Exista si cateva cazuri cand se recomanda spalarea pisicii: cand blana este murdara sau incalcita, daca pisica este foarte batrana si in incapacitatea de a avea singura grija de toaleta ei, in cazul in care participa la o expozitie felina sau are paraziti externi de care nu poate sa scape.

O puteti pieptana saptamanal cu un pieptene fin daca are parul scurt si apoi sa-i lustruiti parul cu o manusa de catifea. Daca are parul mai lung, periajul se face aproape zilnic pentru a evita incalcirea blanitei.

Daca pisica devine mai retrasa inseamna ca este inca afectata. Poarta-te frumos cu ea, da-i mancarea preferata si nu vei avea probleme pentru ca-si va reveni singura. La inceput nu este multumita de noul miros dar iti garantam ca o sa-i treaca.

Daca nu o puteti spala la un moment dat puteti sa-i presarati peste blanita putin bicarbonat de sodiu (acesta absoarbe mirosurile neplacute si nu este nociv)

Nu recomandam ca baia sa fie facuta mai des de 3-4 luni. Cu atat mai rar cu atat mai bine.

Articol preluat de pe petsbox.ro

Pe www.petsbox.ro poti socializa cu alti iubitori de animale si vei descoperi informatii utile referitor la cresterea animalutului tau.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri