20 Februarie 2014 publicat în Cariera 95 share-uri

Pentru ca nu stiu sa fi facut altceva in viata decat sa pictez, se poate spune ca simt Viata... Faceti cunostinta cu Florin Stan, un pictor deosebit de talentat, un artist al culorilor, al viselor si al timpului!

"Ca om, cred ca timpul este la fel pentru toti... timpul ireversibil"

Nu stiu cator dintre voi va suna cunoscut numele acesta, dar cu siguranta sunt destule persoane care, macar o data in viata l-au rostit cu admitatie, privind una sau mai multe dintre lucrarile lui. Da, Florin Stan este pictor. Picteaza de la varsta de sase ani. De-a lungul timpului a participat la diferite concursuri, obtinand nenumarate premii. O sa enumeram si noi cateva dintre ele:

- "Premiul special"- sectiunea icoane- "Targul copiilor mestesugari", Sibiu
-"Premiul special"- Expozitie concurs iconografie, Pitesti
-"Premiul 3"- Expozitie concurs de icoane, Palatul Parlamentului,Bucuresti
-"Premiul 3"- Expozitie concurs, iconografie, Pitesti
-"Premiul 2"- "Tabara de creatie concurs", Tulcea
-"Premiul 2"- Expozitie concurs iconografie, Pitesti
-"Premiul 1"-Concursul National "Democratie si toleranta", Buzau
-"Premiul 1"- Expozitie concurs de icoane, Palatul Parlamentului, Bucuresti

Si lista ar putea continua...

Dupa cum observam, majoritatea concursurilor la care a participat au tinut de acea parte a picturii numita "iconografie". Si cu toate astea, Florin Stan este un artist complex, cu o predilectie evidenta pentru pictura onirica si suprarealista. Regasim adesea in pictura lui Florin Stan ganduri, imagini si idei impletite cu franturi de vise, irational, inconstient... Pe langa iconografie, el realizeaza si lucrari de grafica, dar si pictura murala. I-am adresat cateva intrebari acestui artist extrem de talentat, iubitor de tot ceea ce inseamna culoare, viata, creativitate ...

Autoportret stilizat @ Florin Stan

Garbo: Florin… ne poti spune care dintre aceste ramuri ale picturii se afla in topul preferintelor tale?

Florin Stan: Inca nu am reusit sa stabilesc un top, asta pentru ca intotdeauna am oscilat intre pictura de sevalet si pictura murala.

Garbo: Ce simti atunci cand pictezi?

Florin Stan: Ce simt atunci cand pictez... Departe de a incerca sa folosesc cuvinte sofisticate, raspund simplu... Pentru ca nu stiu sa fi facut altceva in viata decat sa pictez, se poate spune ca simt Viata... Exista insa stari diferite in functie de ceea ce pictezi dupa parerea mea... pentru ca in fond pictura, tabloul trebuie sa reflecte in mare parte starea de spirit a autorului.

Foto: Pictura Dor @ Florin Stan

Garbo: Nu am putut sa nu remarcam ca una dintre temele favorite este timpul. Cum vede artistul Florin Stan timpul? Dar omul Florin Stan?

Florin: Timpul ca artist... intr-adevar una din temele mele favorite este timpul, folosesc des ceasul ca element ce sugereaza timpul. Intr-adevar, ca artist poti da timpului alte valori, si mai mult decat orice, prin imaginatie ii poti da forma. Ca om insa, cred ca timpul este la fel pentru toti... timpul ireversibil.

Foto: Pictura Back Time Sense @Florin Stan


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri