19 Octombrie 2017 publicat în Sanatate 45 share-uri

Pentru ca la ora actuala, una din 8 femei aparent sanatoasa este diagnosticata cu cancer mamar, medicii atrag atentia asupra a 5 aspecte importante care pot reduce riscul de boala si pot schimba cursul afectiunii spre vindecarea pe termen lung.

4. Diagnosticari de mare finete.

Pentru ca intr-o proportie de 80 la suta cancerele mamare sunt sporadice, doar 20 la suta avand o componenta genetica, ecografia anuala inainte de 40 de ani si mamografia dupa aceasta varsta sunt obligatorii pentru a depista o eventuala problema in stadiu incipient. Insa investigatiile s-au rafinat mult in ultima vreme, iar medicii le fac personalizat, in functie de scorul de risc si densitatea mamara.

“In cazul unui san cu densitate mare, mamografia nu permite o vizualizare completa, iar acest lucru a dus la aplicarea unor tehnologii performante, cum este tomosinteza, metoda ce permite o vizualizare mamografica mult mai buna. In cazul in care depistam un risc crescut la pacientele cu o densitate mare a sanului, putem recurge si la o alta metoda de ultima generatie, screeningul cu rezonanta magnetica, care se face cu substanta de contrast injectabila”, explica specialistul din cadrul spitalului ACIBADEM Altunizade.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

5. Terapii revolutionare, conduse de echipe multidisciplinare.

Aplicate corect si tintit, terapiile pentru cancerul de san pot creste sansele de vindecare pana la 90 la suta, mai ales in stadiile incipiente. Mai mult, echipele de medici compuse din chirurg, oncolog, radioterapeut si anatomopatolog reusesc sa trateze tumorile si sa evite extirparea sanilor in multe dintre cazuri.

“Chimioterapia devine din ce in ce mai importanta pentru ca acum dispunem de terapii noi, care sunt tintite, vizand doar celulele maligne. Poate ca, in viitorul apropiat, va deveni terapie unica. Cert este ca acum speranta de viata a pacientelor cu cancer mamar depistat la timp si tratat corect creste tot mai mult datorita imbunatatirii medicamentelor. In anii ’80, chirurgia domina in tratamentul pentru cancere mamare, astazi, chimioterapia a trecut pe primul loc”, concluzioneaza profesorul Mustafa Erkin Aribal.

5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Foto: Fotos593 /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri