, 23 Mai 2018 publicat în Cariera 3 share-uri

E important să încerci să îți relaxezi mintea pentru o scurtă perioadă ca să poți să îți duci la îndeplinire restul sarcinilor de pe ziua respectivă.

Știm cu toții cum poate fi o zi stresantă la muncă. Nu este deloc ușor să faci față programului încărcat, sarcinilor din ce în ce mai multe pe care ți le dă șeful, orelor parcă interminabile la birou și agitației orașului. Iar metodele de relaxare la muncă nu sunt chiar ușor de găsit.

Fie că te apuci de colorat cinci minute, activitate pentru care trebuie să găsești pixuri bune pentru scris frumos, fie că bei un ceai relaxant, fie că pur și simplu iei o pauză ca să privești cerul, e important să încerci să îți relaxezi mintea pentru o scurtă perioadă, ca să poți să îți duci la îndeplinire restul sarcinilor de pe ziua respectivă.

5 minute pentru tine

Ia o pauză și fă ceva pentru tine. Chiar dacă e vorba de 5-10-15 minute, fă ceva astfel încât să te relaxezi. Ieși la aer afară, ascultă o melodie care îți place și te ajută să te gândești la ceva pozitiv, contemplează o bucățică de natură, dacă ai la îndemână sau, pur și simplu, eliberează-ți mintea de orice gând pentru cât de mult timp poți ca apoi să poți face față restului de muncă pe care-l ai de făcut.

Foto: Pixabay

Meditația

Puțini sunt cei care știu cu adevărat să mediteze și, prin urmare, să se relaxeze așa cum trebuie. Pentru mulți dintre oameni, meditația înseamnă să te imaginezi într-o încăpere liniștită pentru o perioadă destul de lungă de timp, fără să miști un deget. Dacă asta nu merge, imaginează-ți ultimul loc în care te-ai simțit cu adevărat bine și poate asta te va ajuta să găsești un pic de liniște.

Mingea de stres

Paradoxal, mingile de stres chiar funcționează. Specialiștii spun că strângerea unei mingi de stres în palmă este o formă de relaxare progresivă prin care tensiunea din mușchii tăi este eliberată pas cu pas. Poți combina utilizarea unei astfel de mingi de stres cu mediația, pentru un efect mai relaxant și pentru ca energia negativă acumulată în timpul muncii să te părăsească.

O gură de aer proaspăt

Nimic nu se compară cu o gură de aer proaspăt, un pic de verde și, practic, niște oxigen pentru creier. E o variantă de luat în considerare și dacă vreun coleg sau șef de la muncă te-a enervat foarte tare. Dacă simți cum începe sângele să-ți fiarbă până în punctul în care devii de necontrolat, atunci poate e mai bine ca, în locu unui scandal la locul de muncă, să ieși afară, la o gură de aer, și să te calmezi și apoi să revii cu mintea proaspătă.

Exerciții, exerciții, exerciții

Corpul uman nu este făcut să stea pe un scaun cel puțin opt ore pe zi. Trebuie să ne mișcăm. Atunci când la locul de muncă îți e imposibil să faci mișcare, alege să faci exerciții fie la sală, după muncă sau , la final de săptămână, să alegi în parc sau prin împrejurimi. Exercițiile te vor ajuta și să eviți dureri de spate și alte boli asociate statului foarte mult timp pe scaun.

Ceai verde

Da, știm, nu este o variantă îndrăgită chiar de toată lumea, dar funcționează. Ceaiul verde este ca o băutură alcoolică atunci când ai nevoie de niște timp doar pentru tine, spun specialiștii. Nu are doar un miros calmant și plăcut, dar conține și L-teanină, o substanță care s-a dovedit că reduce sentimentele de furie. Așadar, e mai indicat, în loc să bei a șaptea ceașcă de cafea pe ziua respectivă, să încerci să-ți faci un ceai verde, poate eviți astfel vreo ceartă cu colegii.


Sunt Nicoleta Ababei @mamapetoc, creator de conținut dar, mai ales, creator de emoții. Îmi place să cred că inspir femeile să-ți exploreze cu mai mult curaj latura creativă.

Sunt mama unei adolescente de 17 ani, pictez,...Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri