20 Februarie 2014 publicat în Cariera 95 share-uri

Pentru ca nu stiu sa fi facut altceva in viata decat sa pictez, se poate spune ca simt Viata... Faceti cunostinta cu Florin Stan, un pictor deosebit de talentat, un artist al culorilor, al viselor si al timpului!

"Tabloul de suflet" al lui Florin Stan este... Poti sa ne vorbesti putin despre el?

Florin: Atasamentul fata de lucrari a disparut odata cu intentia mai multor clienti de a achizitiona aceeasi lucrare. Deoarece printre modalitatile directe de a vinde lucrarile se afla si o colaborare veche cu o firma care se ocupa cu vanzarea lucrarilor s-a ajuns la cererea de a reproduce in mai multe exemplare aceeasi lucrare... Cel mai bun exemplu este lucrarea "Hope", pe care am fost nevoit sa o reproduc in mai bine de douzeci de exemplare pana acum...

Foto: Pictura Hope @Florin Stan

In acest fel atasamentul fata de unicitatea lucrarii, a ideii, dispare, si dupa un anumit numar de reproduceri deja se poate spune ca inveti pe dinafara pictura. Si totusi, "Hope" ramane una din lucrarile mele preferate, pentru ca dupa parerea mea am reusit sa exprim prin elemente simple, care nu complica mintea privitorului. "Peisaj suprarealist" se numara printre lucrarile mele de suflet.

Foto: Peisaj suprarealist @ Florin Stan

Te consideri un artist implinit?

Florin: Inca nu am reusit sa inteleg, sa fac o distinctie clara intre ce inseamna un artist in adevaratul sens al cuvantului si unde este situata granita ce-l desparte de amatorism...Pentru unii diferenta se face in anii de studiu, in diplome si absolviri, pentru altii in anii de practica, in tehnica unica.Cred ca adevaratul profesionalism se masoara de fapt in doza de impact, ce lucrarea o are asupra unui privitor... In fond noi, artistii, nu pictam pentru criticii de arta, ci pentru oameni.

Tinand cont de natura profesiei tale si de ceea ce implica ea (alocare de timp - mult timp, deplasari frecvente), se naste intrebarea: Cum "se impaca" viata profesionala cu cea personala? E greu sa mentii un echilibru?

Florin: Intr-adevar, in cazul meu se poate vorbi de deplasari, de saptamani intregi in care lucrez departe de casa... spun in cazul meu intrucat vorbesc aici despre pictura murala, pictura bisericeasca, ce necesita in majoritatea cazurilor deplasare, cazare etc. NU voi vorbi despre cum reusesc sa impac timpul in ambele sensuri...dupa parerea mea niciodata nu va fi timp suficient pentru nimic... Oscilez inca intre pictura de sevalet si pictura murala, poate e tarziu spus ca nu m-am decis ce sa urmez, dar atata timp cat exista oportunitatea sa pictez in ambele medii care imi plac...de ce nu?

Foto: Pictura Toamna @Florin Stan


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri