Sugari(1 luna -12 luni)

apropo de curiozitate care ar fi parerile contra???
SEBY1YEAR
Postat pe 29 Octombrie 2009 14:31
Produse lactatie :
nu ezitati sa intrati pe www.todainternational.aaz.ro - aici gasiti produse destinate proaspetelor mamici si bebelusilor vostrii!!!
va asteptam!!!
ppamela_kidz
Postat pe 29 Octombrie 2009 16:05
Noi i-am dat la Darius supica de la 5-6 luni(nu mai stiu exact) .Noua pediatra ne-a recomandat sa punem toate legumele pe care le gasim in gradina la fiert , dar lui Darius nu i-a placut .Asa ca l-am lasat vreo 2 saptamani iar apoi am inceput sa-i fierb doar morcovul , dupa 4-5 zile i-am mai introdus cartofelul , patrunjelul , dovlecel , telina .De aici nu papa decat supica(apa), iar dupa ce i-am introdus celelalte legume am inceput sa-i pisez , rand pe rand fiecare leguma.Cerealele i le-am introdus la 4 luni jumate , cele din farmacie speciale pt bebe si corespunzator varstei.Le-a papat pana la aproape 1 anisor cand am trecut pe cele de cereale. .Sa aveti pofta
adelafistis
Postat pe 29 Octombrie 2009 16:17
kidz 4748, e mult mult prea devreme sa-i dai lapte de vaca din comert sau direct de la sursa, dupa 1 an are voie, pana atunci NU. Dar fiecare face cum crede ca e mai bine pt copilul ei. Pupici
aly_raz
Postat pe 29 Octombrie 2009 16:31
Daca citesti in reviste si pe internet laptele de vaca este interzis pana la 1 an, insa eu stiu caz real, al unui baietel care la 5 luni (pana atunci a fost hranit de la san) a refuzat orice tip de lapte praf. Pediatrul a recomandat lapte din alimentara de 1.5 , pe care copilul la acceptat si acum la 5 anisori este sanatos si nu are nici o problema. De multe ori ce scrie pe internet, noile idei sunt cam deplasate. In cartea lui Capraru "mama si copilul" editie mai veche, bebe are voie lapte de vaca dar diluat. Eu zic ca e bine sa le dam ce vor sa bea. Plus ca laptele praf este scump si poate nu toti parinti au resursele necesare sa creasca un copil cu lapte praf. Fetita mea de 5 luni bea lapte praf Milumil 1, si cumpar 1 cutie la 5 zile. Daca faci un calcul la 30 lei cutia sunt ceva banuti. Plus ca mai sunt pampersii, si multe altele. Nu toata lumea dispune de banii pentru a creste doar cu lapte praf. Stiu ca pentru copilul tau fai orice, dar sunt situatii (care din pacate sunt multe) in care banii sunt putini. Parerea mea este ca daca accepta copilul si nu este alta solutie, se poate da. Plus ca la varsta asta deja se incepe diversificarea. Sper ca nu supar pe nimeni dar asta este parerea mea.
Pitu
Postat pe 30 Octombrie 2009 08:43
mersi pt sfaturi fetelor!pt.cristina: am citit ce ai scris u shi sincer m-ai cam pus pe ganduri.akum dak eu renunt la cerealele cu lapte inclus clar k burtik sanatoasa o sa i i-au (deja era in plan ),dar dak i dau de astea shi noi tot lapte de la nestle nan1 papam shi deja la 4 luni shi 2 sapt e destul de maricica(adevarul e k shi eu shi sotul suntem inalti) dar dak o sa i mai dau shi combinatia asta shi m-i se intampla k la bb tau ce fac?k shi asa arata de 5-6 luni(toata lumea spune k e mare shi grasutza). poate nu la toti bbei e la fel organismul dar ma gandeam shi eu asa...
eu_mino
Postat pe 30 Octombrie 2009 09:39
shi in leg cu laptele din comert sau cal de vaca(akum trebe sa imi spun shi eu parerea) intr-adevar am citit shi auzit k nu e recomandat (laptele de vaca)pana la un an ,k cica ataca ficatul shi rinichi ,are un continut mare de sare,este sarac in vitamine,fier etc care duce la anemie,predispune copilul la alergiiintrucat are un continut crescut de subst alergizante...dar de asemenea cum spunea o mamik poate nu toata lumea are bani shi mai demult mamele la dadeau la bbei dar dilut cu ceai shi nu au patit nimik,totusi o prietena de a mea i-a dat cred k de la 6 luni dar akum la 1 an si 2 luni i-au iesit ceva pete shi dr a spus k din cauza k laptele e prea gras shi akum i da lapte din comert shi deocamdata e ok.eu deocamdata nu am de gand sa renunt la laptele praf...dar dupa cum stim toate mamicile parerile sunt impartite asa k fiecare face cum vrea shi dupa posibilitati....mamele stiu cel mai bine cum sa isi creask puisorii shi cu ce!
eu_mino
Postat pe 30 Octombrie 2009 09:57
exact la asta ma refeream si eu. fiecare stie cum si ce sa ii dea copilului. Si eu imi hranesc fetita cu lapte praf dupa cum am spus dar am inceput si diversificarea.
Pitu
Postat pe 30 Octombrie 2009 10:36
cu "sa le dam ce vor sa bea" nu prea sunt deacord, de unde stiu ei ce e bun si ce nu? totul depinde numai de noi sa ii formam cu o alimentatie corecta si sanatoasa. Beneficiile sacrificiilor facute acum (ma refer la banii dati pe laptele praf, practic e vorba de cateva luni pana la 1 anisor) se vor vedea in timp. Sanatate!
aly_raz
Postat pe 30 Octombrie 2009 18:18
Eu ii dau fetitei mele lapte de vaca, chiar daca inca o alaptez la san si vreau sa spun ca ii place foarte mult si nu si-a deranjat deloc burtica, nu am avut probleme cu ea. Laptele de vaca contine calciu si vitamina D si da, este sarac in fier, dar se poate compensa cu alte alimente. Oricum eu nu ii dau laptele ca aliment principal ci doar ca sa-i imbogatesc diversificarea si sa o invat cu toate alimentele. Stiu ca sunt multe pareri contra laptelui de vaca, dar parerea mea este ca multe firme producatoare de lapte praf au de castigat de pe urma acestei publicitati negative. Si sa ne fie cu iertare, cand eram noi mici copiii erau crescuti cu lapte de vaci si bors cu paine si multi copii sunt crescuti si in ziua de azi cu lapte de vaca pentru ca parintii lor nu-si permit sa cumpere lapte praf. Si slava Domnului, sunt sanatosi. Intr-adevar, laptele de vaca contine alergeni dar nu toti copiii sunt alergici si oricum nu numai laptele de vaca contine alergeni ci si alte alimente. Daca ar fi sa luam in considerare aceste lucruri n-ar mai trebui sa dam copiilor nostri nimic, ca daca sunt alergici? Doar nu le dam cu doldora, ci coar cate putin, vedem cum reactioneaza si daca totul este ok mergem inainte. Oricum aste e doar parerea mea vis a vis de laptele de vaca. E sunt pro. Multa sanatate la bebelusi si cresteti-i cum credeti voi ca e mai bine pentru ei si nu asa cum spun ,,specialistii''!
Adol
Postat pe 31 Octombrie 2009 17:04
Vroiam sa completez cu ceva. Ii dau lapte de vaca direct de la sursa, muls proaspat si nu din comert care este degresat. Si cum spuneam, ii place foarte mult. Si lui mami ii place:-)
Adol
Postat pe 31 Octombrie 2009 17:13
Ce varsta are fetita ta?De cand ii dai lapte de vaca? Al meu are 10 luni si vreau sa-i dau dar nu ca aliment de baza pt. ca il alaptez ci pur si simplu....Tu cum il dai?Simplu?
silvia_kidz
Postat pe 1 Noiembrie 2009 19:58
Draga Silvia, fetita mea are sase luni si i-am dat lapte de vaca de pe la cinci luni, nu mai stiu exact. I-l fac cu gris, cu orez si cu biscuti Petit Beaurre, mai adaug in branza de vaci ca sa o inmoi sau in pireul de cartofi. I-am dat si simplu, dar nu prea il accepta pentru ca si eu inca o alaptez si bineinteles, il prefera pe al meu. Eu i-am dat fara frica. I-am dat cate putin la inceput, sa vad cum reactioneaza si apoi i-am marit cantitatea. I-am facut si lapte acru s-ii place foarte mult. Incearca si tu si vezi daca-i place. Multa sanatate
Adol
Postat pe 1 Noiembrie 2009 20:51
Draga adol si eu am incercat sa -idau lapte de vaca fetitei mele dar burtica ei nu l-a acceptat si 2 sapt m-am chinuit sa o refac deoarece a facut diaree.Este asa cum au spus si alte mamici,este mult prea gras sarac in vitamine si are prea multa sare.Am incercat si cu lapte din comert(3,5 gras) dar si acela a fost prea gras.Acum ii dau lapte cu 1,5 gras si il tolereaza ft bine.Fetita mea are acum 1 an si doua luni.Lapte praf am folosit humana(este scump dar ft bun)si copilulu meu a crescut ft bine cu el.A luat in greutate cam 850g pe luna,iar dr a fost multumita de ea.Copilul nu trebuie sa fie gras,asta nu inseamna ca este si sanatos.Mai tarziu va avea probleme.Dar fiecare mamica stie ce este mai bine pt puiul ei,asa ca va pup si sa cresteti mari!!! A si inca ceva,legumele trebuie introduse treptat pt ca stomacul sa se obisnuiasca cu ele sa nu uitam ca nu sunt formati toti acizii si se digera mai greu,asa ca aveti mare grija.
kidz001637
Postat pe 2 Noiembrie 2009 09:16
Draga kidz001637, nu am spus ca daca fetita mea a primit laptele de vaca foarte bine, inseamna ca toti copiii trebuie sa-l primeasca la fel de bine. Fiecare copilas are organismul lui si depinde cu ce a fost invatat. Daca nu i-ai dat fetitei tale lapte de vaca pana la varsta asta, organismul ei s-a invatat cu lapte praf si probabil din cauza asta s-a stricat la burtica. Oricum imi pare rau, cred ca ti-a fost greu. Eu am facut referire doar la faptul ca laptele de vaca este interzis pana la un an si am vrut sa arat ca nu-i musai. Fiecare copil accepta un aliment mai bine decat alt copil de aceeasi varsta, asta nu inseamna ca are ceva alimentul respectiv. Fetita mea mananca si rosii in supite cu toate ca alti copii nu le mananca decat dupa noua luni sau mai tarziu. Asta nu inseamna ca au rosiile ceva. Plus ca eu locuiesc la casa si toate legumele i le dau din gradina mea, iar laptele de vaca il iau de la o vecina care este foarte curata si nu adauga nimic in lapte. Nici eu nu i-as da lapte de vaca cumparat de la oricine, de exemplu de pe piata. Depinde si ce mananca vaca respectiva si in ce conditii sta. Referitor la copiii grasi, nici eu nu sunt de acord cu acest lucru. Si daca ii dau nitcai lapte de vaca de doua ori pe saptamana asta nu inseamna ca am un copil gras. Din contra. Este foarte agera, vanjoasa, si-a tinut capul de la o luna jumatate. Tot de atunci s-a intors pe burtica. Acum mai are putin si sta singura in fundulet si daca o sustin sta si in picioare. Sta in mergator de la cinci luni si este foarte activa. Mananca multe legume si fructe, mananca si san (iar eu nu ma abtin de la nici o mancare), dar printre astea o mai alint si cu altceva, gen laptic de vaca cu biscuiti care-i plac foarte mult. Cand manca doar san, Bianca lua in greutate cate 1000g-1200g lunar. Acum ia mai putin si din cauza ca face si multa miscare a mai slabit putin. Dar este foarte sanatoasa. Nu am avut nic un fel de probleme de sanatate cu ea. Spune-mi te rog, cand tu ai inceput diversificarea, ce mancare ii dadeai. Si ce mananca acum? Sanatate fetitei si tie.
Adol
Postat pe 2 Noiembrie 2009 10:10
eu l-am trecut pe lapte de vaca la 1 an si o luna... a papat san pana la 5 luni jumate, dupa care i-am dat lapte praf milumil, iar acum, pentru ca avem vaca noastra la bunici, l-am trecut pe lapte de vaca...
trecerea de la cel praf la cel de vaca am facut-o in 2 saptamani... poate ca puteam si mai repede, dar am vrut sa fiu sigura ca il accepta...
la inceput puneam in biberon 30 ml lapte de vaca si restul lapte praf... pe urma am crescut doza de lapte de vaca in detrimentul laptelui praf... evident, de fiecare data luam in calcul si faptul ca laptele de vaca e mai gras si puneam apa in el sa-l diluez... am citit ca se poate dilua cu apa sau cu ceai de tei... eu am pus doar apa si anume 1/3 din cantitatea de lapte...
andracalin
Postat pe 2 Noiembrie 2009 11:00
Draga Adol multumesc pt. raspuns, voi incerca si eu lapte cu biscuitai si orez, pana acum i-am dat cateva lingurite asa simplu si nu a avut reactii neplacute, in America laptele de vaca se recomanda dupa varsta de 9 luni iar cel de capra dupa un an, am pe cineva caolo care m-a informat...
silvia_kidz
Postat pe 2 Noiembrie 2009 15:38
Draga adol diversificarea am inceput-o la 4 luni si jumatate cand am ramas fara san si am fost nevoita sa-i dau lapte dar nu matern.Am inceput cu lapte de vaca tot de la cineva de la care cumparam de ft multi ani si asa a inceput problema cu diareea.La inceput i-am dar mere cu biscuite sau banana cu branzica proaspata,mai tarziu iaurtele si supite la care am adaugat de fiecare data o alta leguma in afara de brocoli care nu-i place si tot asa mai departe.Deci vreau sa-ti spun ca si copilul meu a fost vioi de mic si dupa cum am spus mai devreme are acum 1 an si doua luni merge singura de la 11 luni si jumatate mananca aproape orice si este un copil sanatos si voios.Poate nu ai citit cu atentie dar am mentionat faptul ca,daca un copli este gras este si sanatos.Cand am fost la contolul de 1 an fetita mea avea 10 kg(si am nascut-o cu 3,150kg) si mai trebuie sa stii ca bebelusii iau mult in greutate in primele 3 luni de viata dupa aceasta varsta incep sa ia cam 500g si dupa 9 luni numai 250-300g,asa ca la 1 an copilul trebuie sa aiba greutatea tripla de la nastere.Si da , asa este cum spui fiecare copil are modul lui de crestere.Sa ai si tu grija de tine si de puiul tau.
kidz001637
Postat pe 2 Noiembrie 2009 15:48
Draga kidz001637, imi cer scuze, dar eu am inteles altceva din afirmatia ta:Copilul nu trebuie sa fie gras,asta nu inseamna ca este si sanatos. Poate ai vrut sa spui altceva, da te-ai exprimat gresit. Oricum, intentia mea nu este sa supar pe nimeni, prin urmare imi mai cer o data scuze. M-am inscrius pe acest forum pentru a invata si afla lucruri pe care nu le stiu. Cred ca avem de invatat multe lucruri unele de la altele.Asta e si menirea forumului, nu-i asa? Sper sa ne mai ,,auzim''.
Adol
Postat pe 2 Noiembrie 2009 17:31
Cu placere, draga Silvia. Ma bucur ca ti-am fost de ajutor. Pofta mare si sa creasca bebe sanatos!
Adol
Postat pe 2 Noiembrie 2009 17:35
DE CE E CONTRAINDICAT LAPTELE DE VACA LA BEBELUSI?????
Laptele de vac este interzis pn la aceast vrst deoarece:
- conine puin fier i atunci copiii care sunt hrnii doar cu acest tip de lapte sunt predispui s fac deficit de fier;este nevoie de supliment ...
- n cazul unor copiii poate s produc hemoragii intestinale;
- conine de 3 ori mai multe proteine dect are nevoie un bebelus....
SEBY1YEAR
Postat pe 7 Noiembrie 2009 11:18
- este foarte bogat n grsimi, ns n acelea care duneaz sntii; grsimile saturate aflate n laptele de vac, din cauza faptului c se gsesc n numr de 3 ori mai mare dect are nevoie un bebelus, produc blocaje arteriale si probleme legate de greutatea corporal pe msur ce copiii cresc; acizii grai eseniali care sunt necesari pentru dezvoltarea creierului se gsesc foarte puin n acest tip de lapte;
- conine foarte multe lipide nct asigur aportul lipidic mai mare dect chipsurile, cartofii prjiti sau hamburgrii;
SEBY1YEAR
Postat pe 7 Noiembrie 2009 11:20
Proteinele i lipidele care se afl n lapte au o structur foarte complex pe care enzimele sugarului nu sunt capabile s le fragmenteze deoarece un sugar nu are dezvoltate organele total i ele nu pot s funcioneze la capacitatea maxima
- este srac n vitamine (vitamina E. D, C), fier i alte minerale, i conine foarte mult sodiu i potasiu;
- conine mult sare care solicita rinichii;
- este unul dintre cele mai alergizante alimente;
- nu conine fibre alimentare i tranzitul intestinal este ngreunat...
SEBY1YEAR
Postat pe 7 Noiembrie 2009 11:22
Conform specialitilor, laptele de vac este cea mai proast soluie de a hrni un copil nou‑nscut. Un astfel de aliment poate duna sntii deoarece nu conine anticorpi i este mult prea gras pentru a putea fi suportat de organismul celor mici.
Mai mult, medicii avertizeaz c, n cazul n care laptele nu este fiert suficient, exist i pericolul transmiterii unor bacterii, infeciile fiind destul de frecvente n timpul verii.
Pentru mamele care nu i pot permite lapte formula este bine ca micuii s bea lapte diluat n ceai de tei pentru c, n acest fel, produsul devine mai uor de digerat.
SEBY1YEAR
Postat pe 7 Noiembrie 2009 11:24
vasi, spune-ne te rog si la ce varsta e ok sa dai lapte de vaca unui copil? sau acest lucru nu era specificat in articol?
andracalin
Postat pe 8 Noiembrie 2009 23:15
in toate cartile pe care le am scrie ca dupa varsta de un an se poate introduce laptele de vaca,acum fiecare face cum crede si isi alimenteaza copilul cum crede,dar trebuie luat in seama ca stomacul copilului noi il formam nu el si-l formeaza prin hrana pe care io administram
camitiv
Postat pe 9 Noiembrie 2009 15:36
tot dupa 1 an ca in toate cartile....
SEBY1YEAR
Postat pe 10 Noiembrie 2009 14:25
Mai am o nelamurire tocmai cand sa-l intarc si eu pe sebi si vorbesc sa-l trecem direct pe lapte de vaca trebuie sa plecam in concediu de sarbatori in strainatate acum ce sa fac???cred ca-l trec pe lapte formula ca nu pot lua vaca bunicii cu noi
SEBY1YEAR
Postat pe 10 Noiembrie 2009 14:29
voi ce stiti de vaccinul AH1N1 - virusul gripei porcine- ca nu mai stiu ce sa cred si ce sa zic zilnic aud "n" ipoteze...
SEBY1YEAR
Postat pe 10 Noiembrie 2009 15:06
fetelor am si eu o nelamurire,de cand se da kiwi?fara seminte sau cu seminte?fetita mea are 10 luni si ma gandeam sa ii dau.
mada_sabina
Postat pe 10 Noiembrie 2009 15:17

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
cearcane la copii 1 De la: ariana 29 Noiembrie 2009 14:12
Bebelusi nascuti in aprilie 2009 3 De la: mamica_de_ingeras 2 Mai 2010 22:39
forum 0 De la: 2 Martie 2012 11:55
profilaxia anemiei la bebelusi 26 De la: anaROBERT 22 Februarie 2010 23:47
greutatea unui nou nascut de 1 luna 16 De la: garbo221944 5 Septembrie 2011 12:20
Setari Cookie-uri