Top 7 trasaturi ale empatilor si 7 aspecte importante pe care nu ai voie sa le uiti!

12:06, 21 Iunie 2016 publicat în Consiliere407 share-uri

Trasatura principala a empatilor este aceea ca ei SIMT si ABSORB emotiile celorlalti oameni si/sau simptome fizice, din cauza hiper-sensibilitatii lor. Ei filtreaza lumea prin intermediul emotiilor si intuitiei si le este greu sa isi intelectualizeze sentimentele.

Retine: Este dreptul tau sa te retragi atunci cand totul devine coplesitor, cand simti ca ai nevoie de tine, cand vrei sa plangi, sau pur si simplu sa iti gasesti un moment de liniste.

4. Empatii sunt extrem de intuitivi

Empatii experimenteaza lumea prin intermediul intuitiei, ceea ce ii face de neinteles pentru multi. Este important pentru ei sa isi asculte aceasta abilitate si sa mearga in functie de presentimentele pe care le inregistreaza in legatura cu oameni sau intamplari.

Citeste si:
Top 7 cărți pentru un an mai bun cu noi înșine
Top 7 cărți pentru un an mai...

Retine: Faptul ca ceilalti oameni par sa nu inteleaga acest aspect, nu te transforma pe tine intr-o persoana ciudata. Incearca sa te detasezi de parerile celorlalti si sa nu renunti niciodata la vocea ta interioara.

Foto: Flickr/ Felicity Berkleef Photography

Citeste si:
5 idei de cadouri spirituale care sunt de neprețuit
5 idei de cadouri spirituale...

5. Empatii se pot simti coplesiti in relatiile intime

Cum sunt foarte receptivi la tot ce simt cei in jurul lor, cu atat mai mult la ce simte o persoana apropiata din punct de vedere intim, empatii se pot adesea simti coplesiti. De aceea, nevoia lor de a fi singuri, de a pleca in escapade si de a-si gasi spatiul lor, nu este inteleasa adesea de iubiti. Uneori, aceasta lipsa de intelegere ii duce pe cei doi in situatii conflictuale.

Retine: Este OK sa faci tot posibilul sa ii faci pe cei dragi sa inteleaga ca nu din egoism sau rautate alegi uneori sa ai spatial tau, ci pentru simplul fapt ca ai nevoie sa te linistesti.

6. Empatii pot deveni tinta pentru vampire emotionali

Sensibilitatea empatilor ii face pe acestia tinte pentru vampire emotionali, a caror furie si frica ii poate tulbura in mod excesiv pe empati. Vampirii emotionali fac mai mult decat sa ii sfarseasca de energie fizica pe empati. Ei ii fac sa se simta sfarsiti emotional si deznadajduiti. In special narcisistii au un efect negative asupra empatilor. Ii fac sa se simta neiubiti, neimportanti si ca si cand ar merita sa se simta rau.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri