Livingul este nucleul oricărei locuințe, așa că este important ca această cameră să fie amenajată corespunzător, astfel încât să te bucuri de un confort sporit, dar și de o atmosferă cât mai primitoare.

Așa că îți venim în ajutor cu câteva sfaturi de amenajare, pe care le poți pune în practică, pentru a schimba puțin ambientul din living.

Ascunde aparatura electronică

Când amenajezi un living, este destul de dificil să elimini complet tehnologia din decorul camerei. În plus, puține persoane ar fi dispuse cu adevărat să renunțe la televizor, la sistemul audio sau la consola de jocuri. Așa că cel mai bine ar fi să integrezi în decor aparatura electronică într-o manieră estetică.

Dacă vrei să ascunzi televizorul, o poți face foarte ușor - îl poți instala într-un dulap, sau îl poți monta direct pe perete și îl poți masca apoi cu un tablou, pe șine culisante.

Pentru a crea o atmosferă cât mai primitoare, este necesar să ascunzi toate cablurile și firele echipamentelor electronice din living.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Poți face acest lucru prin montarea unor prize accesibile, înainte de a începe procesul de mobilare. Astfel, vei putea folosi mai ușor device-urile electronice, iar cablurile vor fi bine ascunse după piesele de mobilier.

Ajustează luminile

Un alt aspect important în ceea ce privește crearea unei atmosfere cât mai plăcute în living este legat de alegerea corpurilor de iluminat și a tipului de lumină. Dacă vrei să îți impresionezi invitații și vrei să creezi senzația unui loc primitor, ar fi indicat să renunți la plafonierele clasice și să optezi pentru niște corpuri de iluminat cu un design special.

Poți opta pentru candelabre, ca sursă de lumină ambientală, pentru spoturi pentru a accentua un anumit punct de atracție, sau pentru un lampadar cu abajur, care difuzează lumina.

PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

Alege un mobilier confortabil

Dacă ai un living mai mare și vrei să te bucuri de un confort sporit, poți opta pentru o canapea confortabilă, dintr-un material textil. Iar în cazul în care nu ai suficient spațiu, poți alege un colțar modular sau extensibil.

De asemenea, în funcție de stilul locuinței tale, poți adăuga mai multe perne canapelei sau colțarului tău, pentru un plus de confort. Iar pe lângă canapea, poți adăuga în living și un covor pătrat sau oval, dintr-un material moale, plăcut la atingere. Acesta va uni elementele din încăpere și va contribui la crearea unei atmosfere mai relaxante.

Acum, poți aduce spiritul relaxării și al confortului și cu ajutorul unor scaune de sufragerie sau al unor fotolii statement. Iar pentru cei nonconformiști, scaunele suspendate sau hamacele montate în living pot fi cea mai bună opțiune pentru confortul mult dorit.

Schimbă atmosfera cu ajutorul obiectelor decorative

Cu ajutorul obiectelor decorative poți schimba cu totul atmosfera unei camere și, în plus, îi poți adăuga puțin din personalitatea ta. Poți începe cu decorațiunile de pe perete – iar aici nu este nevoie să optezi pentru tablouri scumpe, dimpotrivă, poți alege fotografii de familie, discuri vechi, hărți geografice sau diferite obiecte de decor din lemn.

Încearcă să jonglezi cu diferite compoziții, care să cuprindă texturi contrastante și pete de culoare. În general, secretul un grupaj decorativ armonios constă în alegerea unor obiecte de dimensiuni diferite, care să ghideze privirea atât vertical, cât și orizontal.

Tot în categoria obiectelor decorative se află și oglinzile, care au rolul de sparge monotonia dintr-o cameră, făcând-o să pară mult mai mare și mai luminoasă. Așa că poți opta pentru o oglinda mare, rezemată de unul dintre pereții din living.

Alege culori deschise

Pentru amenajarea unui living într-un stil cât mai primitor, este important să alegi perdele și draperii în nuanțe deschise. Livingul este o cameră de relaxare, în care ai nevoie de lumină și de nuanțe calde, relaxante. Așa că este important să alegi un model de perdele potrivit cu ambientul camerei.

Dacă vei ține cont de toate aceste aspecte, atunci când îți vei amenaja livingul, ai toate șansele să obții rezultatul mult dorit. Familia ta cu siguranță se va bucura de tot confortul, iar atmosfera creată îți va oferi în fiecare zi o stare de bine.

Sursa foto: Photo by Sidekix Media on Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri