Beneficiile consumului de muraturi
Consumul de muraturi se recomanda in:
1 Afectiuni digestive
Muraturile au un continut crescut de acid lactic si bacterii “prietenoase”, care imbunatatesc digestia si amelioreaza problemele digestive (ulcere, gastrite, constipatie).
Deasemenea, prin continutul crescut de fibre si antioxidanti, muraturile ajuta la “curatarea” colonului de reziduurile toxice si cancerigene, precum nitrozaminele.
2 Detoxifierea organismului
3 Afectiuni hepatice
Muraturile contin antioxidanti, fibre si substante hepatoprotectoare, ajutand la detoxifierea hepatica.
4 Revitalizarea si remineralizarea organismului
Muraturile contin multe minerale: potasiu, sodiu, calciu, magneziu, fosfor, fier, iod.
5 Astm bronsic si alte afectiuni respiratorii (pneumonii)
Enzimele si antioxidantii din muraturi (vitamina C, vitamina A, zinc) au si proprietati imunostimulante, ajutand pe timp de iarna, la combaterea si preventia virozelor si a gripelor.
6 Diabet
7 Afectiuni dermatologice
Muraturile ajuta inclusiv la preventia imbatranirii pielii. Muraturile intarzie aparitia ridurilor prin efectele detoxifiante.
sursa foto: sxc.hu; shutterstock

”Nu mă lăsa să mor” - o poveste de ficțiune despre realitatea dureroasă a singurătății, din 5 decembrie în cinematografe
O joacă a unui tânăr român a dus la reinventarea sistemului de returnare a ambalajelor
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie