12:08, 30 August 2010 publicat în Entertainment

In septembrie 2010 Forumul Cultural Austriac impreuna cu Muzeul Taranului Roman va prezenta prima expozitie de mari dimensiuni cu lucrarile celebrei fotografe Inge Morath.

Vernisajul expozitiei va avea loc in data de 2 septembrie, ora 18.00 si o puteti vizita pana in data de 17 octoombrie, in Sala de Oaspeti a Muzeului Taranului Roman.

Garbo.ro va recomanda cu caldura acest eveniment artistic. Opera fotografica a lui Inge Morath (1923 – 2002) este puternic influentata de stilul lui Henri Cartier-Bresson, cu care aceasta a lucrat mult timp. Ea a creat o voluminoasa opera fotografica pentru Agentia Foto Magnum, opera ce si-a gasit consacrarea internationala.

Citeste si:
Transformă fierul vechi în artă! - Expoziție de sculpturi din fier...
Transformă fierul vechi în...

Romania a fost pentru Inge Morath o tara in care artista s-a intors in repetate randuri. Nu numai ca a studiat la Bucuresti (1943), ci a intreprins si numeroase calatorii prin Romania: 1958, 1967 si 1994. Din aceste calatorii au rezultat circa 1.000 de fotografii care inca nu au fost date publicitatii, precum si un jurnal, in care aceasta si-a notat experientele si impresiile.

Desi nu se poate spune ca Inge Morath a fost uitata, abia in prezent se descopera totusi lucrari de-ale ei care nu au mai fost pana acum publicate. In toamna 2009 s-a deschis la galeria Agentiei Foto Magnum o expozitie cu titlul „First Colour“, ce este insotita de o publicatie a editurii germane Steidl. Vor urma si alte expozitii acompaniate de publicatii.

La Muzeul Taranului Roman va fi deschisa, incepand cu 2 septembrie 2010, o expozitie cuprinzand aproximativ 130 de lucrari ale lui Inge Morath, care depun marturie despre viata in Romania pe timpul unor perioade semnificative pentru aceasta tara. Este vorba aici, in mod sigur, nu doar despre niste documente de o calitate aflata dincolo de orice dubiu, ci si cu un continut deosebit de interesant.

Citeste si:
Cum să fii mereu stylish fără să cheltui prea mult
Cum să fii mereu stylish fără...

Inge Morath, care a trait incepand cu anii ´50 in majoritatea timpului in SUA, unde s-a si casatorit in 1962 cu autorul Arthur Miller, a ramas credincioasa radacinilor ei europene, intreprinzand lungi calatorii pe acest continent.

Cu sprijinul BCR, explorarea spatiului rural in cadre alb-negru inedite se concretizeaza acum intr-o poveste interesanta nu doar pentru prieteni si familie, ci pentru toti cei care sunt gata sa inteleaga in ce fel aceasta experienta unica, intima, detaliata a fotografei austriece devine, prin simpla sa consemnare, o istorie comuna.

Publicatia care va insoti expozitia contine numeroase imagini, un text scris de prietenul ei Kurt Kaindl, cel care a insotit-o pe parcursul ultimei sale calatorii in Romania, precum si o scurta biografie a fotografei.

Expozitia va fi deschisa la Sala Oaspeti, pana pe 17 octombrie, de marti pana duminica, intre orele 10:00 si 18:00.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri