25 Aprilie 2023 publicat în Lifestyle 30 share-uri

Ca să te poți simți bine cu tine însăți, este necesar să afli cine ești cu adevărat. Să accepți fiecare parte a corpului, a minții, dar și a sufletului tău. Să înveți să îmbunătățești ce crezi că ai putea, cu răbdare și blândețe. Deși poate părea un clișeu, iubirea de sine este una dintre cele mai importante abilități pe care le putem dezvolta în viața noastră.

Iată câteva idei care să te ajute să îți îmbunătățești starea de zi cu zi.

Fă-ți o rutină de îngrijire zilnică

Este important cum arăți, în primul rând pentru tine. Chipul tău, de cele mai multe ori, reflectă ce este în interiorul tău. Fă-ți o rutină zilnică de îngrijire și vei vedea îmbunătățiri chiar după prima săptămână. Dacă îți place să porți machiaj, alege un brand preferat, cum ar fi Estee Lauder, pentru fondul de ten, seruri și rujuri. Folosește-le cu regularitate și alege ce se potrivește tenului tău după ce te consulți cu un specialist.

Nu uita să te demachiezi în fiecare seară și în fiecare dimineață. Ia-ți timp doar pentru tine și admiră-ți chipul în oglindă. Învață să îți iubești culoarea ochilor, ridurile de pe frunte sau cele din colțul gurii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Ai grijă de corpul tău

Un corp sănătos este un corp frumos. Încearcă să ai o alimentație sănătoasă și o rutină a meselor zilnice. Consumă legume și fructe proaspete, dar bea și apă suficientă.

Încearcă să ai mese la ore fixe și să eviți alimentele procesate, pâinea, zahărul și alcoolul în exces. Gătește cât mai mult acasă cu ingrediente cât mai naturale. Această activitate nu trebuie să îți ocupe mult timp, mai ales în zilele noastre, când ai atâtea surse de inspirație la îndemână.

Pentru un plus de energie, plimbă-te în natură câte o oră în fiecare zi. Chiar dacă mergi în parcul din apropierea casei sau pe străzile preferate din oraș, bucură-te de mișcarea pe care o faci. Dacă ai un sport preferat, fă-ți o rutină de cel puțin două ori pe săptămână și practică-l seara sau dimineața, în funcție de cum ai timp.

Test de iubire: Unde îți vei întâlni sufletul pereche în funcție de zodia ta? MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor!

Odihnește-te cât ai nevoie. De la 7 ore în sus pe noapte. Evită ecranele înainte cu două ore de a te așeza în pat.

Ai grijă de sufletul și de spiritul tău

Îndreaptă-ți atenția și către lucrurile care te liniștesc. Ascultă muzica preferată și dansează, meditează seara sau dimineața, mergi la SPA sau la masaj, adu-ți câte o bucurie cât mai des posibil.

Mergi într-un retreat o dată pe an sau alege să aparții unei comunități. Ieșirile cu oamenii cu care ai interese comune îți aduc voie bună și te încarcă cu energie atunci când ai nevoie.

Ai grijă de mintea ta

Citește ce îți place câte 20 de minute în fiecare zi. Astfel, îți vei dezvolta imaginația și vei avea mintea antrenată mereu. Fă băi lungi, bea ceaiul preferat și relaxază-te chiar la tine acasă. Bucură-te de fiecare dimineață și gândește-te pentru ce ești recunoscătoare în fiecare zi.

Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Ieși la teatru sau la cinematograf cu prietenii sau cu cei dragi. Fă seri de socializare la tine acasă și gătiți împreună. Organizează seri tematice, cu petreceri în pijama și depănați amintiri.

Ca să poți avea grijă de cei din jurul tău, înainte de orice, este nevoie să ai grijă de tine. Să te simți bine în corpul tău. Să ai mintea limpede și sufletul împăcat.

Atunci când vei înțelege că ești unică așa cum ești, că frumusețea nu ține cont de vârstă sau de greutate, că este relevant să nu te compari cu cei din jur, ci să te vezi pe tine, înseamnă că te iubești. Iubirea de sine înseamnă acceptare, înțelegere față de propria persoană, blândețe pentru sine.

Sursa foto: www.pexels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri