Se iau trei bucati bune de oameni, frumoase toate nevoie mare, odinioara cu visuri multe si sperante de bine, astazi cu umpluturi de vise si sperante desarte si se denumesc dupa cum vrei tu. Prima bucata este SOTIA. A doua bucata este AMANTA. A treia bucata este SOTUL uneia si AMANTUL celeilalte. Impreuna: vaca sfanta, oaia neagra si porcul nesimtit. Familia fericita!

Se iau trei bucati bune de oameni, frumoase toate nevoie mare, odinioara cu visuri multe si sperante de bine, astazi cu umpluturi de vise si sperante desarte si se denumesc dupa cum vrei tu. Unii, cei mai practici si cu picioarele pe pamant, le intituleaza triunghi scalen: neegale in multe, dar formand totusi o unitate. Altii, mai naivi si mai nedumeriti, le spun in toate felurile decente si obscene si mai toate felurile incep cu “mare ti-e gradina, Doamne”. Altii... nu le spun in niciun fel, ci se umfla doar in pene fericiti ca nu traiesc in aceeasi ograda si ca nu servesc din portia acra de ipocrizie si indobitoceala.

Prima bucata are obrazul gros atat de gros ca, in afara de indiferenta si blazare in el nu mai patrunde nimic. Prima bucata de om este o sotie resemnata si toleranta, ridicata de gura lumii la rang de sfanta pentru toate pe care indura sotului nesimtit. Este personajul care inchide ochii la tot ce il sperie, care isi tine dintii stransi la tot ce nu vrea sa lase sa plece, care isi indeasa bumbacul in urechi la tot ce se vorbeste de rau, de parasire, de neiubire, de moartea pasiunii, de inconsecventa. Este personajul care pune pret pe unitatea din ograda si pe rabdarea cu care se asteapta acasa cairea suprema a infidelului ratacitor.

Prima bucata este SOTIA. Cea care intelege cel mai bine ca, de cele mai multe ori, un barbat care este suficient de nefericit si tupeist ca sa insele este suficient de las si comod ca sa nu paraseasca ceea ce insala. Cea care crede ca prin casatorie are drept de zgarda si de fidelitate asupra barbatului. Cea care stie ca daca pleaca ea... ea nu ar avea unde sa plece si nici unde sa se duca. Daca ar vrea sa se intoarca, nu ar mai avea la cine.

A doua bucata are mintea, blana creata si seducatoare, atat de creata si seducatoare ca sub pretextul iubirii interzise se face ca nu pricepe nimic din tot ce face. Este renegata de familie pentru ambitiile ei nejustificate si pentru dorinta ei de a face bani si iubire chiar si acolo unde acestea nu exista. Este cunoscuta pentru abilitatea ei de a se satura cu firimiturile ingurgitate ocazional si pentru felul inedit in care viseaza in fiecare zi la felurile scumpe si rafinate de mancare din care se hraneste sotia. Este invidiata pentru ca nu are urechi sa auda, dar condamnata pentru ca are ochi sa vada. Doar ce vrea ea...


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri