Principiile Feng Shui sunt cele mai indicate de aplicat in amenajarea micului nostru colt de liniste. Cel mai important lucru de care trebuie sa tinem cont este ca acesta sa fie mereu curat si aerisit, intrucat aglomerarea obiectelor, praful si dezordinea reduc fluxul energiei Chi.

In colturile libere, pentru a preveni stagnarea energiei in acele locuri, plasarea plantelor constituie cea mai buna varianta. Un alt truc intalnit in aceasta arta consta in plasarea unor piese de arta, imagini sau alte obiecte, care reprezinta ceea ce va doriti de la viata si au un efect puternic asupra personalitatii dumneavoastre. Nu asezati fantani interioare sau acvarii; elementul apa prezent in dormitor duce la neliniste. Totodata, nu se recomanda pozitionarea oglinzilor in fata usii, ferestrelor sau a patului, deoarece, prin reflexie, oglinda va respinge energia vitala si o va priva, in acest fel, de circulatia libera in camera. Se considera ca oglinzile in dormitor constituie o invitatie pentru o a treia persoana, persoana ce va intervene in relatia dumneavoastra de cuplu.

In ceea ce priveste culorile,alegerea potrivita a acestora determina starile afective. Fiecare culoare simbolizeaza o anumita energie si apartine unuia dintre cele cinci elemente.

Paleta cromatica trebuie sa fie una calma, calda, nicidecum puternica. Verdele, ce simbolizeaza prosperitatea, pacea si intelegerea, este o culoare revigoranta si stimuleaza dezvoltarea. Alte culori potrivite pentru vopsirea peretilor sunt cremul, culoarea piersicii sau de levantica. Cele pamantii, precum bejul sau ocrul absorb tensiunile. Acestea atrag energia si buna-starea si simbolizeaza fericirea si creativitatea.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Daca doriti sa aveti copii, amplasati in coltul de sud-vest un obiect ce reprezinta un purcelus, simbolul virilitatii. In cazul in care nu sunteti angajata intr-o relatie si doriti sa incepeti una, achizitionati un pat dublu, care sa fie accesibil pe ambele parti, intrucat un pat single nu stimuleaza ideea de cuplu. Asezati in camera conjugala orice doua obiecte identice alaturate, pentru a mentine vie atmosfera de cuplu: pasari, plante, pietre, lumanari. In coltul de sud-vest, insa, pozitionati un obiect rosu, pentru a pastra vie pasiunea.

Nu in ultimul rand, lumina reprezinta o conditie absolut necesara existentei. Lipsa sau insuficienta sa antreneaza la dezechilibre severe, din punct de vedere al energiilor. In Feng Shui, este importanta lumina naturala, primatul acesteia trebuind sa fie favorizat. Iluminarea puternica a unei incaperi are un efect energizant, in vreme ce, o lumina mai slaba creeaza o atmosfera romantic, ce predispune la reverie. Optati, astfel, penru jaluzele ce se pot deschide usor, pe timpul zilei, si inchideti-le noaptea, pentru a bloca intunericul in exterior.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri