O mama singura este o mama puternica!

Nu este usor sa fii mama, mai ales mama singura. Ea joaca atat de multe roluri incat nu stie cum sa se mai imparta, ce si cum sa faca pentru ca puii ei sa fie fericiti si sa nu simta lipa celui de-al doilea parinte.

Greutatile pe care le intampina sunt mai greu de suportat si mai greu de rezolvat atunci cand esti singura decat atunci cand sunt doi care se sprijina unul pe celalalt.

O mama singura se teme intotdeauna ca nu face totul asa cum trebuie, ca este judecata si ca nu ii ofera copilului ei tot ceea ce el are nevoie. O mama singura este tot un om, un om care greseste, un om care esueaza, dar este un om puternic, un om care se ridica de jos ori de cate ori e nevoie si merge mai departe cu capul sus.

foto: mama si copilul, shutterstock

Orice mama singura vrea ca puii ei sa stie urmatoarele lucruri:

1. "Fac tot ceea ce pot"

Stiu ca nu pare, dar chiar asa este. Cu siguranta ar fi fost mult mai usor ca mama si tata sa fie alaturi de tine, ar fi mai usor si pentru mama ca tatal sa fie alaturi de ea si sa o ajute sa creasca impreuna copii frumosi si ferciiti.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023 Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari Leagăn pentru toată copilăria

Lucrurile nu sunt intotdeauna asa cum ne dorim, dar trebuie sa mergem mai departe indiferent de situatie.

2. "Tu esti lumea mea"

Copilul ei este omul pentru care face orice. Omul pentru care a mers mai departe si a depasit cele mai grele momente din viata ei, omul pentru care si-ar da viata fara sa stea pe ganduri. Cu toate astea, o mama singura are si ea nevoie de timpul ei, de viata ei personala si de lucruri care sa o faca sa se simta bine.

3. "Stiu ca sunt momente in care nu ma suporti"

Acestea sunt momentele in care nu te lasa sa faci ce vrei, in care nu te asculta, in care pare a fi "politistul rau" care nu face altceva decat sa sanctioneze. Face toate acste lucruri pentru ca puiul ei sa creasca frumos si sa aiba o educatie aleasa. Face asta pentru viitorul lui si pentru omul care o sa devina peste ani si ani.

4. "Te iubesc chiar si cand ne certam"

Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine

Stii momentele in care va certati si ea tipa la tine si tu tipi la ea si ii spui ca ai vrea sa ai o alta mama mai buna? Nimic nu o distruge mai tare, dar ea continua sa te iubeasca chiar si in acele momente. Astfel cum iti explici ca ea vine si te ia in brate si te saruta pe frunte?

5. "Intr-o zi o sa intelegi"

Atunci cand vei fi parinte vei intelege tot ceea ce a facut ea pentru tine. Vei intelege certurile, discutiile, refuzurile si momentele mai putin placute. Ii vei intelege grijile, nevoile si toate starile prin care a trecut. Dar ar vrea ca tu sa nu treci prin experienta ei, si tu sa nu joci rol de parinte dublu.

foto prima pagina: mama si copilul, shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri