Sugari(1 luna -12 luni)

Buna, mamicilor! eu am nascut pe 09.10 ingerasul meu de 3280 g.E un viteaz, se taraste prin pat, escaladeaza burtica lui mami si a lui tati, se cearta cu jucarelele de la carusel. Gangureste mai mereu si adora baita. Mai nou a descoperit ca poate sa ii faca si el baita lui mami, da din picioruse si ma uda.
Am o problema: baga pumnuletul in gura, dar parca prea mult; stiam ca bebelusii mai sug degetul, dar, noi, avem pumni. Uneori respinge sanul si suge de pumn. Nu stiu ce sa fac.
Bebelusi sanatosi!
Sa fiti fericite alaturi de ei!
vladutel
Postat pe 22 Decembrie 2008 15:47
Buna tuturor, mamici si bebei si copilasi mai mari !

Eu sunt Lavinia ,o mamica tanara de 26 de ani, (din Brasov) am un bebita Rafael-Andrei de 2 luni si 20 de zile (2 oct), (deci Balanta )si un baietel de 7 ani (Rac), Antonie.Apropo , eu sunt Berbec (26mar).

Noi suntem acum in perioada aceea ,,minunata'' a colicilor, chiar azi am avut o zi grea. Am incercat Bonnisan, si in afara de pofta de mancare nu ne prea ajuta (cel putin la inceput), acum am trecut pe Espumisan si de obicei ne face bine. In rest sunt un ingeras minunat, sunt cuminte noaptea (adica ma trezesc la 2-3 ore uneori 4, sa pap si ma culc la loc), ziua in schimb imi iau revansa si ii cam dau de furca lu' mami ca m-a invatat in brate. Pentru prima data mi-am ridicat singur capsorul si m-am intors de pe burtica pe spate cand aveam cateva zile,s-a cam minunat medicul de familie cand m-a vazut.De cateva zile mami mi-a dat jucarioarele cu bilute si tare imi place sa le aud cum zornaie ,sa le ating, le si apuc un picut cu manutele.Alaltaieri seara m-am jucat cu mami o ora si ceva si nu m-am plictisit deloc, dar mi s-a facut fomita si somn, si gata a fost distractia.
Fratele meu mai mare ma iubeste ,si el,enorm,(si eu pe el, de aceea i-am si zambit lui prima data) si o ajuta pe mami mult, se joaca cu mine, ma leagana , ma tine de manute la baita.
Si acum o las pe mami sa zica si ea ceva...

Dragelor am si eu o problema care ma cam framanta de la inceput sunt complexata ca nu am lapte suficient pentru apetitul lui mare ,nu pentru dezvoltarea normala (desi sunt la al 2 lea copil, dar au trecut ceva ani , imi amintesc insa de pe atunci ca la 2-3 ore de la alaptat laptele efectiv ,,tasnea''...acum nu mai este asa), . S-a nascut de 3,6 kg , 52 cm, acum are cam 5,6 kg si 62 cm si imi pare grasunel.Am mers de la bun inceput pe conceptul alaptare le cerere, ii dadeam sa pape cam din ora in ora,uneori chiar si la o jumatate de ora, imi parea ca ii e mereu foame (la intervale scurte), am incercat la inceput si cu laptele praf (completare sau masa integrala) si am vazut ca tot la fel facea.Ulterior am vorbit cu pediatrul si mi-a spus ca nu e bine sa-l alaptezi atat de des pentru ca laptele nu are timp sa se refaca , el nu se satura si nu rezolvi nimic.Acum nu-mi mai accepta deloc laptele praf , i-am dat Aptamil Imuno Fortis 1(Milupa) , asa ca s-a cam dus confortul meu psihic.
Eh , sper ca va fi totul bine, astept sa vina momentul diversificarii, si cred ca atunci ma voi linisti. Cam atat despre noi acum, ca sa nu va plictisim.

Si pentru ca se apropie cu pasi repezi Craciunul, va doresc sa va aduca Mosul multa sanatate , liniste sufleteasca si bucurii, iar Noul An un strop de fericire,un strop de iubire,un strop de noroc si daca se poate toate la un loc.La multi ani frumosi !

PS:Pentru cine vrea sa mai vorbim si pe mail , mes : andone_lavinia@yahoo.com

Va pupam!

lavinia_andone
Postat pe 22 Decembrie 2008 20:56
Buna ziua dragi mamici si dragi bebei fetite si baietei!!
Puiutul meu a implinit 1 luna si 2 saptamani! Cosmin-Andrei s-a nascut pe 7 nov cu doua saptamani mai devreme de DPN! e un copil cumintel, dar imi fac griji din orice! ca mananca prea mult, ca mananca prea putin, ca nu doarme destul , sau dimpotriva parca doarme prea mult! teoretic stiu ca in primele luni nou-nascutii nu au un program anume de somn/papa! ii dau papa (numai laptic de la mami!) de cate ori solicita! cu somnicul in timpul noptii nu avem probleme, doar dimineata pana pe la pranz nu vrea sa doarma, vrea doar joaca si sa fie plimbat! imi dau seama ca bebelusii nascuti toamna/iarna sunt usor vitregiti in primele luni de viata de faptul ca nu pot fi scosi la aer curat asa cum s-ar intampla in cazul unui bebelus nascut primavara sau vara! Cosmin face cate o iesire de 5-10 minute, dar nu chiar in fiecare zi! dar aerisim camera inainte de culcare! cu toata grija mea, are nasucul infundat si abia am scapat de o usoara raceala (fara rosu in gat si fara febra)! dar m-am simtit vinovata ca poate nu am facut tot ce trebuie sa il feresc! mai gandesc ca toate mamicile sunt asa! pediatrul m-a linistit spunandu-mi ca aerul incazit din camera il predispune la nasuc infundat!
In rest Cosminel e voios nevoie mare, din primele zile a zambit , acum deja chicoteste, isi suge degetelul de cand era in burtica, apuca cu manutele tot ce prinde, o recunoaste pe mami si pe tati si pe Lady, urmareste jucariile, se da in leagan si prefera sunetul valurilor sau sunetul ploii melodiilor; face mare galagie cand vine fomica in vizita, tot blocul a aflat ca au un nou vecin!! la primele doua baite a facut scandal mare, dar acum da din picioruse si din manute si o ajuta pe mami sa-i faca baita, ii place sa fie masat cu ulei caldut si parfumat, dar nu se da in vant dupa creme; se intelege, musai sa fie curatel mereu, ca altfel iar scandal mare-mare! cand il punem sa faca "porcusori" - sa de-a aerul afara dupa ce papa - isi ridica capsorul singurel si o face pe mami sa se sperie! si inca ceva: se rostogoleste! si ii place sa doarma langa mami, desi are si patut de bebelus si patut de baietas si leagan comod! dar langa mami e mai bine (adevarul ca si mami se simte bine cu pruncutul langa ea, desi e constienta ca nu e cea mai buna optiune)! O sa va mai povestesc!! pupici deocamdata!
elanicol
Postat pe 24 Decembrie 2008 14:58
Salut la mamici si la puiuti... Pe noi ne cheama Alexander-Gabriel si implinim 9 luni pe 31 Decembrie..am vazut aici ca toate mamicile au avut putin parte de liniste..printisorul meu m-a tinut in priza din secunda in care s-a nascut, ce sa va spun ne-am nascut la 4,155 si pt k am fost asa mari am avut lichid in plamani & colac peste pupaza nenea dr. a auzit si un suflu la inimioara...am aflat k suflul era din cauza a 2 ventricule care comunicau..sau asta am inteles de la pediatru(conversatia avea loc in limba franceza pt k noi ne-am nascut in Canada la Montreal iar mami era asa ingrijorata de starea mea incat totul i-a intrat pe-o ureche si i-a iesit pe alta)oricum intr-un final totul s-a terminat cu bine pt k in decurs de 6 luni s-a inchis canalul de comunicare..De cand am ajuns noi acasa am fost un copil super activ..la 2 luni am aflat k lumea poate fi privita si din fundulet si din momentul ala nu ne-a mai placut sa stam pe spate,la 3 luni jumate ne-au iesit primi 3 dintisori jos,la 5 luni ne-au iesit caninii sus iar la 7 luni ne-au iesit si cei doi dintisori din fata,la 5 luni am inceput sa mergem in 4 labe,la 6 luni jumate ne-a gasit mamica escaladand treptele iar de curand adik acum vreo 4-5 zile am pornit singurel in picioare(am facut 2 pasi apoi am cazut in fundulet si de atunci tot incercam sa mergem mai mult)..tin sa precizez ca in ultimele curand 9 luni mami nu a dormit decat cate 4 maxim 5 ore in 24 de ore pt k eu ma trezesc la fiecare ora sa spun povesti..primul cuvant a fost mama la 4 luni jumate dar mami e fericita desi eu i-am mancat nervii pt k sunt sanatos si asteapta ea sa cresc ca sa se poata linisti...

Asa ca ce sa va mai spun fetelor sa fi mamica e extrem de greu dar recompensele sunt pe masura...
Noi va pupam si sa auzim numai de bine
Craciun fericit si UN AN NOU cu sanatate
oanasbn
Postat pe 25 Decembrie 2008 06:44
Buna, eu sunt clau si am o fetita de 5 ani implineste pe 31 decembrie iar baietelul este nascut pe 7 septembrie are 3 luni si 2 saptamini si a-si dori sa intreb mamicile care au vergeturi cu ce au dat.Va transmit pupici la toate mamicile. Sarbatori Fericite. http://www.kidz.ro/comunitate/forum/post_reply/http://www.kidz.ro/comunitate/forum/post_reply/618.html#618.html#http://www.kidz.ro/comunitate/forum/post_reply/618.html#."La multi ani "
arimiacld_kidz
Postat pe 25 Decembrie 2008 14:16
Sarbatori fericite si un an nou plin de impliniri la toate mamiciile si bebicii
adelafistis
Postat pe 26 Decembrie 2008 21:13
Sarbatori fericite si un an nou plin de bucurii.Sanatate multa la bebite si bebiti ,si voua mamici ca sa-i cresteti mari pe cei mici.
camy29
Postat pe 26 Decembrie 2008 21:58
draga Kosa ,fii puternica si ai incredere in tine.se spune ca orice afectiune depistata la bebelusi si tratata intre trei luni si sase luni este vindecabila.eu totusi voiam sa te intreb daca e atat de grava boala ochisorului de ce nu a vazut oftalmologul dupa ce l-ai nascut.
camy29
Postat pe 26 Decembrie 2008 22:03
Pentru lavinia_andone noi avem acum 7 luni si nu ne-am prea luptat cu colicile am avut grija in primul rand la ce am mancat eu iar de pe la 6 saptamani am scapat de ele definitiv.Am folosit si noi Bonisan si Sab Simplex iar la 6 saptamani i-am dat Debridat 5 zile pentru ca avea probleme cu constipatia si asa am rezolvat 2 probleme dintr-un foc. Eu in schimb am alaptat la program de 2 ore iar mai apoi la 2 ore si 30 min pentru ca nu mi se parea normal sa-i dau la o jumatate de ora dupa ce manca pentru ca nici nu avea timp stomacelul lui sa digere iar pana la 3 luni mi se trezea o data pe noapte.Si el s-a nascut mare a avut 4 kg si 54cm la nastere iar acum la 7 luni are 11.5kg sper sa nu mai ia asa mult in greutate mai ales ca toata ziua da ture prin casa cu premergatorul deci are unde sa-si consume grasimile Va doresc multa sanatate la toti si sarbatori fericite si un an nou cat mai bun.Pupici
SEBY1YEAR
Postat pe 27 Decembrie 2008 12:59

Multumesc Vasy pentru sfaturi !
Sarbatori pline de bucurie! Multa sanatate!
lavinia_andone
Postat pe 27 Decembrie 2008 22:56
buna
eu stiu ca de la 6 luni inta in premergator
cred ca deja ai rezolvat problema
noi avem 3 luni
moni_ioni
Postat pe 26 Ianuarie 2009 14:00
Buna ziua mamicute si bebelusi!
Cosmin al nostru are acum doua luni si trei saptamani si de vreo trei zile nu ne mai intelegem deloc!! vrea sa stea in fundulet! nici sa pape nu mai are rabdare, ca se tot chinuie sa se ridice! si-i reuseste! ce sa fac?!? stiu ca nu e bine asa curand sa stea in fundulet! cu bebelusii vostrii cum a fost??! isi tine singurel capsorul de pe la doua saptamani!! pediatrul lui a zis ca e sanatos si puternic, sa nu imi fac griji! dar eu imi fac!!
nu am avut probleme cu colicile! doar de vreo 2-3 ori a plans, dar l-am tinut la caldurica (lipit cu burtica de mine ), i-am dat cei de fenicul (fingen) amestecat cu laptic de la mine (ca altfel nici o sansa sa bea)! speram din tot sufletul ca nici pe viitor sa nu avem probleme cu colicile!!! si tot de vreo trei zile a inceput sa aibe balute!!! ori eu stiu ca dintisorii apar mai tarziu, pe la patru luni!! ce credeti?!
elanicol
Postat pe 26 Ianuarie 2009 15:29
poa sa "baloseasca" chiar si cateva luni bune pana sa ii iasa, saupoa sa ii iasa imediat dupa primele semne (balute, roade tot ce ii iese in cale etc). eu am mai auzit de cineva caruia i-au dat dintii asa timpuriu, nu e prima oara cand aud.dar ti-am zis, daca are balute acum nu inseamna ca gata au si iesit!
ruschita
Postat pe 26 Ianuarie 2009 15:52
salut!

Sa stii ca acelasi lucru l-am patit si eu cu Sebi la 3 luni vroia sa sta in fundulet singurel si caputul il tinea foarte bine pe la 2 saptamani dar nu l-am lasat decat putin ca el era si mai grasut si nu am vrut sa aiba probleme mai apoi. balbute el nu a avut dintisorii i-au iesit la 7 luni 2 deodata jos dar in schimb rodea tot ce prindea mai putin jucariile pe care i le-am luat de la farmacie. Multa sanatate va dorim iar in ce priveste colicile nu cred ca veti mai avea probleme pentru ca perioada de varf este pana la 6 saptamani mai apoi scad in intensitate pana dispar.
SEBY1YEAR
Postat pe 26 Ianuarie 2009 16:56
Buna mamicilor!Cred ca a trecut ceva vreme de cand nu am mai scris dar pt mine timpul trece asa de repede ca parca nu-mi mai ajunge sa fac nimic.De o luna si un pic l-am intarcat pe Darius si a acceptat foarte usor laptele praf.Acum doarme toata noaptea si abia pe la 6-7 se mai trezeste sa-si ia portia de dimineata de laptic,dupa care adoarme bustean pana pe la 9.Azi am facut o incercare si l-am scos in carucior la plimbarica.Am ramas surprinsa ca nu a mai plans ci din contra s-ar mai fi plimbat.Sper sa dureze aceasta minune .Elanicol la Darius au inceput balutele pe la 2 luni jumate si la 5 luni avea deja iesiti 2 dintisori.Acum la 9 luni jumate are 5 dintisori si al 6 in asteptare
adelafistis
Postat pe 27 Ianuarie 2009 15:32
Buna,
Am si eu o intrebare, am o fetita de cinci luni si am inceput acum o sapt diversificarea cu supa de legume . Cate mese de lapte trebuie sa pape ,ca ea bea dimineata la 7 cam 120 ml apoi cam pe la 11 mai vrea-140ml , sucuri de fructe nu prea vrea, apoi la 15-150 ml, pe la 17 -70 ml supa, 18-19, 150 ml, iar la 22 ultima masa cam e 170 ml. Pe timpul noptii bea de doua ori 100 ml.
Imi fac griji pentru ca afce pauze mari intre mesele de lapte.Si cat v-a luat sa pape bebe, cum trebuie, adica cu lingurita bine, ca noi papam mai mult cu degetul lui mami.
iulika_kidz
Postat pe 27 Ianuarie 2009 17:49
La fiecare 3-4 ore trebuie sa manance lapticul.incearca sa ii dai supa de legume la amiaza nu atat de tarziu.
cantitatea de lapte cat bea nu este la fel pt toti copiii si nici cu ce pune pe pachetul de lapte nu poti compara.parerea mea e ca mananca bine,adica cantitatea.nici baietelul meu nu mananca mai mult.
ninutza_kidz
Postat pe 27 Ianuarie 2009 18:08
Multumesc,
Am sa incerc sa ii dau mai devreme supa. Dimineata e mai dificil cu laptele la 3-4 ore, ca nu vrea ,numai cand vede bibe se incrunta, uneori o mai adorm ca sa ii dau macar la 4 ore.
iulika_kidz
Postat pe 28 Ianuarie 2009 15:12
Supica sau orice aliment nou ar trebui introdus pe la amiaza(12-13) ca sa vezi ce reactii are.La noi a acceptat cam greu supica si i-am dat cereale iar dupa 1-2 saptamani am incercat din nou.Si sucul de fructe i l-am dat tot cu lingurita tocmai ca sa se invete cu lingurita.Iar laptic eu cred ca manca suficient.Multa sanatate si multa rabdare va dorim
adelafistis
Postat pe 28 Ianuarie 2009 19:23
iulika ai o frumoasa de fetita.Incearca sa-i dai supica cam pe la amiaza si cu lingurita de prima data noi am luat lingurite speciale pentru copii si mancam cu 2 lingurite el cu una mai mult pe langa gurita si eu cu cealalta acum a capatat mult mai multa dexteritate ca doar a facut 8 luni.Pupici
SEBY1YEAR
Postat pe 29 Ianuarie 2009 17:48
poti linistita sa incepi sa ii dai zeama de fructe de morcovi de mere de rosii numai de portocale sa nu ii dai inca pentruca aia face diaree .Sa sti ca eu am gasit un sait foarte bun unde iti explica ce si cind poti sa ii dai la bebelus intra si vezi ca sint foarte multe lucruri interesante:http://www.ifamilia.ro/categorii/sarcin%C4%83-bebelusi/alimentarea-bebelu%C5%9Filor-de-la-virsta-de-4-luni
szepimanyi
Postat pe 29 Ianuarie 2009 23:21
Iulika,eu te-as sfatui sa nu incepi inca cu fructele sau sucul de fructe,mie mi s-a spus ca fructele pe la 7 luni,cate un sfert din fiecare prima saptamana si apoi o jumatate si tot asa.daca tu ai inceput la 5 luni diversificarea poate e bine sa ii dai fructele la 6 luni dar nu sunt pediatra sa iti spun ca asa e bine. eu intotdeauna am zis ca fiecare isi creste copilul cum vrea.
sucul de portocale nu face diaree ci ajuta copilul sa faca mai usor kk ceea ce nu e diaree.si daca deja ii dai pireuri,e foarte bun sa i-l dai.eu ii dau suc de portocale(facut in casa,desigur) de la 5 luni si tot de atunci ii dau cereale cu lapte praf.
ninutza_kidz
Postat pe 29 Ianuarie 2009 23:43
nu ma prea pricep, dar din cate informatii am eu, nu este totusi recomandat ca bebelusilor sa li se dea suc de portocale! e mult mai indicat sa se administreze suc de grepfruit! iar cand se incepe diversicarea la bebelus se introduc mai intai legumele in alimentatie si apoi fructele!
elanicol
Postat pe 30 Ianuarie 2009 09:12
Multumesc pentru sfaturi. Sucurile de fructe i le voi da mai tarziu pentru ca de la portocala face diaree, iar marul nu l-a acceptat deloc.La masa folosesc o lingurita, mica , din cauciuc moale.Ieri insa dupa ce i-am dat supa la ora 14 , nu a mai vrut lapte nici dupa o ora, practic a sarit peste o masa. Am sa incerc sa ii dau dupa lapte sa vedem ce face.Ce parere aveti?
iulika_kidz
Postat pe 30 Ianuarie 2009 09:24
Ea papa si cereale de la 4 luni pentru ca are predispozitie la scaune moi
ii pun o masura dimineata si seara in lapte.
iulika_kidz
Postat pe 30 Ianuarie 2009 09:26
buna mamicilorrrrrr va pup euu si david
kosa
Postat pe 30 Ianuarie 2009 11:59
iulika de ce zici ca a sarit peste o masa? eu dupa ce-i dau supa lui sebi ii dau lapte dupa 2 ore cum faci tu supa? Si tot la 14 ii dau si eu ca el suge la 11.30 cand se culca iar la 14 cand se scoala ii dau supa . el fiind mai mare ii pasez legumele cu furculita ca-i place sa mestece singur cand era mic legumele i le puneam in robot si le faceam o crema mai subtire si le dadeam cu lingurita ca a ta.
SEBY1YEAR
Postat pe 30 Ianuarie 2009 17:42
Am uitat sa-ti spun ca el manca 150-180ml supa iar daca are probleme cu scaunele moi pune-i 2 morcovi in supa in loc de unul si ii pasezi.
SEBY1YEAR
Postat pe 30 Ianuarie 2009 17:44
kosa nu am mai avut vesti de la tine ce ati facut la control tu si david?
SEBY1YEAR
Postat pe 30 Ianuarie 2009 17:52
Elanicol,sucul de portocale mi l-a recomandat pediatra in calendarul introducerii alimentelor.si alex nu a facut deloc diaree si il bea de acum 2 luni.
ninutza_kidz
Postat pe 31 Ianuarie 2009 00:24

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Sunt single parents....prin zona? 2 De la: kidz007106 15 Martie 2010 21:56
forum 0 De la: 2 Martie 2012 11:55
pufuleti sau nu 61 De la: Aly_Fab 29 Aprilie 2010 14:59
Premergator sau centru de activitate stationar 6 De la: deny2sweet 20 Decembrie 2009 13:58
PICATURI BERES 1 De la: lucysymy 4 Ianuarie 2010 18:36
Setari Cookie-uri