Aparut initial ca necesitate, scaunul a cunoscut o evolutie de-a dreptul remarcabila. Astfel, in prezent, a ajuns sa intruneasca mai multe cerinte, satisfacand atat exigentele de confort, de ergonomie ale omului din zilele noastre, cat si pe cele privitoare la design. Acum nu ne mai referim doar la scaunele de masa, ci la forme inovative, ce pot fi utilizate in cele mai neobisnuite combinatii.

Indiferent de forma acestora, fie ca sunt functionale sau strict decorative, scaunele constituie pentru designeri o provocare din ce in ce mai incitanta. O preocupare ce pare a nu isi gasi sfarsitul, vedem, in zilele noastre, rezultatul unor concepte ce par a avea, pentru noi, mai mult sau mai putin sens, concepte care par a fi irationale la nivel psihologic, dar si functional. Felul in care amplasam un astfel de produs intr-o incapere, cat si modul in care se incadreaza intr-un spatiu existent, joaca un rol extrem de important. Din curiozitatea explorarii limitelor, scaunele au devenit niste obiecte aparte, datorita materialelor si modurilor inedite de confectionare.

Ce este important cand achizitionam un scaun? In primul si-n primul rand, trebuie sa ne gandim la incaperea in care il vom amplasa si la dimensiunile de care dispunem. De asemenea, nu trebuie neglijate utilitatea si aspectul acestuia. Pentru a obtine un rezultat cat mai deosebit si de efect, scaunul nu numai ca trebuie sa se incadreze in spatiul in care va fi pozitionat, ci va trebuie sa se afle in consonanta estetica cu noul decor si cu componentele acestuia.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? Cum să alegi componente pentru baia ta

Calitatea unui astfel de obiect este un aspect foarte important. Evitati sa achizitionati banalele scaune, intalnite in orice magazin, si foarte slabe calitativ. Trebuie retinut faptul ca o calitate superioara nu este echivalenta cu un buget mare, exagerat, cu atat mai mult cu cat un pret foarte ridicat nu s-ar justifica, in masura in care tendintele se schimba atat de des. Tocmai din aceste motive trebuie sa acordati o atentie mai mare detaliilor in momentul in care va cumparati un astfel de produs.

Un rol important il joaca modul in care reusim sa asociem texturile. Analizati cu atentie intregul ansamblu si aveti in vedere sa alaturati texturi apropiate, cu aceleasi motive. Materialele foarte grele confera un sentiment de apasare, in timp ce materialele foarte fluide, folosite in exces, pot da impresia de goliciune, de raceala sau chiar de anost. Pentru un decor reusit, gasiti echilibrul perfect.

De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive Alimentația copiilor, ca un parc de distracții – sfaturile prof. univ. Răzvan Cherecheș Digestie ușoară după o masă copioasă

Paleta cromatica, ca in orice amenajare, are o pondere foarte mare in ceea ce priveste imaginea. Daca avem o incapere in culori pamantii, calme, in nuante de crem, cafeniu sau olive, animati camera si insufletiti-o, conferindu-i o pata de culoare. In astfel de cazuri, optati pentru un scaun intr-un stil diferit de restul amenajarii, intr-o culoare galbena sau portocalie. Un decor in culori complementare este cel mai des folosit de catre designeri, insa oamenii de rand sunt destul de reticenti fata de aceasta alegere. Mergand pe complementaritate, camera va fi personalizata si plina de viata.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri