31 Ianuarie 2018 publicat în Lifestyle 9 share-uri

Doamna doctor Mihaela Dan a explicat in exclusivitate pentru Garbo.ro care sunt cativa dintre factorii care determina durata tratamentului ortodontic.

de dr. Mihaela Dan, specialist ortodont Orto-Implant Expert

Probabil ca una dintre cele mai frecvente intrebari pe care le aude un medic ortodont este: "Cat timp voi purta aparatul dentar?". In medie, majoritatea pacientilor urmeaza tratamentul ortodontic timp de sase luni pana la doi ani, insa uneori durata variaza, in functie de severitatea cazului si de raspunsul fiecarui pacient la tratament.

Doamna doctor Mihaela Dan, specialist ortodont in cadrul Clinicii Orto-Implant Expert a explicat in exclusivitate pentru Garbo.ro care sunt cativa dintre factorii care determina durata tratamentului ortodontic.

1. Gravitatea cazului.

Cazurile usoare, in care este necesara doar alinierea dentara, iar problemele legate de ocluzie (muscatura) sunt mici vor dura mai putin. Daca, insa, exista si un decalaj de dezvoltare a celor doua maxilare si, implicit, probleme de ocluzie, tratamentul va dura mai mult. Nu va lasati descurajati, insa: ceea ce pacientul considera foarte complicat cand se priveste in oglinda, un medic cu experienta poate considera simplu si rapid de rezolvat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA

2. Extractiile dentare.

Daca sunt deja prezente extractii dentare vechi sau daca acestea sunt necesare pentru a putea alinia dintii pe un maxilar prea mic, tratamentul poate dura mai mult decat atunci cand este necesara doar alinierea dentara.

3. Varsta pacientului.

La adulti tratamentul orotdontic poate dura, dar nu intotdeauna, mai mult decat la copii, care au oasele mai maleabile.

4. Prezentarea la controale periodice.

Cu cat pacientul se va prezenta mai rar la activarea aparatului dentar, cu atat tratamentul va dura mai mult. Intervalul optim intre activari este de 3-4 saptamani.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri