In ambientul oricarei incaperi exista anumite instabilitati energetice, instabilitati generate de compozitia necorespunzatoare a spatiului, de dispunerea neadecvata a obiectelor de mobilier si a functiunilor sau de cantitatea de lumina insuficienta. Dormitorul este oaza de liniste a fiecarei persoane, este spatiul sacru, caruia trebuie sa ii acordam cea mai multa atentie. Fiind un adapost impotriva agitatiei, turbulentei si, mai ales, un hotar intre lumea interioara si cea exterioara, in amenajarea acestuia trebuie sa acordam o atentie deosebita detaliului. Dormitorul trebuie sa ne imbunatateasca odihna si, in special, starea de spirit, contribuind foarte mult la linistea noastra interioara. Refugierea in dormitor dupa o zi de lucru obositoare, atrage, dupa sine, un grad ridicat de confort si de tihna.
Pentru toate acestea, principiile Feng Shui sunt cele mai indicate de aplicat in amenajarea micului nostru colt de liniste. Cel mai important lucru de care trebuie sa tinem cont este ca acesta sa fie mereu curat si aerisit, intrucat aglomerarea obiectelor, praful si dezordinea reduc fluxul energiei Chi. Tocmai din acest motiv, trebuie sa incepem prin inlaturarea tuturor lucrurilor vechi si nefolositoare.
O prima regula in amenajarea dormitorului in stil Feng Shui priveste pozitionarea acestuia. Asadar, dormitorul nu trebuie sa se afle in apropierea usii de la intrare in locuinta. La nivelul subconstientului, amplasarea dormitorului in camera cea mai indepartata ofera un plus de siguranta, stabilitate si protectie. Chiar daca nu avem foarte multe optiuni in aceasta privinta, pozitionarea patului la o distanta cat mai mare de usa si respectarea celorlalte reguli vor contribui la asigurarea curgerii normale a fluxului.
Patul nu trebuie amplasat pe linia care uneste usa cu fereastra, intrucat va opri circulatia fluxului, nici sub fereastra sau grinzi. Amplasarea lui sub fereastra lipseste incaparea de protectia simbolica a unui perete solid, fapt ce poate duce la un somn zbuciumat, datorat energiei care intra si iese pe fereastra. De asemenea, trebuie sa evitati sa dormiti cu picioarele spre usa, fiind denumita “pozitia mortii”, in cultura chineza, decedatii fiind scosi intai cu picioarele. In cazul in care nu puteti evita acest lucru, atasati-i patului o placa sau amplasati, in fata acestuia, o piesa de mobilier, precum un cufar, intensificand, astfel, sentimentul de stabilitate. Tablia patului trebuie sa aiba linii rotunjite, din moment ce unghiurile drepte duc la crearea unui mediu nelinistit, in care Chi-ul este haotic.
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice