Exista numeroase beneficii ale consumului de muraturi, fermentate natural, in saramura. Muraturile se recomanda a fi consumate in anumite afectiuni, precum ulcerul gastric sau constipatia, datorita proprietatilor curative.

8 Combaterea obezitatii

Muraturile au foarte putine calorii si un continut bogat de fibre, care produc satietate.

9 Dupa cure prelungite cu antibiotice

Muraturile ajuta la refacerea microflorei colonice.

10 Cancer

11 Dislipidemie, ateroscleroza

Prin continutul de fibre, muraturile contribuie la eliminarea excesului de colesterol din tubul digestiv.

Anumiti compusi din varza murata s-au dovedit a reduce concentratia colesterolului “rau”.

12 Surmenaj fizic/intelectual

Muraturile intaresc sistemul nervos si muscular prin continutul lor bogat de vitamine si minerale.

13 Menopauza

Varza murata si-a dovedit beneficiile si in ameliorarea simptomelor legate de menopauza: bufeuri, nervozitate, osteoporoza.

Varza murata

Varza murata contine vitamine, minerale si fermenti cu rol benefic pentru sanatate.

Dintre vitamine, varza murata contine vitamina C si intreg complexul de vitamine B (B1, B2, B3, B6, B9, B12, acid folic).

sursa foto: sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri