12:07, 19 Iulie 2010 publicat în Entertainment

"Filminute", festivalul filmului de 1 minute, se pregateste pentru editia a 5-a a festivalului international de film de un minut. Regizorul de film Neill Blomkamp (District 9) si directorul de publicitate Mark Tutssel (Global Chief Creative Officer Leo Burnett Worldwide) fac acum parte din juriul festivalului international.

Comunicat de presa

“Filminute” se pregateste pentru editia a 5-a a festivalului international de film de un minut. Presedintele juriului si co-fondatorul festivalului “Filminute”, John Ketchum, au anuntat astazi cooptarea a doua nume marcante in echipa sa de jurizare. Regizorul de film Neill Blomkamp (District 9) si directorul de publicitate Mark Tutssel (Global Chief Creative Officer Leo Burnett Worldwide) fac acum parte din juriul festivalului international.

Citeste si:
5 mituri explicate despre celulele stem
5 mituri explicate despre...

"Care ar fi ingredientele unui film bun? Dar ale unui film de un minut foarte bun?" Acestea sunt intrebarile la care ar trebui sa raspunda juriul festivalului international “Filminute”. Inainte de 20 august - termenul limita de inscriere, regizori si producatori din intreaga lume isi vor pune aceleasi probleme in timp ce se vor inscrie in aceasta competitie anuala.

"Vom analiza, din nou, peste 2000 de filme, animatii si mixuri narative din peste 60 de tari, inainte de a alcatui lista scurta ce va cuprinde 25 de productii", spune Ketchum. "Juriul nostru este incantat si surprins de fiecare data de calitatea, originalitatea si impactul filmelor care ajung in finala. Ne este foarte greu sa alcatuim acest shortlist si, cu siguranta, reprezinta o sarcina foarte dificila si pentru extraordinarul nostru juriu."

"Suntem foarte incantati sa-i avem pe Neill Blomkamp si pe Mark Tutssel in juriul “Filminute” 2010. Amandoi au o vasta experienta in a lucra cu povesti transmise intr-un format scurt, precum si o profunda intelegere a rapidelor schimbari din mediul si cultura in care "filmul", in toate formele sale, functioneaza astazi. Realizatorii de film din toata lumea vor fi fara indoiala incantati sa stie ca profesionisti creativi de calibrul lui Neill si a lui Mark jurizeaza filmele din acest an", a spus Ketchum.

Citeste si:
Începe a 2-a ediție „Odiseea Tânărului Artist”, concursul național...
Începe a 2-a ediție „Odiseea...

“Filminute” invita anual 5 jurati din mediul de film, arta contemporana, literatura si publicitate pentru a viziona, analiza si, in final, a acorda premiul Celui mai bun “Filminute” unuia dintre concurentii aflati pe lista scurta. In anii anteriori, Filminute” s-a bucurat de prezenta in juriul sau a romancierului si poetului Michael Ondaatje (The English Patient), scriitorului si regizorului premiat cu Oscar - Paul Haggis (Million Dollar Baby) si a lui Kevin Roberts (CEO Worldwide Saatchi & Saatchi).


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri