10 Mai 2011 publicat în Cultura 15 share-uri

Am strâns aici o parte dintre cele mai frumoase citate despre iubire, pentru a umple sufletele de optimism. 'Viața este ea însăși un citat' a spus scriitorul argentinian Jorge Luis Borges, însă probabil că ar fi fost mai completă meditația să, daca ar fi sunat așa: 'Viața este ea însăși un citat despre iubire'. Viețile noastre ale tuturor sunt citate despre iubiri pierdute, prezente sau dorite.

Mari personalități ale lumii au lăsat în urma lor cuvinte care descriu în fapt, cel mai frumos sentiment de pe Pământ - iubirea.

Platon - citate despre iubire

  • (427-347BC) filosof grec a cărui înțelepciune a transgresat milenii.

“La atingerea iubirii, oricine devine poet”.

“Fiecare inima cântă un cântec incomplet, până când o alta inimă îi raspunde fredonând. Cei care își doresc să cânte vor găsi mereu un cântec”.

„Divinitatea cea mai mare este iubirea.”

„A iubi înseamnă căutarea jumătății întregului din care ai făcut cândva parte.”

„Nu exista om atât de laș pe care iubirea să nu-l transforme într-un erou.”

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cele mai încurajatoare citate despre succes Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume Colecție cu cele mai frumoase rochii satinate care îți conferă un look elegant și feminin

De la Khalil Gibran - citate despre iubire

  • Khalil Gibran (1883-1931) a fost un poet, mistic și pictor american, originar din Liban. Opera sa este cu desăvârșire impresionantă, plină de iubire și înțelepciune. A scris “Profetul” și “În grădina profetului”.

“Viața fară iubire este ca un copac fară flori și fară fructe”.

“Așa cum dragostea te încoronează, așa te crucifică”.

“Daca iubești pe cineva, lasă-l să plece, fiindcă dacă se va întoarce, va fi pentru totdeauna al tău. Și dacă nu se va întoarce, înseamnă că nu a fost niciodată al tău”.

„Dacă dragostea te cheamă, urmeaz-o chiar dacă drumurile ei sunt grele și abrupte.”

„Iubiți-vă unul pe celalalt, dar nu vă legați prin dragoste. Lăsați mai curând ca iubirea să fie o mare mișcătoare între malurile sufletelor voastre.”

Creează o atmosferă de bucurie și sărbătoare în casa ta în aceste zile: Cele mai frumoase coronițe de Paște, pot schimba radical aspectul locuinței tale! Când ai uitat să mai crezi în miracole, Universul îți oferă cele mai frumoase surprize! HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște

„Dragostea nu posedă și nici nu poate fi posedată, căci dragostea este îndeajuns pentru dragoste.”

„Într-o zi mă vei întreba ce este mai important? Viața mea sau a ta? Voi spune că a mea și tu vei pleca fară să știi că tu ești viața mea.”

Foto: SSokolov/ shutterstock.com

Citate despre iubire rămase de la Hermann Hesse

  • romancier și poet suedez, născut în Germania. A trăit în perioada 1877-1962 și a primit în anul 1946 Premiul Nobel pentru Literatura. A scris “Lupul de stepa” și “Jocul Mărgelelor de Sticlă”.

“Oh, dragostea nu este aici pentru a ne face fericiți. Eu cred că există ca să ne arate cât de mult putem îndura”.

“Dacă stiu ce este iubirea este datorită ție”.

Nu te mai mulțumi cu puțin! Meriți tot ceea ce este mai bun! TOMMY HILFIGER ȘI SHAWN MENDES PREZINTĂ COLECȚIA TOMMY X SHAWN CLASSICS REBORN, PRIMĂVARA 2023 ÎN LONDRA, BERLIN, MILANO & MEXICO CITY Kaufland România a plantat o pădure egală cu numărul de angajați la Scorțeni, județul Prahova

“Poate că oamenii ca noi nu pot iubi. Oamenii obișnuiți pot – acesta este secretul lor”. Citește mai departe în pagina 2 >>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri