27 August 2012 publicat în Entertainment 45 share-uri

Sirenele sunt personaje fascinante ale culturii populare universale, iar imaginea lor e impregnata in memoria noastra oadata cu povestile copilariei.

4. Mitologie greaca – Scylla

In mitologia greaca, Scylla era o foarte frumoasa nimfa a marii care s-a transformat intr-un monstru marin datorita dragostei ei pentru Glaucus.

Glaucus era un pescar pe care zeii l-au transformat in nemuritor. Intr-o zi, in timp ce isi usca navoadele, a pus pestele pe care il prinsese pe o iarba neobisnuita, de care nu se apropia nici o vietate. Cand pestii atingeau iarba, capatau din nou viata si sareau inapoi in apa. Glaucus a simtit ca iaraba aceea are niste puteri neobisnuite si a gustat-o. Imediat, l-a cuprins o dorinta nestavilita de a sari in apa. Odata ajuns in apele marii, zeitatile adancurilor i-au urat bun-venit si l-au facut nemuritor, asemeni lor. A devenit albastru si cu un par lung si o barba verde si lunga.

S-a transformat in siren, avand o coada de peste. Intr-o zi, vazand-o pe Scylla, o nimfa a apelor extrem de frumoasa, Glaucus s-a indragostit iremediabil de ea. Scylla nu avea insa aceleasi sentimente. Atunci, Glaucus il roaga pe Circe sa isi foloseasca puterile ei magice pentru a o face pe Scylla sa se indragosteasca de el.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Din nefericire, Circe se indragosteste de Glaucus si in consecinta ii cere acestuia sa ramana alaturi de ea si sa o uite pe Scylla. Dar Glaucus nu a vrut sa asculte, spunand ca nu o poate iubi decat pe Scylla. Circe se hotaraste sa se razbune si astfel a facut o potiune speciala cu ajutorul careia a transformat-o pe frumoasa nimfa a marilor Scylla, intr-un monstru.

Imagine: Sirena si pescarul - Knut Ekvall (1843-1912); Wikimedia


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri