Sa tratam hemoroizii eficient, cu ceea ce ne-a lasat natura!

5 Castane salbatice

Va prezentam o reteta de unguent pe baza de castane salbatice, pentru vindecarea hemoroizilor. Se decojesc 4 castane uscate si miezul lor se face “faina” care se amesteca apoi cu 150g untura de porc (nesarata). Amestecul se pune la foc mic, timp de 15-20 minute, pana se transforma intr-o pasta crem-maronie. Dupa racire, se pastreaza la frigider.

Seara, inainte de culcare, dupa dus, se tamponeaza regiunea anala cu ceai de musetel sau coada-soricelului, apoi se unge anusul cu acest unguent, timp de 1 saptamana.

6 Tarate de grau

Se pun la fiert 2 litri de apa si, cand da in clocot, se adauga doua maini de tarate. Apoi se lasa la racit si se strecoara. Se pune lichidul intr-un lighean si se fac bai de sezut, timp de 5-10 minute, dimineata si seara. Dupa baie se unge locul cu crema de galbenele si marul-lupului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

7 Alifia cu propolis

Se prepara in casa un unguent din 500g unt si 150 g propolis. Untul se topeste si apoi se adauga propolisul bine maruntit, se mai fierb inca 10 minute, timp in care se amesteca incontinuu. Apoi se strecoara prin tifon du-blu si se toarna in recipiente de sticla.

8 Unguent cu propolis

Aveti nevoie de 50 g propolis brut care se dizolva in 50 ml alcool de 87 grade, timp de o saptamana. Apoi, continutul se varsa intr-un pahar si se lasa descoperit pana ce alcoolul se evapora.

Cand obtineti o pasta moale, o amestecati cu suc din frunze de aloe trecute prin mixer si cu alifie de tataneasa de la plafar.

Zilnic, dupa dus, se aplica in jurul anusului, timp de doua saptamani, dimineata si seara. Concomitent, se bea infuzie de coada-soricelului, doua cani pe zi.

9 Ulei de ricin

Se recomanda masarea zonelor cu hemoroizi, timp de 5 minute, dupa igiena corespunzatoare, cu ulei de ricin, zilnic, timp de o luna.

Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

sursa foto:sxc.hu; shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri