Deși pare foarte simplu la prima vedere, o ieșire la grătar în aer liber este o operațiune care necesită o minuțioasă pregătire. De multe ori, această pregătire este lăsată pe ultima sută de metri, iar atunci sunt toate șansele să uiți câte ceva acasă.

Pentru că sunt destul de multe lucruri care trebuie avute în vedere, ți-am pregătit o listă cu toate cele necesare, împărțite pe categorii.

Ustensilele pentru grătar

Acestea sunt primele care trebuie puse în portbagaj, întrucât lipsa unora dintre ele poate ruina toată distracția. În primul rând, trebuie luat grătarul, în cazul în care nu mergeți într-un loc special amenajat, cu un grătar deja construit. Apoi urmează lemnele și cărbunii pentru jar, pe care trebuie să le procuri din timp, fără a te baza pe faptul că vei găsi într-o benzinărie pe drum. Mai ai nevoie și de niște hârtie pentru aprins focul, precum și de chibrit sau brichetă.

Urmează apoi accesoriile folosite pentru prepararea alimentelor, cea mai importantă fiind spatula pentru întors carnea. Ar mai fi nevoie de folie de aluminiu, o perie pentru curățat grătarul și, nu în ultimul rând, o sticlă sau un bidon cu apă, pentru a potoli focul.

Accesoriile pentru masă

Mâncarea se poate servi fie direct pe o pătură întinsă pe iarbă, fie pe o masă de camping pliantă. Este recomandată această ultimă variantă, pentru că masa poate fi folosită și ca spațiu de lucru pentru pregătirea grătarului, Mai ai nevoie de scaune pliante, o față de masă, tacâmuri, farfurii și castroane pentru salată și pahare pentru băuturi. La acestea se mai adaugă prosoape de hârtie, șervețele umede și uscate, diferite sosuri și condimente.

Alimente și băuturi

Evident, fiind vorba de grătar, elementele principale la acest capitol sunt fripturile și legumele care vor fi preparate pe jar. Carnea se pregătește din timp și se pune în caserole închise ermetic, în timp ce legumele se spală de acasă, pentru a câștiga mai mult timp la grătar. La masă, mai pot fi servite câteva aperitive, salată dar și un desert. La acest din urmă capitol, nu e nevoie de ceva special fiind suficiente chiar și câteva fructe.

În ceea ce privește băuturile, berea și vinul sunt preferatele bărbaților, în sarcina cărora intră și aprovizionarea. Pentru a evita să-ți încarci portbagajul cu mai multe sticle și cutii de bere, îți recomandăm pentru picnic o bere Blade, servită cu ajutorul unui dozator special gândit pentru astfel de ocazii. Lista băuturilor este completată cu sucuri, apă minerală și plată, eventual și cafea

Distracție și relaxare

După o masă copioasă, urmează programul de relaxare, pentru care trebuie să ai la dispoziție o serie de alte accesorii. O minge, rachete de badminton, o cutie de table și un pachet de cărți de joc sunt elemente care nu trebuie să lipsească din bagajul pentru ieșirea la grătar. De asemenea, o umbrelă de plajă ar putea fi utilă pentru a vă putea relaxa la umbră.

Trusă de prim-ajutor

În astfel de ocazii pot apărea și incidente nedorite, pentru care trebuie să fii pregătit. De aceea, o trusă de prim ajutor este necesară, deși nimeni nu își dorește să apeleze la ea. Aceasta trebuie să conțină câțiva plasturi, comprese sterile, o sticluță cu dezinfectant, o fașă de tifon, o foarfecă și o pensetă. De asemenea, nu strică să ai și un spray împotriva insectelor, o cremă de protecție solară și niște medicamente cu efect analgezic.

Nu uita că natura trebuie protejată, așa că nu lăsa în urmă nici un semn al trecerii tale prin zona. La plecare, adună toate resturile și ambalajele într-un sac menajer pe care să îl lași apoi într-un loc special de colectare.

Sursa foto: Imagine de Karolina Grabowska de la Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri