Cu cat copiii cresc mai mari, cu atat este mai important ca parintii sa le ofere un model de viata pozitiv. Copiii trebuie sa invete incredrea de sine si trebuie sa stie ca sunt capabili de lucruri marete. "Voi sunteti arcuri, iar ei sagetile insufletite pe care le trimiteti inainte".

Cu toti suntem influentati de tot ceea ce se intampla in jurul nostru in primii ani ai vietii. Mai apoi, pe parcursul existentei, raspundem aproape conditionat la stimuli si situatii de viata, marcati fiind de cunoasterea acumulata in acei primi ani.

Daca tot ce aud copiii sunt frazele plangacioase are parintilor care spun cat de grea este viata, cat de greu le este adultilor la serviciu, cat de insuportabil este seful... atunci ar trebui sa nu ne mire ca acesti copii devin negativisti cu privire la tot ceea ce este in jurul lor. Mai mult decat atat, preluand modelul unor astfel de parinti, copiii vor incepe sa se simta neputinciosi si incapabili.

Nu ii lasati sa va auda spunand: “Nu pot sa fac aia si cealalta”. Actiunile vorbesc mai tare decat cuvintele iar daca iti este teama sa realizezi ceva, de ce nu vrei sa vezi ca poti invinge acea teama. Parintii care au o atitudine pozitiva fata de viata se dovedesc a fi mai bune modele pentru copiii lor, care vor fi de asemenea, mult mai increzatori in fortele lor. Fiti un model pentru copiii vostri in viata si de asemenea, incercati sa gasiti pentru ei si alte modele valabile.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Este timpul să renunți la a te mai încrede în vorbele goale! Urmărește faptele celor din jur Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Leagăn pentru toată copilăria

In zilele noastre, cultul celebritatii si al frumusetii fizice ne invadeaza. Incercati sa le vorbiti si despre oameni care se fac remarcati prin intermediul altor activitati: oameni de stiinta, diplomati, aventurieri, sportivi, filantropi. Daca sunteti parinti de fetite cautati astfel de modele feminine, pentru a le arata ca vor reusi orice isi vor propune in viata.

De asemenea, nu-i lasati sa va auda ca va plangeti in legatura cu aspectul fizic, ca nu va iubiti corpul, fiindca vor lua aceasta parere asupra lor. Parintii care se iubesc pe ei insisi cresc copii care au stima de sine si care isi pretuiesc imaginea. Sa fii increztor in ceea ce stii si in felul in care arati este atat de important astazi.

Rolul ambilor parinti in cresterea copiilor lor este esential. Sa ai un copil este o responsabilitate uriasa. Sta in menirea noastra sa incurajam personalitati puternice si valoroase, pentru o lume mai frumoasa! “Voi sunteti arcuri, iar ei sagetile insufletite pe care le trimiteti inainte.”, spunea foarte frumos, Khalil Gibran in "Profetul".

Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine Vei avea șansa să iubești din nou! Iar de această dată va fi diferit Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Citi si: Copiii vostri nu va apartin!

Foto front si main: By Yuganov Konstantin /Shutterstock

Ideea articolului via https://www.facebook.com/7Wonderlicious
 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri