Trasatura principala a empatilor este aceea ca ei SIMT si ABSORB emotiile celorlalti oameni si/sau simptome fizice, din cauza hiper-sensibilitatii lor. Ei filtreaza lumea prin intermediul emotiilor si intuitiei si le este greu sa isi intelectualizeze sentimentele.

Sensibilitatea empatilor ii face pe acestia tinte pentru vampire emotionali, a caror furie si frica ii poate tulbura in mod excesiv pe empati. Vampirii emotionali fac mai mult decat sa ii sfarseasca de energie fizica pe empati. Ei ii fac sa se simta sfarsiti emotional si deznadajduiti. In special narcisistii au un efect negative asupra empatilor. Ii fac sa se simta neiubiti, neimportanti si ca si cand ar merita sa se simta rau.

Retine: Ori de cate ori intri in astfel de dinamici, nu este vina ta! Nu are nicio legatura cu tine. Aminteste-ti ca orice persoana care vrea sa faca rau, face acest lucru din suferinta si din cauza propriilor probleme. Nu uita niciodata ca esti o fiinta valoroasa, ca nimeni nu merita sa fie ranit, si fa tot posibilul sa iesi din aceasta situatie si sa iei cat poti tu de mult, lucrurile nepersonal.

7. Empatii au inimi imense, dar uneori dau prea mult!

Sunt oamenii care ar face orice, numai sa usureze suferinta celorlalti. Este extraordinar ca au aceasta capacitate, dar exist ape aceasta lume o persoana de care vor uita tot timpul.

Retine: Ori cat de mult ai vrea sa ajuti, ori cat de mult ai vrea sa fii de ajutor oamenilor, prima persoana fata de care trebuie sa ai compasiune si buna-vointa esti chiar tu insuti/insati. Nu te lasa prada situatiilor in care suferi, ai de pierdut pe toate planurile sau nu esti inteles/inteleasa. Si tu meriti aceeasi grija pe care o oferi celorlalti. Ai grija de tine!


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Top 7 trasaturi ale empatilor si 7 aspecte importante pe care nu ai voie sa le uiti!.