28 Ianuarie 2019 publicat în Frumusete 27 share-uri

Specialistul dermatolog ne arata care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stim despre indepartarea cu efect prelungit a parului nedorit de pe corp cu ajutorul luminii intens pulsate.

3. Utilizarea de medicamente

Este recomandata intreruperea oricarui tratament cu medicamente care provoaca fotosensibilitate cu cel putin o saptamana inainte. 

“In aceasta categorie intra antibiotice precum doxiciclina, deci in cazul in care este tratata o infectie, procedura IPL ar trebui sa mai astepte o perioada. De asemenea, sunt de evitat si substantele active puternice, cum ar fi retinoizii si acizi hidroxilici alfa, care pot face pielea mai vulnerabila la soare si iritatie in timpul perioadei de tratament. In cazul in care este urmat un anumit tratament medicamentos, este indicat ca medicul sa fie consultat in prealabil cu privire la efectuarea unei proceduri IPL”, recomanda domnul doctor Laurentiu Vladau. 

4. Pregatirea pielii de tratament

Inainte de procedura este necesar ca parul sa fie indepartat cu lama, astfel incat fasciculul de lumina sa atace direct radacina firului, si nu orice fir de par aflat la suprafata pielii. Este interzisa folosirea epilarii cu ceara sau a epilatorului cu o luna inainte de sesiune deoarece radacina trebuie sa ramana intacta pentru ca tratamentul sa aduca rezultatele dorite.

5. In cat timp apar rezultatele

Fiecare om este diferit, astfel ca numarul de sesiuni necesare pentru a vedea rezultate multumitoare variaza de la un individ la altul. "Tratamentul IPL functioneaza atunci cand firul de par se afla in ritmul de crestere activa. Cum diferite parti ale corpului au rate de crestere diferite, poate dura mai mult sau mai putin pana apar rezultate vizibile, insa majoritatea clientilor au nevoie, in medie, de sase pana la opt sedinte de tratament”, explica specialistul dermatolog.

Foto homepage: MAD.vertise /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri