Ghidul supravietuitorului: 13 lectii de viata inconfundabile de pe Arca lui Noe

19 Februarie 2013 publicat în Entertainment 88 share-uri

Ce invataminte putem trage astazi, in secolul XXI, dintr-o poveste arhaica cu un personaj vechi de cand lumea? Putem invata despre Speranta, Credinta, Reusita, Perseverenta, Supravietuire.

6. Construieste-ti viitorul pe un teren inalt.

Ai intotdeauna in vedere atunci cand iti constuiesti viitorul si bunele si relele. Planifica si vizualizeaza si, fara sa faci din acest lucru o piedica in calea fericirii tale, ai in vedere si dificultatile cu care te poti confrunta. Pentru a te putea ridica, fii pregatit si pentru o cadere.

7. De dragul sigurantei, calatoreste in perechi.

Este intotdeauna mai sigur sa pornesti la drum insotit decat singur. Vei avea in acest fel un punct de sprijin si vei evita sentimentele de singuratate si izolare care pot aparea in momente de criza.

8. 2 capete sunt mai bune decat unul singur.

Unde-s multi, puterea creste... Ceea ce iti poate scapa tie poate fi sesizat de ochiul vigilent al celui de langa tine.

9. Viteza nu este intotdeauna un avantaj. La urma urmei, melcii se aflau si ei la bordul navei, cot la cot cu ghepardul.

Atat ghepardul, cat si melcul au ajuns in siguranta pe pamant uscat. Este o lectie de viata grozava. Cele doua animale au calitati opuse, insa ambii au ajuns in acelasi loc. Poti reusi sa ajungi acolo unde iti doresti fara sa incerci sa fii altcineva. Nu incerca sa te compari si nici nu-ti dori sa fii altcineva. Poti sa reusesti sa ajungi acolo unde iti doresti ramanand fidel persoanei care esti. Ghepardul a ajuns pe taram nou. Dar la fel si melcul.

10. Cand esti stresat, incearca sa “plutesti” pentru scurta vreme.

In momentele grele, permite-ti pentru un scurt timp un moment de respiro si de relaxare. Deconecteaza-te total de la problemele tale. Respira si atat… Pluteste… Te va ajuta ulterior sa te reconectezi la ele si sa le rezolvi mai usor.

11. Aminteste-ti ca arca a fost construita de amatori. Titanicul a fost construit de profesionisti.

Nu-i lasa pe ceilalti sa-ti spuna ca doar ei pot sa realizeze ceea ce iti doresti tu. Doar pentru ca ei au avantajul experientei…. Aminteste-ti ca arca a fost construita de amatori, nu de profesionisti. Construieste-ti propria nava si fa propriile greseli. Cel putin sunt greselile tale si le faci pe cont propriu. Inveti din ele sa actionezi profesionist.

12. Aminteste-ti ca ciocanitoarea dinauntru este un pericol mai mare decat furtuna de afara.

Uneori pericolele interioare sunt mai periculoase decat cele exterioare. Uneori lovitura poate veni chiar de langa tine, nu din departare. Uneori, ceea ce considerai a fi cel mai putin daunator te poate zdruncina mai tare decat ceea ce considerai tu a fi cel mai rau lucru care ti se poate intampla. Ai in vedere acest lucru si constientizeaza-l.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri