Sugari(1 luna -12 luni)

cum spuneam, nu pot spune ca ma pricep!!! dar studiile recente au demonstrat ca la bebelusi nu e bine sa le dai suc de portocale!! cica ar fi prea puternic pentru stomacelul lor!! si daca stam bine si ne gandim , pana acum cativa ani pentru orice iritatie era recomandat ceaiul de musetel... pana la urma s-a dovedit ca dimpotriva , ceaiul de musetel nu calma si/sau vindeca , in schimb amplifica problema!! dar asta inseamna evolutia, ce era bun ieri, nu mai e bun azi! eu si fratii mei (mai degraba fratii mei) am fost crescuti de bebelusi cu lapte de vaca!! si nici nu cred ca era indoit cu apa!! cine stie de ce crampe am avut parte!!!!
elanicol
Postat pe 31 Ianuarie 2009 09:49
Noi am inceput diversificarea cu suc de morcovi si acum la 8 luni sebi este innebunit dupa el.Oricum el bea in combinatie cu alte fructe I-am pus si putina portocala la inceput dar nu i-a placut si-l mai durea si burtica de la ea asa ca i-am dat-o mult mai tarziu pe la aproape 7 luni.
SEBY1YEAR
Postat pe 31 Ianuarie 2009 12:26
Deci daca am inteles bine papa lapte la 11.30, dupa aia papa supa la 14 , si dupa doau ore lapte.
Este primul copil, si am avut probleme in primele 2 luni cu greutatea , si eu sunt mai panicoasa, cand vad ca nu vrea lapte vreo 4 ore, uneori chiar mai bine,ma sperii.
iulika_kidz
Postat pe 31 Ianuarie 2009 15:27
pentru vasilica savoiu
Ca sa intelegi, poate nu sunt eu explicita, se trezeste pe la 7, bea atunci 140, uneori numai 100,si apoi pa ala 11-12 nu mai devreme, lapte- 100ml. Dupa aia pe la 14 ca mai devreme nu vrea ,ii dau supa, acum mananca si 100 ml de supa. Dupa asta pana pe la 18, cand bea -140 ml lapte nu mai vrea nimic, mai bea ceiut. De asta am zis ca a sarit peste o masa, pentru ca nu mai bea lapte dupa supa .Seara pe la 22, bea 170 ml. Peste noapte mai bea pe la 2-3 o masa de 140 ml. Cam asta este programul ei de cand am inceput diversificarea.
Suc de morcov ii mai pun in ceai ca simplu nu vrea.
Poate sunt eu paranoia, si sotul meu ma cearta ca prea ma ingrijorez de la orice.
iulika_kidz
Postat pe 31 Ianuarie 2009 15:37
Fetita ta mananca bine,nu trebuie sa compari cu alti copii,fiecare e unic.
daca mananca la 4 ore inseamna ca se satura cu cat lapte bea.alex bea mai putin la cate o masa si nu imi fac atatea griji.asa sunt copii.pupici
ninutza_kidz
Postat pe 1 Februarie 2009 15:28
iulika sa stii ca mananca foarte bine fetita ta eu in schimb sunt cam stresata sa nu manance prea mult ca el este prea grasut acum a mai slabit putin ca a fost cam bolnavior si ai inteles foarte bine la 2 ore chiar 3 ore dupa ce papa supa ii dau lapte.El in schimb seara manaca la 20.30 dupa care se culca.Nu trebuie sa o fortezi daca ea nu vrea mai mult pentru ca fiecare copil are propriul ritm.
multa sanatate
SEBY1YEAR
Postat pe 1 Februarie 2009 15:41
Va multumesc pentru raspunsuri,asa am sa fac . Oricum de fortat nu am cum ca daca nu vrea face un scandal de nu mai stam in casa. Si nici nu vreau sa fac asta pentru ca eu am fost un copil care nu a fost mancacios, mancam putin, si atunci cand o faceam , nu mancam paine deloc, si legumele din ciorba la fel. Tatal meu ma forta sa inghit legumele sau sa mananc paine, uneori mai folosea si cate o 'educativa', si ca rezultat eu nici in ziua de azi nu mananc paine decat o felie dimineata cu ceai, iar legumele le pun la gatit dar zarzavatul il fac prin razatoare pentru ca nu pot inghiti altfel legumele ca mi se face greata.
iulika_kidz
Postat pe 2 Februarie 2009 15:51
pt vasilicacasavoiu baietelum meuu david e bine nu are nimica la ochisorii medici din baia mare au gresit am fost cu el in cluj napoca si mi-a zis ca nu are nimica la ochisorii te pup si pe puiutul tauuu si mersii mult
kosa
Postat pe 2 Februarie 2009 19:13
BUNA MAMICI CU PICI,ma bucur pentru kosa ca nu e nimika grav am citit la inceput problema oricum ar fi bine sa mai faci un control dupa o perioada ca doctorii astia is plini de surprize...despre papa ce sa zic bebita mea face acusica 6 lunite suntem mari gata papam cam de toate sucul de porto nu l-a acceptat si nu i-am mai dat ,in schimb papa orice fructa in amestec cu ceva la blender ,nu suc la sticla prefera doar ceai si atata,cand esti la al doilea bebe nu mai esti asa disperata citeam pe aici de bebei vostrii...nu mai fiti necajite ,bebe plange dak vrea papa nu sta el flamand,asa ca bafta la bebici si sanatate mai ales acum cand e plin de viroze!!!!
oanaoaky
Postat pe 2 Februarie 2009 21:15
kosa ma bucur ca s-au incelat medicii in cazul vostru chiar este foarte bine dar ce sa-i faci asa sunt medicii din romania niste incompetenti si-mi pare tare rau ca v-ati facut atatea griji si probleme multi pupici de la mine si sebi si cred ca v-ati schimbat pediatrul sau cine a facut greseala?
SEBY1YEAR
Postat pe 3 Februarie 2009 15:52
da miam schimbat nu mai am incredere in doctorii ma facut sa am zile de cosmar mersi jult te pupam kosa neli si david
kosa
Postat pe 4 Februarie 2009 13:25
Buna ziua mamici,
Fetita mea regurgiteaza de 2-3 ori dupa fiecare masa, adica cam dupa o ora de la masa , pana cand mananca urmatoarea data. Sa fie vreo problema , sau este normal, da afara ce este in plus. Si ce ma folositi voi pentru eritem fesier?
A facut o zona rosie , cu bubite mici dese, la fund.Am incercat cu Bephanten, Crema de galbenele, albastru de metil, crema de la Nivea pt bebe , de la Jonshon la fel. Daca sta fara pampers, am tinut-o ieri asa pare sa se amelioreze. Dar alt leac nu am gasit.
iulika_kidz
Postat pe 4 Februarie 2009 16:15
Buna.incearca de la Lutsine pt iritatii.eu stiam ca bepanthen e bun
ninutza_kidz
Postat pe 4 Februarie 2009 16:57
BUNA,nu te speria,e ceva normal sa regurgiteze si sa dea afara chiar si cntitati mari de lapte.fetita mea a inceput de la 1luna sa vomite,o alaptam si imediat scotea ziceam eu atunci tot ce manca.i-am dat 2 feluri de lapte praf la fel se intampla,am fost la 3medici,iar ultimul ma trimis la timisoara la spitalul de copii cu suspect de stenoza de pilor,avea fetita 3luni si 6,600kg.ce sa-ti spun ca mi-au chinuit copilul ozi si o noapte,nu avea voie sa manance pt ca urma sa-i fac "bariu".mi-au dat o solutie alba care am puso in ceai si i-am dat sa bea.a fost o experienta urata.rezultatele au iesit bine,nu avea fetita nici o malformatie la stomac.chiar mi-au zis ca un copil suspect de acel diagnostic ar fi trebuit sa arate ca cei din somalia.am plecat acasa dar cu o reteta pe care scria METROCLOPRAMID picaturi 3*3/zi.dupa o zi jumate de administrare am ajuns iar la spital cu fetita,era intepenita,ca semnul intrebarii,se uita cu privire in tavan,plangea si nu manca.mi-am dat seama imediat ca a facut reactie adversa la med si am ajuns imediat la spital,a urmat o noapte de chin,dar dim ne-a externat ok.mi sa zis ca ia dat doza prea mare pt varsta ei.in concluzie daca bebe pune in greutate nu-ti fa griji va trece fara sa-ti dai seama.la noi cam dupa ce a implinit4luni ia trecut
luminita_boaca
Postat pe 4 Februarie 2009 17:15
kosa foarte bine ai facut in romania daca vei consulta 10 medici vei avea 10 pareri vai si amar dar asta-i tara in care traim
pupici si voua
SEBY1YEAR
Postat pe 4 Februarie 2009 17:30
iulika sa stii ca lui sebi i-a trecut de eritem fesier cu klorane bebe eryteal spray la fel ca tine am incercat si eu toate produsele este putin mai scumpa dar la noi a avut efect pediatrul vostru ce zice?
SEBY1YEAR
Postat pe 4 Februarie 2009 17:36
buna mamici alocatiea copilului poatre sa vina inainte de a lua si maternitatea cele 600 ron?va pup
kosa
Postat pe 5 Februarie 2009 20:19
Da Kosa, eu am primit dupa 2 luni de la depunerea dosarului alocatia retroactiv pe trei luni , si apoi in ianuarie prima luna de indemnizatie, dupa trei luni.
iulika_kidz
Postat pe 5 Februarie 2009 22:08
Pediatrul mi-a recomandat bephanten, dar nu a mers, si a zis sa o mai tin fara scutec. Intre timp am mers la medicul de familie si mi-a zis de Lanozinc, fara servetele umede, si spalat cu apa calda si sapun, la schimbat. Nu a trecut e tot dar s-a ameliorat vizibil.Si este si mai ieftin 6.5lei.
iulika_kidz
Postat pe 5 Februarie 2009 22:12
Iulika,am citit si eu pe net si tot asa era recomandarea,fara scutec putin ,spalare cu apa calduta si cu crema de galbenele.se pare ca sunt mai multe remedii.
Alex se mai irita dar ii pun zilnic crema Natusan de la jhonson si ii trece in aceiasi zi.
ninutza_kidz
Postat pe 5 Februarie 2009 22:39
buna!!!!!!!!! am o problema mare cu burtica!!!!!!!! e ffffffff balonata si se chinuie mult sa iasa desi iese moale! daca aveti o solutie va rog spuneti-mi si mie!!!!!!!! fetita mea are doua luni si mi se rupe sufletul sa o vad cum se chinuie si cum plange!!!!!!!!!!!
tofan_stanita
Postat pe 6 Februarie 2009 21:52
pt eritem fesier eu folosesc ceva de la noi din iasi un preparat facut de dr.cristogel,foarte bun care are efect imediat ce-l dai,dar eu cu cea mare am avut probl asta de la pampaers si l-am schimbat cu altul de la alta firma ,acumanu stiu care mai este cauza adevarata,poate dintii,poate are pisulica acid,poate pampers...succes oricum
oanaoaky
Postat pe 7 Februarie 2009 16:24
Cred ca ar trebui sa folosesti ceva pt colici.Noi am folosit ceai baby drink si grip wather.Sper sa te ajute la ceva
adelafistis
Postat pe 7 Februarie 2009 16:48
SAL FETELOR CA BINE CA AM INTRAT SI EU IN VB CU VOI
EU AM UN BAIETEL DE 3 LUNI SI O SAPTAMANA SI L-AM FACUT DE 3,500KG SI ACUM ARE 7,100 SI DOCTORA MIA SPUS CA ESTE GRAS UN COPIL DE VARSTA LUI TREBUIE SA AIBA 5KG? CE SA FAC M-AM SPERIAT NU STIU DACA E NORMAL SAU NU?
panterutzaroz
Postat pe 20 Martie 2009 22:15
cheruandreea daca-l alpatezi stai linistita sebi avea la 3 luni 9 kg si l-am nascut de 4 kg cand o sa incepi diversificarea nu o sa mai ia asa mult in greutate acum are aproape 10 luni si 11 kg si ceva de vreo 3 luni de cand i-au iesit si dintisorii nu a mai luat asa mult in greutate mai ales ca acum mergem si in picioare s-a mai inaltat dar nu s-a mai ingrasat in schimb
SEBY1YEAR
Postat pe 22 Martie 2009 12:01
Sunt si eu de aceeasi parere.Fiecare copil are ritmul sau de dezvoltare , insa cand va incepe sa faca miscare nu va mai pune chiar asa de mult in greutate.Oricum este mai bine sa aibe in greutate caci in caz in care se raceste sau ii iasa dintisori va slabi in jur de 1 kg.La noi de exemplu a facut diaree baietelul meu luna trecuta si intr-o saptamana a dat jos 1 kg ,si mi-a parut foarte rau mai ales ca este genul de copil mai slabut(ca si parintii lui de altfel).
adelafistis
Postat pe 22 Martie 2009 17:31
buna mamicilor!am si eu o fetita de 3 luni si este o dulceata.e cuminte si doarme noaptea ceea ce doresc la toate mamicile.va pup pe toate si pe bebelusii care ne fac viata atat de frumoasa.
irina__delly
Postat pe 14 Aprilie 2009 17:40
si voua si sarbatori fericite
SEBY1YEAR
Postat pe 16 Aprilie 2009 13:42
buna mamicilor, eu am un baietel de 2 luni si 10 zile si mananca foarte des si putin dar de luat in greutate a luat normal. Ziua este tare plangacios, insa noaptea doarme nu plange deloc, se trezeste si mananca si adoarme la loc. Va pup, sarbatori fericite sio sa ne auzim cu bine
dariagyna
Postat pe 16 Aprilie 2009 16:36
si eu va doresc un PASTE FERICIT pace in suflet si tot ce va doriti,va pupacim dulce acum facem nani dupa baitza
silviatatu
Postat pe 16 Aprilie 2009 22:50

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
forum 0 De la: 2 Martie 2012 11:55
Erupia dentar 50 De la: diana_maria 18 Martie 2010 11:50
dovlecei pentru bebe 27 De la: Aly_Fab 3 Mai 2010 18:00
elemente de autism 1 De la: cristin_hhh 29 Octombrie 2009 04:32
carte cu retete ptr bebelusi 61 De la: alina_buc 20 Septembrie 2010 11:37
Setari Cookie-uri