12:07, 4 Iulie 2014 publicat în Cultura30 share-uri

Iata o stire cu adevarat interesanta: O lucrare a artistului roman Adrian Ghenie a fost vanduta pentru suma de 1,78 mil de Euro! 'Artistii romani se afla in lumina reflectoarelor oriunde in lume!', scriu site-uri de arta internationale.

Nu este destul de curios modul in care pe plan international, artistii romani contemporani sunt cunoscuti, in timp ce la noi sunt chiar invizibili, nu primesc finantari pentru proiectele lor si mai mult decat atat, acestea sunt considerate insignifiante in raport cu arta oficiala, traditionala?

Adrian Ghenie

Este un artist roman contemporan de talie internationala care, in ultimii ani a castigat o notorietate de mare anvergura. Recent, o lucrare ce-i poarta semnatura a fost vanduta pentru suma record de 1,78 milioane de euro.
 

Citeste si:
ProfiArt se extinde si deschide al cincilea magazin de arta si...
ProfiArt se extinde si...

In ultimii ani, numele lui Adrian Ghenie se afla pe buzele tuturor celor angrenati in lumea artistica atat in tara, cat si la nivel international. Publicul larg din Romania este mai putin obisnuit cu numele acestui pictor.
S-a nascut in anul 1977 in Orasul Baia Mare si a studiat la Universitatea de Arte si Design de la Cluj. Acum locuieste la Berlin, locul unde stilul sau a fost recunoscut si mai apoi a devenit faimos in intreaga lume.
 

Adrian Ghenie este co-fondator al galeriei Plan B din Cluj, un proiect artistic de asemenea apreciat la nivel international.

Citeste si:
Machiajul de film, arta care spune povești: 26 de transformări...
Machiajul de film, arta care...

Foto fr si main: By In God We Trust /Shutterstock


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri