Sugari(1 luna -12 luni)

pt oanaoaky mersiii multt acum sintem bine :)) bucurosiii noii mincam dimineata la 7 laptic 150 pe la9/ 10 un danonnino cu brinzica cu o jumate de banana si un biscuite pe la 13/14 supa si carnita de piept de puii pe uram laptic si cite ceva fructe pa puppppp si va multumesc ca mi-ati fost alaturii pupicii sa crestetii mare
kosa
Postat pe 25 Aprilie 2009 11:38
buna,sunt elena si am un baietel de 6 luni.toata ziua invata lucruri noi si se tot intoarce pe burtica,se rostogoleste in pat trebuie sa fiu cu ochii pe el...sanatate la mamici si la toti bebeii.
kidz000781
Postat pe 5 Mai 2009 16:14
a mea are 4 luni si deja se rostogoleste pe burtica si daca nu esti atent se poate si sufoca pt ca nu se mai poate intoarce inapoi singura
ariana_kidz
Postat pe 5 Mai 2009 16:43
Ariana , nu se poate sufoca ,chiar daca se intoarce pe burtica capul si-l poate misca in asa fel incat sa poata respira, baiatul meu cel mare cind era bebelus dormea numai pe burta eu il puneam pe spate si il gaseam intors pe burta . el a dormit singur in camera de la 3 luni si eram disperata cind il gaseam pe burta.
sanatate si sa cresteti mari.
rose_kidz
Postat pe 5 Mai 2009 16:55
atat cartile cat si medicii recomanda dormitul pe burtica la bebelusi si lor chiar le place acest lucru ca-i face sa nu-i mai doara nici burtica si mie imi era frica sa-l las singur sa doarma pe burtica pe sebi dar stateam langa el si sincer nu i s-a intamplat nimic si acum la 11 luni mai doarme pe burtica cand are el chef sotul meu zice ca seamana cu el ca si lui ii place sa doarma pe burtica
SEBY1YEAR
Postat pe 7 Mai 2009 13:10
sal!al meu baietel a dormit primele 3 luni numai pe burtica!acum nu mai vrea,doarme pe spate sau pe o parte-are 6 luni-doar ca se trezeste noaptea foarte des,cand dormea pe burta dormea parca mai bine,poate se trezeste si din cauza dintisorilor,deja are 2 jos de la 4 luni si cei de sus nu mai apar.eu il alaptez,diversificarea am inceput-o la 5 luni cu suc,supica,pireut.stiti de cand are voie peste?sanatate multa.
kidz000781
Postat pe 7 Mai 2009 16:39
al meu bebe are 3 luni si de pe la 2 luni doarme doar pe spate ca o broscuta. Din cate am citit nu e prea indicat sa doarma pe burtica la cateva luni, insa nu pre ai ce sa le faci daca lor asa le place, poti doar sa-i supraveghezi indeaproape. Al meu nu suporta sa stea pe burtica nici cand il pun pt a-i face masaj sau sa-si ridice capusorul, plange de numa, dar...cine stie, in viitor pot aparea surprize. Sanatate multa la toata lumea!
aly_raz
Postat pe 7 Mai 2009 16:53
Eu l-am culcat pe Darius pe burtica de la cateva saptamani.Era singura pozitie in care dormea cat de cat.Si mie mi-a fost foarte frica sa nu se sufoce si chiar dormeam cu el in pat.Imi pare rau acum pt ca l-am invatat cu noi in pat insa este prea tarziu.Acum are 1 an si o luna si de cele mai multe ori cand ma trezesc noaptea il gasesc tot pe burta cu toate ca atunci cand il mut in patut il pun pe spate .L aurmatorul nu voi mai fi asa de speriata
adelafistis
Postat pe 7 Mai 2009 18:10
buna dragi mamici...am o fetita de 3 luni jumate si as vrea sa va intreb cand ati inceput sa da-ti alimente bb,pt ca doctorita noastra ne-a spus ca...sa nu ma gandesc sa-i dau supa sau altceva pana la un anisor...eu una m-am uitat c-am stramb la ea,dar n-am comentat...eu mai am o fetita de 10 anisori ,iar ei i-am dat supica de la 4 luni...
sanatate multa si pupicei la bebei...
mihaelagetam
Postat pe 15 Iulie 2009 15:05
o alaptezi sau ii dai lapte praf?...oricum mancarea din cate am citit eu se de incepand cu luna 5 sau 6. Doctora ta cred ca e nebuna, scuza-ma ca iti zic. in toate cartile scrie ca dupa 5 luni se poate incepe diversificarea, daca nu si mai devreme pe unii bebelusi. o zi buna!
ane_mary_kidz
Postat pe 15 Iulie 2009 15:09
noi am inceput diversificarea la 6 luni la indrumarea pediatrului, cu fructe mar si para si pe urma cu supa de legume, cereale, carnita, piure de legume, etc. Cate un aliment introdus la 4-5 zile. Acum la un an mancam aproape tot.
Pupici si sanatate la bebel
corina_dragoi
Postat pe 15 Iulie 2009 15:10
va multumesc pt raspunsuri....o alaptez
mihaelagetam
Postat pe 15 Iulie 2009 15:25
BUNA MAMICILOR.Ma numesc Adela sunt din Braila si am o fetita de 10 luni si jumatate.O cheama Miruna-Ioana si ca toti copiii are multaaaaaaaaaaaa personalitate! Pentru ca iesirea dintilor a coincis cu vara torida nu prea vrem sa mancam dar ne hidratam cu lichide(apa,ceai,si multtttt lapte).Avem 5 dintisori si ne mai ies acum 2.Mergem si noi in picioare sustinute ba mai mult am vrea sa mergem singure dar nu av em inca stabilitatea necesara.Dar ne facem noi mari!!!!!!!!!! Va pupuam pe toti piticiisi va dorim sa cresteti sanatosi!!!!!!!!!!!!
kidz001637
Postat pe 24 Iulie 2009 06:14
Buna mamici, sunt Loredana - Ploiesti am 1 baietel d 8 luni e tare nazdravan, nu mai vrea in carut, a vrut in popou d l 4 luni si acum merge in premergator sau ajutat de ham, e forte greu de stapanit dc il tin de manute sa mearga imi e frica sa nu ii sucesc manutele.E 1 rasfatat vrea numai in brate cu premergatoru se descurca binisor se tine dupa mn prin toata casa numai ca am 1 problema nu ii gasesc de incaltat sandalute sau altceva sa fie cu talpa subtire si usoare. Papa la 6-7 120 ml lapte ; 10-11 1 mar cu nectarina si biscuite sau mai nou am inlocuit marul cu para si ia placut; 120 ml lapte ca sa fc nani ; 16-17 supa cu carnita sau galbenus ou sau iaurt tunuva cu 1 cupa d cereale si 1/2 banana sau pui la cuptor cu piure din cartof si morcov etc., intre mese 2-3 biscuiti or cativa pufuleti e incantat ca ii ia singur iar dc mi se pare ca nu a mancat cat trebuie la 1 masa 1 danonino cu fructe sau danonino branzica d vaci iar seara pe la 21- 21.30 dupa baita din fiecare seara 150ml lapte cu 2 cupe cereale de la nestle.
Avem 1 problema cu caldura nu prea mai mananca cum trebuie are 8,500, nu are nici 1 dintisor acum cred ca urmeaza ca e foarte plangacios iar manuta numai in gurita o tine, e asta este ne facem noi mari....
Sanatate multa si sa auzim numai de bine despre bebei.
kidz000488
Postat pe 24 Iulie 2009 10:34
Draga Loredana, sunt Silvia din Constanta, am citit mesajul tau pe forum si am aflat ca ii dai bebelusului tau iaurt Tnuva. Eu am aflat de la cineva din Bucuresti care lucreaza pentru cei care fabrica iaurturile Tnuva ca sunt facute din ingrediente cam suspecte, eu nu mai folosesc nici pentru mine Tnuva darmite pt. bebe, cred ca cel mai sigur ar fii Danone sau daca nu cel facut in casa. Asa mi s-a spus si mie, daca e suta la suta adevarat nu pot sa stiu sau sa probez dar fiind vorba de bebe am simtit nevoia sa-ti spun si tie.
Eu am un bebe de 7 luni si ii cumpar lapte nepasteurizat pe care il fac iaurt si este un deliciu.Specialistii spun ca laptele pasteurizat isi pierde jumatate din calitati, iaurturile de pe piata sunt facute din lapte pasterurizat. In Romania se gasesc cele mai proaste produse si cele mai scumpe din Europa.
Multa sanatate!
silvia_kidz
Postat pe 24 Iulie 2009 16:33
Multumesc Silvia pentru informare da asta este iaurtelu care ii place.Da nici o problema merg pe mana ta.
kidz000488
Postat pe 24 Iulie 2009 20:13
Si mie imi place sa vorbesc despre fetita mea.Noi avem 10 luni si jumatate si suntem din braila.Stam in fundulet de la 6 luni ,dintisorii au iesit la 7 luni(acum avem5),ne place si noua sa roadem tot ce gasim in cale,si mai nou mergem cu premergatorul.Diversificarea meniului am facut-o la 4luni si jumatate cand mami a ramas fara lapte si Miruna nu se mai satura cu laptele praf(Humana).Acum mananca aproape orice dar nu ne lipseste bineanteles laptele. Ii place foarte mult sa fie plimbata si ne petrecem timpul mai mult in aer liber.Este o fetita vioaie care se bucura de copilarie!!!!!!!!Va pupam si va dorim multa sanatate.
kidz001637
Postat pe 25 Iulie 2009 12:54
Fetelor stie cineva cum as putea sa-l invat pe bebe sa bea din biberon, are 7 luni il alaptez la san daca vreau sa-i dau apa sau diferite sucuri de fructe cu biberonul nu stie sa traga mai mult se joaca cu el il molfaie, s-a confruntat cineva cu problema asta, cum ati iesit din impas?
silvia_kidz
Postat pe 25 Iulie 2009 21:26
Draga Silvia ar trebui sa fii multumita ca bebe nu stie sa bea din biberon.Incearca sa-i dai lichidele cu lingurita deoarece daca se invata cu biberonul nu va mai dori dupa aceea tzatza.Eu chiar daca ii dau lapte cu biberonul incerc pe cat se poate sa-i dau celelalte lichide cu lingurita.ii va fii mai usor sa renunte la biberon mai tarziu. Copiii au o putere de receptie ft mare si acum cat sunt mici invata totul instinctiv!Bafta multa si sa cresteti mari!
kidz001637
Postat pe 26 Iulie 2009 06:50
draga kidz001637,te contrazic putin aici!ai mei bebei amandoi au papat titi [cel mare pana la 10 luni,cel mic pana la un anisor]si pe amandoi i-am invatat si sa bea cu sticluta si nici unul nu a refuzat titi dupa ce au inceput sa bea si din biberon.VREAU SA SPUN CA CEL MARE s-a dezvatat singur de biberon cam pe la un an jumate,cel mic are acum un an si 3 saptamani si bea din biberon suc,apa ceai si nelipsitul.....laptic.dar nu ar fi nimik rau daca draga silvia l-ai invata sa bea din canita cu gaurele,adica nu biberon,sunt tot felul de canite cu 1-2-3 gaurele,ca pana ii dai cu lingurita .....iti dai seama ca nu e mik sa bea numai cateva lingurite!bea o canita de suc,apa ..ce ii dai tu,asa zic eu,acum fiecare face cum crede ca e maI BINE PT BEBELE EI!pupici si o duminika placuta!
silviatatu
Postat pe 26 Iulie 2009 09:59
Da ar putea apoi sa refuze sanul, cand ii dau apa cu lingurita o scuipa ca nu a re nici un gust Citeam ca fetita ta are deja 5 dintisori...asa repede le creste???? Si baietelului meu i-a iesit acum un dintisor mic, doar ce a spart gingia Merci pentru sfaturi, va pup si sanatate!!
silvia_kidz
Postat pe 26 Iulie 2009 22:39
Da canita cu gaurele ar fii o solutie, am o canita cu 3 gaurele dar tot trebuie sa faca efortul de a trage pt. ca are o supapa sub capac si impiedica curgerea lichidului daca el nu trage, cred cza o sa-i scot supapa sa ii torn asa cate un pic Vad eu cum fac incet incet poate invata sa bea cu canuta!
silvia_kidz
Postat pe 26 Iulie 2009 22:44
Eu i-am luat la Darius canita cu supapa care seamana cu cea de biberon , adica este un pic mai moale si are gaura mai mare.Al meu s-a invatat intr-o saptamana sa bea lapticul din ea ; sau pur si simplu ar trebui sa-i iei o sticluta de tedy (mai este inca un gen de sticlute dar nu mai imi amintesc cum le zice ) si sa incerci cu de aia.Darius a invatat de pe la vreo 6 luni sa bea cu sticluta de acest gen apa.Va pupam
adelafistis
Postat pe 27 Iulie 2009 08:10
Adica efectiv sa-i dau direct din sticluta?
silvia_kidz
Postat pe 27 Iulie 2009 15:17
Draga Sivia nu stiu cat de repede le ies dintii dar micutei mele ii ies ca ciupercile dupa ploaie.Este adevarat ca pana la luni nu a avut nici unul dar acum cand am ocaziasi ma uit in gurita ei ii mi apare cate unul. Si in ceea ce priveste invatatul cu linguritta sau cu canuta intradevar fiecare face cum crede ca este mai bine.Eu i-am luat canuta de acea cu gaurele dar sincer o foloseste pe post de jucarie deocamdata...Dar cu timpul cand va mai creste sunt convinsa ca se va dezvata de biboron asa cum a invatata sa stea la oala adica repede.Va pupam si sa cresteti mari.
kidz001637
Postat pe 27 Iulie 2009 16:29
Dragi mamici voi ca le mai dati puiutilor vostri sa manance? Ca eu una nu mai stiu ce sa-i mai fac (adica sa-i mai diversific).Sunt unele zile cand imi refuza mancarea dar bea ft mult lapte si apa.Eu am pus refuzul de mancare pe seama caldurii de afara si pe iesirea dintisorilor Da-ti si mie un sfat!!! Va pupam si sa cresteti mari!!!!
kidz001637
Postat pe 27 Iulie 2009 16:36
buna sunt monica si am un baietel de 3 luni si e un ingeras .mananca lapte la biberon,>nan1>si as vrea sa stiu cand pot sa i dau mar si morcov?mananca la fiecare 4 ore 120 ml lapte.
garbo042367
Postat pe 28 Iulie 2009 15:34
Da si noua ni se intampla la fel cand refuza mancarea bea mai mult lapte. Noi la 7 luni si o saptamana respectam schema facuta de pediatra in ceea ce priveste alimentatia adica pe langa fructe mar, banana,piersica,portocala,para,ananas, mai mancam si iaurt ,mamaliga cu fagaras,supa crema cu lugume(morcov,pastarnac,telina,cartof,dovlecel) si galbenus,carne fiarta separat si ficatel. Seara papa cereale Nestle. Nu este foarte mancacios, de multe ori gatesc degeaba.
silvia_kidz
Postat pe 28 Iulie 2009 15:42
Draga Monica din cate stiu dupa 4 luni poti incepe diversificarea daca micutul tau e hranit cu lapte praf,acum depinde si de cum s-a dezvoltat baietelul pana acum, mai bine vorbesti cu medicul.
silvia_kidz
Postat pe 28 Iulie 2009 15:46
Buna mamicilor! am tot citit ce ati scris pe acest topic - interesata fiind direct de acest subiect avand in vedere ca am un prunc de 8 luni jumatate! am observat ca unele mamici le dau micutilor iaurt din comert, altele (harnicute, bravo lor) le dau iaurt preparat de catre ele! nici nu stiu cum este mai bine! noi inca nu i-am dat iaurtel!! am inceput diversificarea doar la cinci lunite, nu a fost necesar mai devreme, mereu a mancat bine, a luat in greutate! am inceput mai intai cu cerealele pentru bebelusi de fapt, apoi pireuri de morcovi cu dovlecei, supite de legume si mere cu biscuiti de pe la 6 luni doar, si treptat am tot introdus cate un aliment nou! initial refuza pireurile de legume, dar i-am adaugat cate un cm doi de banane si asa a mancat. Se intelege, ca treptat, m-am perfectionat si eu in ai prepara pireuri sanatoase dar si gustoase, apeland la tot felul de combinatii ghiduse!! nu conteaza! important e sa pape si sa fie sanatos! carnita i-am introdus in alimentatie doar cand a implinit opt lunite! carnita de pui! am inteles ca si pestele ar fi bun pentru bebe, dar tot citind informatii legate de carnea de peste, ar fi indicat doar dupa ce implineste un anisor!
elanicol
Postat pe 28 Iulie 2009 20:31

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
cat ceai bea un bebe la 7 luni? 6 De la: laurababy78 14 Noiembrie 2011 10:50
menstruatia in tympul alaptarii 2 De la: raluca08 21 Decembrie 2009 21:08
buna 2 De la: garbo_11721 26 Februarie 2013 11:05
Bebe 10 De la: garbo_417846 13 Ianuarie 2016 08:18
cat doarme bebe? 41 De la: office_salinasusesi_ro 3 Februarie 2010 07:56
Setari Cookie-uri