9 Iunie 2023 publicat în Casa-Gradina 15 share-uri

Amenajarea unui loc de joacă pentru copii, în curtea casei, îi va determina pe cei mici să petreacă mai mult timp în aer liber și în siguranță, fiind ușor de supravegheat de către adulți. Un avantaj al unui astfel de loc este că vor avea un spațiu curat, care nu implică riscuri. Realizarea amenajării nu este dificilă, iar singura condiție necesară este să se potrivească cu vârsta și dorințele copiilor.

Mobilier de joacă

Pentru a amenaja spațiul de joacă ideal, alegerea mobilierului adecvat este cea mai importantă. Acesta trebuie să fie realizat din materiale solide, rezistente, sigure și mai ales potrivite cu vârsta copilului, pentru a-i oferi satisfacția reușitei. În plus, trebuie respectate atent toate instrucțiunile legate de montare.

Mobilierul de joacă este special conceput pentru exterior, astfel că poate să rămână în curtea casei, indiferent de condițiile meteorologie, pe toată perioada sezonului cald. Alături de clasicul leagăn și tobogan, trambulina este o piesă de rezistență care aduce, pe lângă distracție, și avantajul de a îmbunătăți coordonarea, echilibrul și încrederea în sine. Totodată, trambulina dezvoltă abilitățile motorii și tonifică musculatura picioarelor și a spatelui.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

Trambulina este o combinația perfectă între joc și mișcare. Pentru siguranță, trebuie să aibă plasă de protecție și să fie adecvată vârstei copilului, iar jocul să se desfășoare sub supravegherea unui adult.

Groapa cu nisip

Foarte simplu de amenajat și cu succes garantat, groapa cu nisip este parte dintr-un loc de joacă ideal. Un astfel de spațiu poate fi amenajat simplu, chiar în curtea casei. Pentru a preîntâmpina împrăștierea nisipului este utilă montarea unei borduri înălțate cu câțiva centimetri.

Este suficient ca stratul de nisip să aibă 20-30 de centimetri, dacă la bază se pune pietriș care se bătătorește bine în sol. În felul acesta apa de ploaie se va putea scurge în sol, dar nu va lasa nisipul să se infiltreze.

Ghid pentru alegerea mobilierului interior Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii

Poarta de baschet

Sunt necesari doar câțiva metri pătrați pentru a realiza o poartă de baschet și distracția va fi asigurată și pentru cei mici, dar și pentru cei mari. Coșul pentru minge poate să fie fixat inclusiv pe unul din pereții casei care nu are ferestre. Pentru a sugera cât mai bine un teren de baschet în miniatură, cimentează locul și, dacă vrei, acoperă-l cu un linoleum gros, pentru protecție și o mișcare bună a mingii.

Pot fi utilizate pentru o astfel de amenajare inclusiv materiale reciclate. Paleții sunt o bună alegere. Cu ei se pot realiza și un loc pentru cățărat, o bucătărie pentru păpuși sau o pistă pentru mașinuțe. Cea mai mare parte din amenajări se poate face împreună cu cei mici, ceea ce va fi o bucurie în plus.

O piscină

O piscină este ideală vara și poate fi o soluție de care să beneficieze toți cei din casă. De fiecare dată este necesar să alegi o dimensiune adecvată vârstei copilului. Varianta unei piscine gonflabile este cea mai bună soluție pentru copiii mici care se pot bălăci în deplină siguranță. Piscina mică, gonflabilă, alături de groapa cu nisip sunt o combinație pe placul celor mici, care se pot juca în condiții de siguranță în curtea casei.

Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Un beneficiu în plus este și faptul că piscina poate fi ușor curățată, fiind necesară o cantitate mică de apă pentru o nouă tură de joacă. Așezată la soare, apa se va încălzi foarte repede, până la o temperatură confortabilă pentru joacă sau baie.

Locul de joacă din curtea casei se poate adapta rapid pe măsură ce copiii cresc, dar unele dintre dotări, așa cum sunt trambulina și poarta de baschet, vor putea fi folosite cel puțin câteva veri la rând.

Sursa foto: Afanasiev Andrii /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri