31 Ianuarie 2018 publicat în Lifestyle 9 share-uri

Doamna doctor Mihaela Dan a explicat in exclusivitate pentru Garbo.ro care sunt cativa dintre factorii care determina durata tratamentului ortodontic.

5. Experienta medicului.

Desigur ca un medic cu experienta, care a tratat nenumarate cazuri asemanatoare cu ale pacientului respectiv si a observat particularitatile fiecaruia, va sti ce metoda sa aplice pentru a obtine un rezultat bun si rapid.

6. Respectarea indicatiilor medicului.

Daca pacientul nu respecta indicatia de a evita alimentele dure, acesta poate dezlipi unul sau mai multe bracketuri, ceea ce va impiedica aparatul sa actioneze eficient, iar tratamentul se va prelungi. in situatiile rare in care pacientul trebuie sa poarte acasa elastice speciale intermaxilare, nerespectarea timpului de purtare prelungeste durata tratamentului.

7. Tipul de aparat.

Exista mitul ca aparatul fix metalic actioneaza mai rapid deoarece bracketurile sunt foarte lucioase iar dintii vor aluneca mai usor pe sarma, insa si bracketurile de ceramice si, mai ales, cele de safir, sticloase, sunt foarte bine lustruite, iar alunecarea se face foarte usor. Asadar, alegeti tipul de aparat care va place cel mai mult, iar un medic cu experienta va obtine rezultate foarte bune in timp rapid indiferent de bracketurile alese, conform zicalei “un sofer bun conduce foarte bine orice tip de masina”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog A patra conferință Autentic va avea loc pe 30 mai 2023 Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

8. Alimentatia.

In ciuda a ceea ce se poate crede, cresterea aportului de calciu nu influenteaza semnificativ durata tratamentului ortodontic, insa s-a observat ca dintii se deplaseaza mai repede pe partea pe care suntem obisnuiti sa mestecam, deoarece osul este mai bine vascularizat (hranit cu sange).

Foto homepage: Lucky Business /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri