Ghidul supravietuitorului: 13 lectii de viata inconfundabile de pe Arca lui Noe

19 Februarie 2013 publicat în Entertainment 88 share-uri

Ce invataminte putem trage astazi, in secolul XXI, dintr-o poveste arhaica cu un personaj vechi de cand lumea? Putem invata despre Speranta, Credinta, Reusita, Perseverenta, Supravietuire.

Ce invataminte putem trage astazi, in secolul XXI, dintr-o poveste arhaica cu un personaj vechi de cand lumea? Sunt cateva lectii de viata interesante pe care le putem invata din povestea biblica a Arcei lui Noe, o alegorie simpla, insa cu semnificatii profunde. Putem invata despre speranta, credinta, reusita, perseverenta. supravietuire. Spre exemplu:

1. Nu rata barca.

Astazi, in epoca moderna, Noe ne da o lectie cu privire la puterea actiunii. Este extrem de important acum, ca dintotdeauna, sa nu ratam barca, sa nu trecem pe langa sansa si oportunitati. Uneori ele sunt acolo, chiar daca noi nu le vedem. Uneori, oportunitatile, precum in cazul lui Noe, pot aparea chiar in toiul unor situatii dificile. Pentru a nu le rata, este necesar sa fim intotdeauna pregatiti pentru ele.

2. Aminteste-ti ca suntem cu totii in aceeasi barca.

La urma urmei, cand totul este spus si facut, tineti minte un mare adevar: ne aflam cu totii in aceeasi barca. Cu TOTII putem trece pe langa sansa vietii noastre daca nu actionam la timp.

3. Planuieste din timp. Nu ploua cand Noe a construit arca...

Nu lasa viitorul sa te ia prin surprindere si nici ploaia sa te inunde. Noe a construit barca cu mult timp inainte de dezlantuirea potopului. El a actionat ascultandu-si instinctele, avand incredere in ceea ce face si privind in viitor /planuind pentru viitor. Implica-te in viata si in viitorul tau. Actioneaza si implica-te proactiv. Nu te multumi doar cu privitul lucrurilor de la distanta sau cu asteptatul lor etern.

4. Mentine-te in permanenta in forma. Cand vei avea 600 de ani (vezi Noe), s-ar putea ca cineva sa te roage sa faci ceva maret.

Nu te lasa niciodata pe tanjala si fii exigent cu tine insuti. Asigura-te ca esti in permanenta in forma. Fizic, mental, spiritual si emotional. Fii tot timpul pregatit pentru ceea ce ti se poate intampla. Nu se stie niciodata: oportunitatea vietii tale poate aparea chiar si la 60 de ani.

5. Nu asculta criticile, ci mergi inainte cu ceea ce trebuie facut.

Si Noe era luat peste picior de catre multi dintre cunoscutii sai atunci cand construia arca. Acest lucru nu l-a impiedicat insa sa-si duca la bun sfasit planurile sau sa-si asculte inima. Noe nu s-a integrat perfect in comunitatea sa, dar s-a dedicat complet telului personal. Noe nu a urmat multimea, insa si-a urmat vocea interioara.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri