Scriitorul peruan Mario Vargas Llosa a castigat premiul Nobel pentru Literatura in 2010: pentru "cartografierea structurilor puterii si pentru imaginile energice ale rezistentei, revoltei si infrangerii individuale"

Pentru "cartografierea structurilor puterii si pentru imaginile energice ale rezistentei, revoltei si infrangerii individuale", scriitorul peruan Mario Vargas Llosa a castigat premiul Nobel pentru Literatura in 2010. Te invitam sa gusti din placerea unei lecturi de calitate, recomandandu-ti trei din cele mai cunoscute carti ale scriitorului. Cartile au fost publicate la editura Humanitas.

Matusa Julia si condeierul

Matusi care vor fictiune, dar nu citesc literatura. Condeieri care nu scriu carti, dar produc fictiune in cantitati uriase. Iata o lume de matusi si de condeieri, aparent intr-un echilibru intre cerere si oferta. Inainte de aparitia televiziunii in Peru, teatrul radiofonic - urmasul romanului-foileton din gazetele secolului al XIX-lea - asigura bunul mers al acelei lumi.

Radionovelele unui scenarist de geniu, la nivel popular, difuzate de Radio Central manipuleaza nevoia de onoare si iubire a publicului din capitala peruviana, Lima. La Radio Panamericana, un tanar redactor de stiri tempereaza gustul pentru catastrofe al colaboratorului sau si se indragosteste de o matusa prin alianta, Julia.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

El are 18 ani, e student la Drept si scrie scenarii care ajung la cos. Ea are 32 de ani, e boliviana si proaspat divortata. Pe masura ce avalansa radionovelelor scapa de sub controlul fanaticului condeier, viata tanarului Mario si a matusii sale Julia scapa de sub controlul familiei.

Elogiu mamei vitrege

Daca scenariile erotice din aceasta carte nu-l fac sa roseasca nici pe cel mai pudic cititor nu este pentru ca le-ar lipsi indrazneala. Ci pentru ca Llosa le transforma in arta pura, in joc, in frumusete. O deloc sfinta familie formata din don Rigoberto, tatal, Alfonso, fiul puber, si doîa Lucrecia, mama vitrega, pare sa fi descoperit secretul fericirii.

Fiecare isi traieste erotismul in forme multiple si mereu mai inventive, intr-o casa unde totul este afrodisiac, pina si aerul pe care-l respira. Daca amorasul, pajul cu chip de inger, Fonchito, e de fapt diavolul deghizat sau daca aceasta este numai temerea unei fete simple, menajera Justiniana, ramine sa stabiliti dumneavoastra.

Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! Mâncarea românilor de 1 Mai, trimisă cu tonele în străinătate. „Clienții și-au comandat cu o săptămână înainte caserolele de mici”

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri