Stim cu totii ca femeile nu se multumesc niciodata cu putin. Vor totul sau nimic!
Rezultatul studiului arata ca 51% dintre femei au ales ca obiectiv prioritar relatia cu persoana iubita. 61% dintre barbati optand pentru acelasi lucru. Psihologul Ellen Klosson este de parere ca acest studiu se refera mai mult la evolutia relatiei dintre femei si locul de munca, decat la importanta pe care femeile o acorda carierei in defavoarea iubirii. “Acest studiu releva de fapt influenta familiei asupra parcursului profesional”, afirma aceasta. “In ceea ce priveste barbatii, este foarte putin probabil ca dragostea, relatia cu o persoana, casatoria si mai tarziu copiii sa determine intreruperea temporara in traseul profesional al acestora. O femeie in schimb, atunci cand devine mama, este nevoita sa-si intrerupa jobul pentru o perioada de timp”. De aceea, femeile care considera cariera drept extrem de importanta au tendinta de a amana momentul casatoriei.

“Femeile au constientizat dintotdeauna presiunea pe care o exercita timpul asupra carierei lor. Dupa o anumita pauza temporala (cauzata de multe ori de aparitia unui copill), iti vine mult mai greu sa continui de unde ai ramas. Nu este deloc usor sa recladesti ceea ce ai construit caramida cu caramida. Din start, ai mult de pierdut daca iti incepi cariera la 30 sau 40 de ani, decat daca o faci la 20 de ani. Este mai greu sa parcurgi treptele piramidei profesionale si sa ajungi in varful acesteia. Ca atare, este de inteles dorinta femeilor de a-si consolida o cariera inainte de a pune bazele unei familii. Acest lucru a devenit un fel de trend pe care tot mai multe femei din ziua de astazi il adopta”, este de parere Ellen Klosson.

In dinamica relatiilor, un rol important il joaca si economia familiei. Si in aceasta privinta mentalitatea generala tinde sa se schimbe usor. In conditiile in care femeile castiga la fel de bine sau chiar mai bine decat barbati, acestia se simt mai putin obligati sa faca din cariera principalul lor scop in viata. Din cauza inversarii de roluri, presiunea pe care jobul o manifesta asupra barbatilor incepe sa scada. Barbatii nu mai se vad nevoiti sa sustina din punct de vedere financiar familia. In aceste conditii, barbatii isi doresc in primul rand o relatie reusita cu persoana iubita si intr-un plan secundar, o cariera de succes.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri