Beneficiile consumului de muraturi
Consumul de muraturi se recomanda in:
1 Afectiuni digestive
Muraturile au un continut crescut de acid lactic si bacterii “prietenoase”, care imbunatatesc digestia si amelioreaza problemele digestive (ulcere, gastrite, constipatie).
Deasemenea, prin continutul crescut de fibre si antioxidanti, muraturile ajuta la “curatarea” colonului de reziduurile toxice si cancerigene, precum nitrozaminele.
2 Detoxifierea organismului
3 Afectiuni hepatice
Muraturile contin antioxidanti, fibre si substante hepatoprotectoare, ajutand la detoxifierea hepatica.
4 Revitalizarea si remineralizarea organismului
Muraturile contin multe minerale: potasiu, sodiu, calciu, magneziu, fosfor, fier, iod.
5 Astm bronsic si alte afectiuni respiratorii (pneumonii)
Enzimele si antioxidantii din muraturi (vitamina C, vitamina A, zinc) au si proprietati imunostimulante, ajutand pe timp de iarna, la combaterea si preventia virozelor si a gripelor.
6 Diabet
7 Afectiuni dermatologice
Muraturile ajuta inclusiv la preventia imbatranirii pielii. Muraturile intarzie aparitia ridurilor prin efectele detoxifiante.
sursa foto: sxc.hu; shutterstock
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie