Aparut initial ca necesitate, scaunul a cunoscut o evolutie de-a dreptul remarcabila. Astfel, in prezent, a ajuns sa intruneasca mai multe cerinte, satisfacand atat exigentele de confort, de ergonomie ale omului din zilele noastre, cat si pe cele privitoare la design. Acum nu ne mai referim doar la scaunele de masa, ci la forme inovative, ce pot fi utilizate in cele mai neobisnuite combinatii.

Cat despre tendinte, designerii lasa loc reinterpretarii resurselor estetice infinite ale naturii. Stilul baroc a revenit, purtandu-se corpurile somptuoase, excesive in detalii, opulente si dramatice, in culori metalice si cat mai indraznete. Totodata, scaunele organice, avangardiste, cu forme rotunjite, cat mai bizare sau cat mai patratoase se afla si ele in trend, in opozitie cu cele mai sus amintite.

Cu toate acestea, nu trebuie sa uitam aspectul cel mai important ale scaunelor: confortul. Indiferent de scopul cu care vor fi folosite, trebuie sa ne asiguram de calitatile ergonomice ale acestora si de cat de bine se muleaza pe corpul nostru.

Un articol de Ana Marin


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri