Problemele menstruale, infectiile genitale se amelioreaza cu infuzii si bai de sezut din plante cu efecte benefice asupra aparatului genital feminin.

Plante pentru afectiuni ginecologice

1 Dafin

Frunzele de dafin se folosesc pentru bai de sezut in inflamatiile uterine. Se fierb 100g de frunze 15 minute intr-un litru de apa.

Tinctura de dafin administrata cu ceai de dafin este buna in cazul intarzierii menstruatiei.

2 Muguri de mesteacan

In cazul menstruatiilor abundente se recomanda decoctul din muguri de mesteacan: 10 grame de muguri uscati se pun intr-un pahar cu apa si se fierb 15 minute; se strecoara si se mai adauga apa pana se ajunge la cantitatea initiala. Aceleasi proprietati are si decoctul din cozi si frunze uscate de visin.

3 Galbenele

Galbenele se pot folosi intern si extern (bai de sezut) pentru toate afectiunile genitale, avand efecte antiinflamatorii, antimicrobiene si cicatrizante.

Astfel, infuzia de galbenele si baile de sezut cu galbenele se recomanda in caz de leucoree, infectii (trichomonas, candida), vaginite, anexite, tulburari menstruale, afectiuni ovariene.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Kaufland România a plantat o pădure egală cu numărul de angajați la Scorțeni, județul Prahova Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Se consuma trei cani/zi cu infuzie de galbenele, inainte de masa.

In infectii bacteriene se recomanda si urmatoarea formula: flori de galbenele +flori de iasomie + flori de urzica moarta alba+flori de musetel +flori de salcam.

Infuzia se prepara dintr-o lingura din acest amestec la o cana cu apa; se recomanda cel putin 3 cani pe zi.

Pentru reglarea ciclului, se pot administra 30 picaturi de tinctura de galbenele de trei ori pe zi, timp de o saptamana, inainte de menstruatie.

sursa foto: shutterstock; sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri