27 August 2012 publicat în Entertainment 45 share-uri

Sirenele sunt personaje fascinante ale culturii populare universale, iar imaginea lor e impregnata in memoria noastra oadata cu povestile copilariei.

5. Mitologie japoneza – Benten

In mitologia japoneza, Benten era o zeita a marilor, ea oferea belsug, fericire romantica si era de asemenea protectoarea navigatorilor si a copiilor. Ea era fiica dragonului King si deseori este portretizata in timp ce calareste un dragon sau un sarpe de mare.

In mitologia japoneza, aceasta zeita este portretizata ca avand 8 brate, doua dintre ele in pozitie de rugaciune, ceea ce ne trimite cu gandul la adevaratele ei origini, adica la zeita indiana Sarasvati. In cultura japoneza, Benten este parte a vietii de zi cu zi. Legendele ei leaga oamenii de ieri si de azi.

In una dintre legende, Benten salveaza copiii dintr-un sat numit Koshigoe. Un dragon cu spirit rau obisnuia sa ii manance pe copii, dar Benten este hotarita sa puna capat acestui comportament.

Wikimedia

6. Mitologie amer – indiana - Sirenele raului (Ho-ha'-pe sau Femeile apei)

Din mitologia indienilor americani din California avem legendele Sirenelor raului, Ho-ha'-pe. Ho-ha'-pe
Sunt frumoase, au un par lung si traiesc in adancurile apelor Raului American (Río de los Americanos).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

Versiunea indienilor Nissenan suna cam asa: Doua servitoare se plimbau de-alungul Raului American, cand au auzit cun copil plangand.

Au urmat plansul si au gasit un copil care era asezat pe nisip. Una dintre ele s-a aplecat pentru a lua copilul, cand in mod instantaneu, acesta s-a transformat in sirena si a tras-o pe tanara femeie in apa. Partenera ei a incercat sa o salveze, dar sirena era mai puternica si a reusit sa o fure pe tanara in apele raului, iar de atunci aceasta nu a mai fost niciodata vazuta. Intoarsa in sat, cealalta femeie se intoarce in sat pentru a povesti tuturor cele intamplate. A fost teribil afectata de cele intamplate, astfel ca in scurt timp a murit.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri