A avea sau a nu avea succes pe scena de arta

12:09, 1 Septembrie 2010 publicat în Entertainment

Centrul de Introspectie Vizuala se redeschide joi, 2 septembrie cu cel de-al doilea capitol al proiectului "1990-2010", EXPENSIVE FIASCO / CHEAP SUCCESS, semnat de Ioana Nemes.

Titlul expozitiei EXPENSIVE FIASCO / CHEAP SUCCESS este dat de lucrarea cu acelasi nume, reprezentand locul pe care Ioana Nemes il ocupa in momentul de fata in clasamentul Artfacts.Net™. Selectia internationala a artistilor pe acest cunoscut portal online se realizeaza potrivit indicelui de atentie, termen apartinand cercetatorului vienez Georg Franck. Artista romana apreciata pe plan local se afla pe locul 4.567 in cadrul acestui clasament.

Astfel, EXPENSIVE FIASCO / CHEAP SUCCESS se angajeaza in examinarea campului artistic contemporan din perspectiva strategiilor care influenteaza succesul sau esecul artistului in cadrul sistemului de arta. Discutia deschisa de proiectul Ioanei Nemes vizeaza pe de o parte problema propriei pozitionari a artistului roman in contextul artistic international si a adaptarii artei sale la mecanismele de piata. Pe de alta parte, discursul se indreapta catre sfera publica romaneasca, identificand cateva din liniile de conflict care apar in practicile institutionale si in politicile culturale locale.

Practica artistica a Ioanei Nemes (n.1979) se inscrie in directia unei documentari, arhivari si analize a propriilor stari, activitati, experiente redate in seria “Evaluari Lunare” (inceputa in 2001).

Citeste si:
The Grand Heritage - Arta naivă, văzută prin ochii plini de...
The Grand Heritage - Arta...

In 2009, prin expozitia “Relics for the Afterfuture (Brown)”, deschisa la Galeria Jiri Sveska Berlin , Nemes se indreapta spre examinarea unei realitati spirituale, totodata obiective, inspirata de ritualurile traditionale romanesti.

Expune in cadrul unor expozitii si bienale precum: What Keeps Mankind Alive? Istanbul Biennial 11; On Joy, Sadness and Desire, Smart Project Space, Amsterdam; U-TURN Quadrennial for Contemporary Art, Copenhaga; Art prize Europas Zukunft, Museum of Contemporary Art, Leipzig. Participa in cadrul expozitiei Where do we go from here? Secession, Vienna (iulie-august 2010), iar urmatorul proiect personal va avea loc la Pianissimo, Milano. Ioana Nemes traieste si lucreaza in Bucuresti.

Citeste si:
Art Safari Bucuresti 2019 - cea mai mare expozitie Nicolae Tonitza...
Art Safari Bucuresti 2019 -...

Proiectul “1990-2010”, demarat de catre central independent de arta contemporana reprezinta o suma de capitole expozitionale a caror abordare analitic-discursiva urmareste sa puna la dispozitia publicului o radiografie subiectiva a conditiei prezente a scenei de arta din Romania si a manierei in care aceasta s-a (re)prezentat in acest interval.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri