25 Iulie 2014 publicat în Lifestyle 50 share-uri

Cand viata iti da nu apa, ci APA FIERBINTE, tu ce faci?

Aceasta poveste spirituala a facut inconjurul internetului si a fost publicata pe multe siteuri si bloguri din afara. Este o parabola extrem de interesanta, avand talc si morala si amintindu-ne totodata de intelepciunea bunicilor nostri si de profunzimea perspectivelor pe care acestia le au asupra vietii.

Citeste o povestioara extraordinara care te va schimba la 360 de grade si te va face sa continui atunci cand iti este cel mai greu:

Esti un Morcov, un Ou sau un Bob de cafea? Povestea care iti arata cum esti in vremuri de criza

O tanara femeie s-a dus la bunica ei. I-a povestit despre viata sa, cum totul parea atat de greu pentru ea. Nu stia cum o sa izbuteasca, voia sa renunte… a obosit sa lupte, sa tot incerce. Odata ce o problema era rezolvata, parea ca alta noua apare.

Bunica ei a condus-o in bucatarie. A umplut 3 vase cu apa si le-a pus pe fiecare sa fiarba pe aragaz, la foc mare. In scurt timp, apa din oale a inceput sa dea in clocot. In primul vas a pus morcovi, in al doilea oua si in ultimul a pus boabe de cafea macinate. Le-a lasat sa fiarba fara sa spuna un cuvant. Dupa aproape 20 de minute, a oprit focul. A scos morcovii din oala si i-a pus intr-un castron. A scos ouale din oala si le-a pus pe o farfurie. A turnat cafeaua din oala si a pus-o intr-o cana.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Cauți haine sport pentru persoane pretențioase? Fii atent la acestea 12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit

Intorcandu-se catre nepoata, a intrebat-o. “Spune-mi, ce vezi? “Morcovi, oua si cafea”, i-a raspuns aceasta.

A adus-o mai aproape si a rugat-o sa pipaie cu degetele morcovii. A facut acest lucru si a bagat de seama ca erau moi. Apoi bunica a rugat-o sa ia un ou si sa il sparga. Dupa ce a curatat oul de coaja, fata a observat ca oul era fiert tare. In cele din urma, bunica a rugat-o pe nepoata sa soarba din cana de cafea. Fata zambea in timp ce savura aroma bogata a cafelei.


Apoi nepoata a intrebat-o: "Ce inseamna aceste lucruri, bunica mea draga?" Bunica i-a explicat ca fiecare din aceste alimente s-a confruntat cu aceeasi imprejurare potrivnica – apa care fierbe – insa fiecare a reactionat diferit.

Morcovul era puternic, tare si aspru. Dupa ce a fiert insa, s-a inmuiat si a devenit mai slab.

Nu meriți oameni nepregătiți să te iubească! Alege-te întotdeauna pe tine! Nu fugiţi de necazuri şi nici nu le căutaţi şi nici nu treceţi peste ele Accesorii perfecte pentru Paște de la CCC

Oul era fragil. Coaja sa exterioara subtiere i-a protejat lichidul din interior. Dupa ce a fiert, interiorul sau a devenit tare.

Boabele macinate erau insa unice. Dupa ce au fiert, boabele au schimbat apa in care au fiert.

Foto int 1: Morcovi fierti, Shutterstock

Foto int 2: Oua fierte, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri