În urmă cu puțin mai mult de un secol, Dr. Montessori (1870 - 1952) a creat o nouă metodă educațională bazată pe stimulare și respect, bazată pe două principii fundamentale: libertate în limite și un mediu atent pregătit care să faciliteze expunerea la materiale și experiențe.

Această metodă urmărește să le ofere copiilor un mediu adecvat, compatibil și capabil să le îmbunătățească educația. Un cadru în care fiecare element își are rațiunea sa de a fi, cu scopul de a le oferi copiilor o mai mare autonomie și independență în învățarea lor din lumea exterioară.

De peste o sută de ani, s-a observat că copiii educați prin această metodă dezvoltă mai multă independență, libertate cu limite, respect pentru ceilalți și pentru mediul înconjurător, precum și aspectele fizice și sociale ale fiecăruia.

Rolul adulților în această metodă este acela de spectator și ghid, stimulând copilul în eforturile sale și permițându-i să acționeze pentru a-i crește încrederea și autodisciplina.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Ghid pentru alegerea mobilierului interior Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

În acest cadru, metoda urmărește să adapteze în permanență obiectele de zi cu zi la viața și dezvoltarea copilului. Printre ele, patul.

Din acest motiv, un pat copii Montessori este mai jos, ceea ce permite ca salteaua să fie plasată mai aproape de podea, oferind multiple beneficii în comparație cu paturile convenționale.

Beneficiile unui pat copii Montessori

- Un pat copii Montessori este sigur. Deoarece este practic la același nivel cu podeaua, nu există nicio șansă ca copilul să cadă și să se rănească. De asemenea, prin eliminarea barelor tradiționale ale pătuțului, nu există riscul ca copilul să rămână prins între ele.

- Un pat copii Montessori încurajează autonomia și independența. Acesta se adaptează nu numai la dimensiunea copilului, ci și la nivelul său de dezvoltare. Acesta le permite copiilor să descopere mai ușor mediul înconjurător, permițându-le să urce și să coboare, ceea ce le sporește autonomia de la o vârstă fragedă.

Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Caria dentară – ce este și cum se tratează Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine!

- Un pat copii Montessori încurajează învățarea. Spre deosebire de pătuțuri - care limitează libertatea bebelușilor - acesta permite o mai mare mobilitate. Astfel se evită experiența de a fi "blocat", care poate fi contraproductivă pentru unii copii. În schimb, patul Montessori oferă libertate de mișcare și posibilitatea de a explora lumea exterioară în mod independent, începând cu camera însăși.

- Un pat de copii Montessori este cea mai bună opțiune pentru sănătate. Salteaua este așezată la o înălțime mică față de sol, ceea ce ajută la menținerea în permanență a unei poziții corecte a coloanei vertebrale și a circulației.

- Un pat copii Montessori este cea mai economică opțiune. Această alegere evită necesitatea de a cheltui bani pe un pătuț care este folosit doar în primele etape ale vieții copilului, permițând în același timp utilizarea acestuia până la adolescență.

Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari

În general, mobilierul Montessori are o serie de caracteristici de design. Este un mobilier cu linii foarte simple, fără ornamente de prisos, deși formele sale invită la imaginație. Fără prea multe accesorii, un pat poate fi un pat de cabană și în același timp să fie simplu.

Materialele naturale predomină, cum ar fi lemnul, cu lacuri prietenoase cu copiii, care le permit acestora să se joace fără teama că ar putea conține vopsele sau produse toxice. În ceea ce privește culorile, neutralitatea este cheia pentru acest tip de mobilier pentru copii, care va avea întotdeauna tonuri moi și foarte plăcute.

Mobilierul este frumos, simplu, neutru și, în același timp, foarte ecologic, motiv pentru care, pe lângă faptul că îi convinge pe copii cu modelele sale amuzante, îi convinge și pe părinți care văd cum copiii lor au o cameră făcută după propriile lor specificații.

7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului

Caracteristicile de design ale mobilierului Montessori îl fac foarte ușor de combinat între ele. Din acest motiv, diferite piese pot fi alese cu intenția de a crea zone diferite în camera copilului dumneavoastră, dar combinate în același timp.

Faptul că are propriul birou copii și scaun pentru a putea face mici activități la școală sau pentru a picta, propriul spațiu pentru haine, cu un dulap care să i se potrivească, precum și o zonă de joacă poate fi benefic pentru dezvoltarea copilului dumneavoastră. Totul va fi la înălțimea lor, vor avea acces la lucrurile lor și vor putea să interacționeze cu tot mobilierul și elementele din cameră fără ajutorul altcuiva.

Foto fr si main: Photo by Gabriel Tovar on Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri