Chiar și o grădină mică poate avea un impact pozitiv asupra fericirii și bunăstării tale. Cu o bună planificare, poți crea și amenaja un astfel de loc verde, care să arate atractiv. O grădină mică adaptată așteptărilor și nevoilor tale îți va asigura liniștea și momentele de relaxare. Și poate fi folosit pentru întâlniri de familie, pentru a lua masa sau pur și simplu ca loc de relaxare.

Cum să începi amenajarea unei grădini mici?

Cauți o modalitate de a amenaja o grădină mică? Aceasta este o sarcină mai dificilă decât proiectarea unei grădini mari. După evenimentele din ultimii ani, poți realiza cât de norocos ești să ai un spațiu în aer liber pe care să-l numești al tău. În timp ce o grădină mare și luxuriantă ar fi ideală, o grădină mică sau o terasă pe acoperiș ar putea oferi oaza de liniște atât de necesară.

O grădină mică poate fi mai dificil de proiectat, dar nu trebuie să te lași intimidat. Cu sfaturile și tehnicile potrivite de grădinărit, îți poți transforma grădina într-un paradis de care să te bucuri tot anul. Acesta va deveni și un loc unde să te așezi în zilele însorite. Doar alege mobilier de grădină vidaXL, o umbrelă pentru a te proteja de soarele arzător și bucură-te de propriul spațiu verde.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

Inspiră-te pentru a-ți găsi stilul

Planificarea unei grădini mici necesită cercetări ample pentru a crea un mediu atractiv și funcțional, care va arăta grozav pe tot parcursul anului.

Revistele sau site-urile de specialitate sunt o modalitate excelentă de a descoperi ceea ce îți place. Acestea oferă imagini și sfaturi pe care grădinarii peisagistici le-au creat pentru a profita la maximum de spațiile mici.

În funcție de dimensiunea grădinii, un design unic te va ajuta să planifici o grădină mică. Există trei tipuri principale de modele de grădină: dreptunghiulară, diagonală și circulară. Pot fi personalizate cu plante sau diverse motive pentru a face grădina unică.

Creează spații de delimitare frumoase

Grădinile mici sunt adesea înconjurate de garduri și ziduri adesea neglijate. Este important să te asiguri că amenajarea acestor spații au fost planificate corespunzător.

Ghid pentru alegerea mobilierului interior Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii

Creează din aceste spații un punct focal dacă vederea în afara grădinii este atractivă. Un gard jos va arăta priveliștea și va da impresia că interiorul curții tale este mult mai mare. Pentru a crea un sentiment de spațialitate, vopsește lemnul într-o nuanță deschisă pentru a lăsa florile și plantele să iese în evidență. Poți adăuga înălțime și intimitate grădinii cu pergole, spaliere și arcade.

Cum poți face o grădină mică mai frumoasă și încăpătoare?

Iluziile optice te pot ajuta să profiți la maximum de spațiul de grădină. Poți face o grădină mică să pară mai mare folosind un truc. Oglinzile reflectă lumina și dau iluzia de mai mult spațiu. Pereții exteriori și gardurile cu spalier vor atrage atenția în sus sau în afară cu viță de vie înflorită, iar speciile de plante mai înalte vor adăuga înălțime.

Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Pentru a îmbunătăți atmosfera unei grădini mici, poți adăuga opțiuni atractive de iluminat exterior, cum ar fi lumini suspendate de o pergolă din lemn. Iluminatul grădinii poate fi o modalitate frumoasă și practică de a transforma spațiul exterior.

Grădinile mici sunt locuri grozave pentru a profita de multă iluminare exterioară. Opțiunile de iluminat în aer liber includ plafoniere suspendate, lumini de perete sau ghirlande de exterior.

Evită tentația de a-ți umple grădina cu prea multe plante. În schimb, concentrează-te pe câteva piese mai mari, cum ar fi câțiva copaci în ghivece mari sau pereți vii înalți pentru a adăuga înălțime și culoare unui perete exterior.

Sursa foto: Adobe Stock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri