27 Decembrie 2017 publicat în Psihologie 36 share-uri

Fidelitatea presupune o asumare constienta a deciziei de a fi cu o anumita persoana.

De cele mai multe ori, situatia cu care se confrunta aceste persoane este aceea de a ramane blocati la nivel cognitiv, in ganduri, fara a se putea conecta (sau fara a vrea sa o faca) la nivel emotional. in acest caz pot aparea, spre exemplu, doua tipuri de reactii. Poate fi o persoana deosebit de rationala, care va gandi fiecare senzatie pe care o simte, va cauta sa ii dea sens privind totul din postura de observator, detasat de emotie in sine. O alta posibilitate este aceea a unei persoane care simte intens emotia, insa ii lipseste cunoasterea sau capacitatea de intelegere a acesteia si a modurilor de gestionare si exprimare sanatoase”, declara psihologul Andra Tanasescu.

Indiferent de situatie, psihologul este de parere ca fidelitatea in cuplu se leaga foarte strans de asumarea responsabilitatii, fata de propriul bine si fata de binele celuilalt. Iar acest lucru tine de un nivel de maturitate atat in plan psihologic cat si in plan emotional. Maturitatea obtinuta din experiente, din lucrurile invatate prin trairea diferitelor momente si situatii de viata, duce la construirea abilitatilor necesare pentru a construi o relatie sanatoasa, armonioasa, bazata pe respect, apreciere reciproca, incredere si iubire.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest

*Andra Tanasescu, vicepresedinte al Asociatiei ”Generatia Iubire” si al Institutului de Neuro-Programare Lingvistica INLPSI, este Psiholog, Trainer NLP si Consultant Panorama Sociala. A urmat studiile in psihologie, avand formarea in terapia de cuplu si familie. Cu experienta de instructor de dans, fiind atrasa de conexiunea dintre minte, emotii si corp, urmeaza o formare in terapia prin dans si miscare. Dupa ani de experienta in training si sustinerea evenimentelor corporate, ofera prin imbinarea psihologiei, cu NLP-ul si tehnici de constientizare si conectare corporala, o experienta completa de auto-cunoastere si evolutie personala.

Foto homepage: Stayman /Shutterstock

Foto int: Anetlanda /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri