17 Aprilie 2013 publicat în Cultura 1 share-uri

In ciuda prestantei lor, in ciuda sarmului si a inteligentei de care dau dovada, Doamnele culturii si vietii de societate romanesti nu sunt cunoscute publicului larg, aceasta fiind, fara indoiala, o reminiscenta a ideologiei comuniste care a fost impusa societatii, timp de jumatate de secol.

3. Principesa Margareta (n. 26 martie 1949, Lausanne, Elvetia)

Margareta de Hohenzollern (n. 26 martie 1949, Lausanne, Elvetia), principesa desemnata de familia regala a Romaniei ca mostenitoare a tronului.

Principesa Margareta este prima fiica a regelui Mihai si a Anei de Bourbon-Parma, a urmat cursurile universitare (Sociologie, Stiinte Politice si Drept International Public) la Universitatea din Edinburgh, Scotia, absolvita in 1974. Cercetator in domeniul sociologiei medicale si al sanatatii publice in universitati din Anglia (1974 - 1983) si in agentii ale ONU (Organizatia Mondiala a Sanatatii si Fondul Natiunilor Unite pentru Populatie).

Din 1983 activeaza in cadrul Organizatiei pentru Alimentatie si Agricultura, apoi, din 1986, la Fondul International pentru Dezvoltarea Agriculturii. In 1990 infiinteaza, in Romania, Fundatia „Principesa Margareta a Romaniei” al carei scop il constituie strangerea de fonduri pentru ajutorarea batranilor, a copiilor abandonati, a familiilor aflate in dificultate, sprijinirea tinerilor talentati.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

In 21 decembrie 1996 se casatoreste la Lausanne cu actorul Radu Duda. Desemnata sef al familiei Regale de Hohenzollern-Sigmaringen, in 1997, iar la 30 decembrie 2007, drept mostenitoare a tronului cu titulaturile „Principesa Mostenitoare a Romaniei” si „Custode al Coroanei Romaniei”.

Bibliografie via Enciclopediaromaniei.ro:

Marcu, George (coord.), "Dictionarul personalitatilor feminine din Romania", Editura Meronia, Bucuresti, 2009

Va recomandam aceasta carte, care poate fi comandata de pe Elefant.ro

Iti mai recomandam si:

Principesa Margareta a Romaniei: Carte regala de bucate

5 femei celebre din Romania

23 de curiozitati fascinante despre femei si feminitate


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri