Dacă vrei să ai succes în viața personală și profesională, trebuie să faci anumite lucruri. Iar ca să ajungi să faci lucrurile respective, ai nevoie să-ți dezvolți anumite abilități.

Succesul este, potrivit Dicționarului Explicativ al Limbii Române, un „rezultat favorabil, pozitiv (al unei acțiuni)”. Dacă vrei să ai succes în viața personală și profesională, trebuie să faci anumite lucruri. Iar ca să ajungi să faci lucrurile respective, ai nevoie să-ți dezvolți anumite abilități. Descoperă, în continuare, care sunt abilitățile respective și cum poți să le dezvolți, astfel încât să ai succes pe plan personal și profesional.

Învață să vinzi

Calitățile de vânzător sunt esențiale când vinzi un produs ori un serviciu. Însă ele contează la fel de mult și dacă îți dorești să devii mai convingător în viața de zi cu zi. Dacă nu ai abilități de vânzător, le poți dezvolta foarte simplu. Tot ce trebuie să faci este să gândești ca un vânzător. Iar un vânzător bun se documentează, pune întrebări, este capabil să-i asculte activ pe oamenii cu care interacționează și, totodată, este un povestitor desăvârșit.

Foto: Pixabay

Prin urmare, lucrează la aspectele menționate anterior și o să-ți dezvolți, în timp, abilitățile de vânzări.

O altă variantă prin care să-ți dezvolți și să aplici abilitățile de vânzări ar fi să-ți iei un loc de muncă al cărui scop este să convingi oameni să folosească un serviciu un produs promovat de tine. Un astfel de job ar putea să fie, de exemplu, unul de fotograf hotelier.

Photohotel este o companie europeană de fotografie turistică, prezentă în România, Grecia și Spania, care angajează constant oameni dornici să lucreze ca fotografi hotelier. Candidatul ideal are calități de vânzător, îndrăgește fotografia și nu are probleme să abordeze potențiali clienți. Dacă vrei să afli mai multe detalii despre ce presupune jobul de fotograf hotelier în cadrul companiei, folosește un motor de căutare și scrie „Photohotel: păreri”. Sau accesează direct site-ul oficial al companiei.

Transformă-te într-un negociator

În cazul în care nu ți-ai dat seama încă, procesele de negociere ne influențează viețile tuturor. Dacă îți dezvolți abilitățile de negociere o să poți să-ți îmbunătățești relațiile cu oamenii din jurul tău. Iar succesul sau insuccesul unui om depinde, într-o mare măsură, de relațiile pe care reușește să și le creeze.

Pentru ca o negociere să fie în favoarea ta vei fi nevoit să înțelegi foarte bine contextul și să îți fie foarte clar ce dorești să obții. Totuși, o negociere nu este doar despre tine, ci despre cealaltă parte care participă în proces. Toate părțile implicate într-o negociere trebuie să simtă, la finalul procesului, că au câștigat ceva. Altfel, negocierea nu va avea succes.  


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri