Atunci când vă renovați sau modernizați locuința și sunteți la stadiul bucătărie sau living, înseamnă că, pe lângă mobilierul de bucătărie, respectiv masa de dining, sunteți în căutarea și a unor scaune adecvate, nu-i așa?

Există o multitudine de produse de piața de design interior din care puteți alege, însă suntem conștienți de faptul că toată căutarea poate deveni stresantă. Astfel, în articolul de astăzi, vă vom ajuta să alegeți tipul de scaun potrivit și vă vom prezenta câteva motive pentru care taburetele sunt o alegere mai prietenoasă decât scaunele dining obișnuite. Să începem!

Taburetul este un scaun ceva mai mic decât cel obișnuit, de obicei în formă cubică, îmbrăcat în materiale precum bumbac, fleece sau mătase. Este un scaun pufos și confortabil, la modă și în tendințe, ce se va potrivi de minune design-ului interior al casei dumneavoastră contemporane. Acest tip de scaun va fi o alegere inspirată dacă vă doriți să vă impresionați atât familia, cât și musafirii, deoarece este un scaun ușor atipic. Spunem acest lucru pentru că el nu dispune de spătar și poate veni în modele fie cu picioare, de metal sau de lemn, fie fără picioare, ce se așează direct pe podea. Răsfoiți mediul online pentru a vedea la ce ne referim și pentru a vă face o idee, dacă s-ar potrivi sau nu cu locuința pe care o aveți.

După cum am amintit mai sus, taburetele pot fi îmbrăcate în materiale cum ar fi bumbacul. Bumbacul este foarte sustenabil și ușor de întreținut. Husele speciale vin cu fermoar, pentru a se scoate ușor de pe scaun și a se spăla și usca rapid. Datorită versatilității materialului, bumbacul vă va surprinde cu modele, broderii și culori atrăgătoare. Dacă aveți un design interior al bucătăriei sau livingului în stil rustic, puteți opta pentru un taburet fără picioare, de culoare maro închis, cărămiziu sau oranj, așezat frumos lângă un șemineu sau o masă joasă din lemn masiv. Totodată, mai puteți asorta acest scaun și stilului scandinav, alegând o culoare precum albastru regal sau gri, însă pe un model cu picioare de metal. Îl puteți asorta într-o mie de feluri și potrivi cu zeci de idei de design interior pentru un aer de eleganță și ordine.

De asemenea, mai există taburete îmbrăcate în fleece, potrivite în mod special livingului. Dacă vă doriți un look cât mai cozy și homey, acest material plușat este alegerea perfectă. Asortați scaunul cu o păturică de culoare albă sau bej, situat cu stil lângă canapea. Sau, dacă vă doriți să amenajați un loc dedicat relaxării cu o carte în mână, atunci poziționați-l în colțul camerei, sub lampadarul preferat sau chiar lângă geam, pentru o lectură la lumina lunii. Inspirați-vă din mediul online pentru a ajunge la decizia potrivită. Nu în ultimul rând, taburetele mai pot fi îmbrăcate și în catifea. Catifeaua este un material ceva mai pretențios, mai greu de îngrijit.

Însă nu vă temeți, dacă urmați cu atenție indicațiile de pe eticheta husei, cu siguranță îi veți păstra strălucirea naturală. Alegeți scaunul de catifea pentru o bucătărie stilată, cu masă tip bar. Aici ar fi locul perfect pentru o pereche de taburete pe picioare înalte metalice, poate chiar aurii, dacă vă place culoarea. Astfel, bucătăria dumneavoastră va arăta ca cel mai luxos bar din oraș. Asortați și niște fairy lights la tot acest ansamblu, pentru un look complet.

Vă mai amintim o dată faptul că acest tip de scaun vine fie cu picioare, sau fără. Alegerea stă la latitudinea dumneavoastră, în funcție de cum vă doriți să îl asortați cu încăperea în cauză. Taburetul cu picioare poate avea picioare simple, cilindrice sau cubice (regăsite la modelele de lemn), sau abstracte (regăsite la modelele metalice). Puteți face un mix and match isteț prin a asorta scaunele alese cu piesele de decor pe care le aveți în casă. Există posibilități nenumărate, de aceea considerăm că taburetele sunt o alegere mai inspirată și prietenoasă decât scaunele obișnuite. Pentru că oferă un look la modă, modern, și arată extraordinar de bine în orice încăpere.

Acum că ați aflat mai multe despre acest tip de scaun dining, sperăm să puteți face alegerea perfectă pentru bucătăria sau livingul familiei. Cu un astfel de scaun în tendințe, veți impresiona pe toată lumea!

Foto: Photo by Mick Haupt on Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri