9 Mituri despre Sirene - Cine sunt misterioasele fiinte ale adancurilor?

12:08, 27 August 2012 publicat în Entertainment62 share-uri

Sirenele sunt personaje fascinante ale culturii populare universale, iar imaginea lor e impregnata in memoria noastra oadata cu povestile copilariei.

2. Mitologie ruseasca si salva - Rusalka

Rusalka, in mitologia ruseasca reprezinta spiritul unei femei tinere care au fost omorita inainte de casatorie si care apoi au fost blestemata sa traiasaca intr-un lac in forma de sirena. Rusalkile canta melodii dulci pentru a-i ademeni pe barbati in apele lacului si pentru a-I ineca. O Rusalka poate fi izbavita de acesta forma demonica, daca cineva ii razbuna moartea. Rusalkile sunt slabe, cu un par lung, despletit si cu sani magnifici.

Ele pot avea parul saten, blond sau verde. Pot sa ia forma de peste, pot sa se transforme in finite umane, cu picioare, pentru a dansa printre copaci, in padure, sau pentru a merge la hora in sate, pentru a ademeni tineri, in apele lacurului. Se spune ca atunci cand te scalzi in rau, e bine sa porti frunze de feriga in par, pentru ca Rusalkile sa nu te traga in mrejele lor.

3. Mitologie Africana - Mami Wata

Mami Wata este si ea un spirit al apelor, pe care o regasim in mitologia Africana; este o zeitate cu infatisare de sirena care este celebrata si astazi.

Citeste si:
Cofetăria pentru produse fără gluten L’Amande are în plan pentru...
Cofetăria pentru produse fără...

Ea are parul lung si negru, o piele extreme de fina si ochi irezistibili. Isi face aparitia in visele celor care o venereaza, dar exista oameni care cred ca Mami Wata strabate si acum, strazile oraselor Africane moderne.

Mami Wata este considerate a fi o deitate a abundentei. Foarte multe lucrari artistice ii sunt dedicate. Mami Wata este adesea portretizata ca o sirena sau ca un sarpe vrajitor, sau o combinatie intre cele doua imagini.

Citeste si:
Grupul Lavazza anunță planul de a avea o amprentă de carbon neutră...
Grupul Lavazza anunță planul...

Imagine: "O Sirena" de John William Waterhouse, 1901, Wikimedia


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri