EXISTA SI TITULATURA DE MEDIC PSIHOLOG!!!

nazi, adica goala, fara continut si substanta..inteles, sa traiti
anmari
Postat pe 13 Aprilie 2010 15:52
De la: anmari, la data 2010-04-13 15:44:41eu sincer nu o inteleg... de ce sa simti nevoia asta acuta sa ai ultimul cuvant si sa te contrazici mereu. uneori prin contrazicerea cu ceilalti nu face decat sa se contreze chiar si pe ea in declaratii ciudat...




ANMARI,ATUNCI CAND SUSTI CU TARIE UN ADEVAR,CUNOSCUT IN INTREAGA LUME,ATUNCI CAND ITI SUSTI CONVINGERILE,NELASANDU-TE CALCAT IN PICIOARE,DE OAMENI RAUTACIOSI SI VANITOSI,CARE CRED CA DETIN ADEVARUL ABSOLUT,NU INSEAMNA CA TE CONTRAZICI.CI PUR SI SIMPLU,FIIND UN OM CU O CULTURA VASTA,NU MA LAS SA IMI SPUNA CINENEVA CA LUNA PE CER, E ZIUA,IAR SOARELE STRALUCESTE NOAPTEA,DE PILDA. ASTA AR INSEMNA CA SA ACCEPT CA SUNT ADEPTUL NONCULTURII.STAM TOATA ZIUA PE INTERNET,DEBITAM INEPTII SI ADUCEM INJURII CELOR CARE NU SUNT DE ACORD CU ABERATIILE.ASA CONSIDERI TU ,CA TREBUIE SA SOCIALIZEZI PE INTERNET,DACA ASTA O INSEMNA SOCIALIZARE?EU POT SUSTINE O DISCUTIE PE ORICE DOMENIU,DATORITA MUNCII MELE,SI NU SUPORT INJURIILE.NIMENI DE AICI VAD CA NU ESTE IN STARE SA DISCUTE CHIAR IN CONTRADICTORIU,IN MOD ELEVAT.FOLOSESC NISTE EXPRESII ,DE MA MIR CA SUNT ACCEPTATI IN SOCIETATEA LOR REALA.E POSIBIL SA REPETI LA NESFARSIT,CUVINTELE SPUSE DE UNUL CARE NU STIE ALTCEVA DECAT SA FIE PAPAGAL,SI RESTUL SA IL COPIEZE?EI BINE,EU IMI CUNOSC CAPACITATEA CULTURALA SI NU POT FI DE ACORD CU CELE PE CARE TI LE-AM EXPUS!ASA CA RIPOSTEZ CU BUN SIMT DAR CU VEHEMENTA.
alexxandra
Postat pe 13 Aprilie 2010 16:07
De la: reyya, la data 2010-04-13 15:50:37
De la: Alexxandra, la data 2010-04-13 15:46:32
De la: reyya, la data 2010-04-13 15:34:22,,inteligenta si cu bun simt" Mai ales cu bun simt (speram) ..cu inteligenta ne-am lamurit





REYYA ESTI RANCHIUNOASA CA ,NU NUMAI TU TE PRICEPI LA PSIHOLOGIE?SE PARE CA UNII STIU MAI MULTE DECAT STI TU.DE ACEEA INCERCI SA FI RAUTACIOASA.DACA ERAI INTR-ADEVAR,NU AVEAI ASEMENEA COMPORTAMENT,RAUTACIOS.PE PACIENTII TAI,TOT ASA II TRATEZI?


nu-s rautacioasa deloc, nu am nimic personal cu nimeni de aici dar trebuie sa recunosc ca aici ma distrez pe cinste...dar ia gandeste-te tu putin , presupunand ca eu am ceva cu tine, dar toti



useri ?? nu crezi ca ar trebui sa-ti pui niste intrebari? Pe Garbo intru doar sa ma destresez , nu are legatura cu profesia mea, inteles? :-)








REYYA PROBLEMA ESTE CA CEILALTI USERI NU AFIRMA CA PRACTICA PSIHOLOGIA IN GERMANIA,SI NICI NU AFIRMA CA NU EXISTA MEDIC PSIHOLOG ,PT HABAR NU AU DE SUBIECTUL ACESTA.NU MA INTERESEAZA CUM MA VAD ALTI USERI.MA INTERESEAZA,SA FIU EU ,SA MA SIMT BINE CU MINE SI CAND DESCHID UN SUBIECT,INDIFERENT CA IN REAL SAU IN VIRTUAL SA STIU SIGUR CA CE VORBESC ESTE SUSTINUT,NU ABERANT.RESTUL LUMII PT MINE NU CONTEAZA,DECAT IN LIMITE DE BUN SIMT SI ATAT.EU NU MA IMPLIC IN PROBLELE DE VIATA ALE NIMANUI,CINE LE FACE TOT EL TRAGE.AM VIATA MEA FRUMOASA,CU TOT CE IMI TREBUIE,AM O MUNCA FRUMOASA,IAR RESTUL DIN JURUL MEU,E NEIMPORTANT.EU SI FAMILIA MEA CONTEAZA.CONCEPTUL DE BUNASTARE ESTE UN CONCEPT INDIVIDUAL.
alexxandra
Postat pe 13 Aprilie 2010 16:21
Tot ,,capacitatea ta culturala" te face sa nu stii sa folosesti verbul A SUSTINE la persoana a 2 a singular?? :-)

"....CAND SUSTI CU TARIE UN ADEVAR... "poate ,,cand sustii"

conjugarea verbului A SUSTINE - PREZENT:

eu susin,
tu susii,
el susine ,
noi susinem,
voi susinei
ei susin

mai lucreaza la ,,capacitatea culturala"!!
reyya
Postat pe 13 Aprilie 2010 16:22
De la: reyya, la data 2010-04-13 15:52:21sunt doar cinica..dar asta nu e grav Incearca sa nu mai afirmi ceva nefondat , fii tu asa cum te simti bine si nu mai incerca sa epatezi ca nu e cazul aici.




CHIAR NU IMI PASA CUM ESTI CA OM.DAR NU SUSTINE LUCRURI IREALE.TREBUIA SA STI CA IN ALTE TARI,SI LA CLUJ -NAPOCA EXISTA MEDICI PSIHOLOGI.EU AM 10 COLEGI DIN AMERICA,PT CA I-AM CHEMAT SA CITEASCA ABERATIILE ROMANILOR,SI-AU DSCHIS CONTURI AICI,AMUZANDU-SE INCLUSIV DE TINE CA SUSTI CA ESTI PSIHOLOG,DAR NU STI CAEXISTA SI MEDICI PSIHOLOGI.APOI SE AMUZA SI EI CA SI TINE,DE CE POT DEBITA ROMANII PE INTERNET SI CE DISCUTA.UITE CHIAR ACUM VB LA TELEFON SI IMI DAU DREPTATE,ROMANIA ESTE ULTIMA DIN COADA.SI CHIAR AU DREPTATE.BAY
alexxandra
Postat pe 13 Aprilie 2010 16:32
alexandra, aici nu vorbim de cultura. este o greseala grava a meseriei pe care pretinzi ca o ai sa sustii ca, daca, o persoana sau mai multe fac uz de anumite expresii in postarile pe garbo, aceea persoana nu este acceptata de societate. de unde stii tu oare ce se ascunde in spatele fiecarei postari, poti sa caracterizezi si sa te pronunti mai ales profesional cu privire la caracterul sau pozitia persoanei respective in societate???
anmari
Postat pe 13 Aprilie 2010 16:33
anmari , iti pierzi timpul, ne pierdem timpul..e ,,unidirectionala"...,,fiecare dupa posibilitati"

reyya
Postat pe 13 Aprilie 2010 16:41
reya, dupa raspunsul care ti la dat tie, cred ca este doar o persoana care minte de ingheata apele, nu poti fi psiholog si sa ai o astfel de reactie, asa ca da, mai bine sa stea cu gandirea ei, cred ca este genul irinucai
anmari
Postat pe 13 Aprilie 2010 16:46
Am o intrebare: ce inseamna "noncultura"? Este vreo autocaracterizare, ceva?.. ca termenul (cuvantul) asta nu exista in dictionarul explicativ a limbii romane; in mod corect cuvantul folosit este "incultura"...
anakin
Postat pe 13 Aprilie 2010 17:00
De la: anmari, la data 2010-04-13 16:33:35alexandra, aici nu vorbim de cultura. este o greseala grava a meseriei pe care pretinzi ca o ai sa sustii ca, daca, o persoana sau mai multe fac uz de anumite expresii in postarile pe garbo, aceea persoana nu este acceptata de societate. de unde stii tu oare ce se ascunde in spatele fiecarei postari, poti sa caracterizezi si sa te pronunti mai ales profesional cu privire la caracterul sau pozitia persoanei respective in societate???




NU SUSTIN NIMIC.DECAT REALITATEA IN CULTURA.RESTUL CE ESTE FIECARE IN SPATELE USER-ULUI CHIAR NU MA INTERESEAZA.DACA PERS.LA CARE FAC REFERIRE CA ATATA ALTI USERI CARE SE COMPLAC,IN A VB JIGNITOR,ATATA POATE CHIAR NU IMI PASA.NU IMI PASA DACA SOCIETATEA IL ACCEPTA SAU NU .DISCUTIA A FOST STRICT INTRE MINE SI REYYA,CARE INTOTDEAUNA CREDE CA EA A DESCOPERIT ROATA.CU CEILALTI CHIAR NU AM NIMIC,NICI MACAR CU REYYA.SA ITI EXPLIC.CINE ESTE OM CU MINE ,II RASPUNDLA FEL.CINE STA LA COADA IN SPATELE UNOR INJURII,SE VOR LOVI EI SINGURI DE COMPORTAMENTUL LOR.LEGEA BUMERANGULUI.NICI CU REYYA NU AM NIMIC RAU,CHIAR IMI ERA SIMPATICA,DAR SE COMPORTA CA CEILALTI,SI DACA E PSIHOLOG AM PRETENTII LA EA.SA RADA SA GLUMEASCA DAR SA NU JIGNEASCA.IN LEGATURA CU SUBIECTE DE CULTURA,DACA CINEVA ESTE DISPUS SA DISCUTE EU SUNT BUCUROASA.NU IMI PLACE INSA SA VB CU PERS.CARE INCEARCA SA INLOCUIASCA LIPSA CULTURII CU INJURII.NU SUNT GENUL CARE SA INTOARCA SI CELALALT OBRAZ.DACA IMI VB FRUMOS,RASPUND LA FEL.INSA SE PARE CA IN GARBO TREBUIE SA FI INCULT CA SA FI PLACUT DE ALTII MAI VECHI.CE SA FAC ,NU POT SATISFACE ACSASTA DORINTA.




alexxandra
Postat pe 13 Aprilie 2010 17:02
pentru ea...nonvaloare...fara numar!!!!!!!!!
nazirra
Postat pe 13 Aprilie 2010 17:03
De la: Alexxandra, la data 2010-04-13 16:32:13
De la: reyya, la data 2010-04-13 15:52:21sunt doar cinica..dar asta nu e grav Incearca sa nu mai afirmi ceva nefondat , fii tu asa cum te simti bine si nu mai incerca sa epatezi ca nu e cazul aici.




CHIAR NU IMI PASA CUM ESTI CA OM.DAR NU SUSTINE LUCRURI IREALE.TREBUIA SA STI CA IN ALTE TARI,SI LA CLUJ -NAPOCA EXISTA MEDICI PSIHOLOGI.EU AM 10 COLEGI DIN AMERICA,PT CA I-AM CHEMAT SA CITEASCA ABERATIILE ROMANILOR,SI-AU DSCHIS CONTURI AICI,AMUZANDU-SE INCLUSIV DE TINE CA SUSTI CA ESTI PSIHOLOG,DAR NU STI CAEXISTA SI MEDICI PSIHOLOGI.APOI SE AMUZA SI EI CA SI TINE,DE CE POT DEBITA ROMANII PE INTERNET SI CE DISCUTA.UITE CHIAR ACUM VB LA TELEFON SI IMI DAU DREPTATE,ROMANIA ESTE ULTIMA DIN COADA.SI CHIAR AU DREPTATE.BAY


iti poti lua colegii din America(existenti in imaginatia ta probabil) si eventual sa te apuci de un SWING cu ei ..decat sa afirmi nonsensuri , in ceea ce priveste mocirlirea tarii in care ai crescut si te-ai nascut...mi se pare jenant pt tine , esti lipsita de orice urma de bun simt , ,,Romania e ultima din coada " pt tine poate care ai crescut cine stie cum sau unde...
In ceea ce priveste engleza ta...te asigur ca la o testare de nivel incepator nu treci ...,,BAY" ???:-) Poate BYE....
reyya
Postat pe 13 Aprilie 2010 17:05
Nu stii ( sau...sti ) ce inseamna NONCULTURA ??? E grav ! Dar, lasa , ca nici io nu stiu ! Poate ne invata aleha ,daca ii explicam si ei cum se conjuga corect verbul " a sti "
eu_vio
Postat pe 13 Aprilie 2010 17:11
sau verbul ,,a sustine"..ne-ar interesa pers a 2 a singular, prezent :-)
reyya
Postat pe 13 Aprilie 2010 17:13
Poate pentru ca am fost putin bolnav cand eram mic si nu am apucat sa trag chiulul de la scoala..


Apropo:
De la: Alexxandra, la data 2010-04-13 16:32:13 EU AM 10 COLEGI DIN AMERICA,PT CA I-AM CHEMAT SA CITEASCA ABERATIILE ROMANILOR,SI-AU DSCHIS CONTURI AICI,AMUZANDU-SE INCLUSIV DE TINE CA SUSTI CA ESTI PSIHOLOG,DAR NU STI CAEXISTA SI MEDICI PSIHOLOGI.


Eu v-am mai spus ca ea il consiliaza pe Donald Trump, iar Bill Gates trimite zilnic elicopterul dupa ea, nu-i asa?.. ca sa nu spun ca o suna cu taxa inversa, al dracului el de zgarcit!!

Cat imi este de cunoscuta fraza asta, seamana cu celebra replica a Sinistrei :"o sa te auda colegii mei academicieni!"
anakin
Postat pe 13 Aprilie 2010 17:15
ioi...naspha....io am avut meningita....maaaai!!!!!!!!!!!
nazirra
Postat pe 13 Aprilie 2010 17:16
Anakin , nici Alexandra nu a chiulit de la scoala, doar ca in timpul orelor de limba romana era sub banca...cauta radiera :-)..si cum ora era doar de 50 minute si radiera se incapatana sa se ascunda sub banca...uite ce a iesit :-))
reyya
Postat pe 13 Aprilie 2010 17:19
nazi , si io....si am ramas doar cu un neuron functional
eu_vio
Postat pe 13 Aprilie 2010 17:21
De la: reyya, la data 2010-04-13 17:05:06
De la: Alexxandra, la data 2010-04-13 16:32:13
De la: reyya, la data 2010-04-13 15:52:21sunt doar cinica..dar asta nu e grav Incearca sa nu mai afirmi ceva nefondat , fii tu asa cum te simti bine si nu mai incerca sa epatezi ca nu e cazul aici.




CHIAR NU IMI PASA CUM ESTI CA OM.DAR NU SUSTINE LUCRURI IREALE.TREBUIA SA STI CA IN ALTE TARI,SI LA CLUJ -NAPOCA EXISTA MEDICI PSIHOLOGI.EU AM 10 COLEGI DIN AMERICA,PT CA I-AM CHEMAT SA CITEASCA ABERATIILE ROMANILOR,SI-AU DSCHIS CONTURI AICI,AMUZANDU-SE INCLUSIV DE TINE CA SUSTI CA ESTI PSIHOLOG,DAR NU STI CAEXISTA SI MEDICI PSIHOLOGI.APOI SE AMUZA SI EI CA SI TINE,DE CE POT DEBITA ROMANII PE INTERNET SI CE DISCUTA.UITE CHIAR ACUM VB LA TELEFON SI IMI DAU DREPTATE,ROMANIA ESTE ULTIMA DIN COADA.SI CHIAR AU DREPTATE.BAY


iti poti lua colegii din America(existenti in imaginatia ta probabil) si eventual sa te apuci de un SWING cu ei ..decat sa afirmi nonsensuri , in ceea ce priveste mocirlirea tarii in care ai crescut si te-ai nascut...mi se pare jenant pt tine , esti lipsita de orice urma de bun simt , ,,Romania e ultima din coada " pt tine poate care ai crescut cine stie cum sau unde...
In ceea ce priveste engleza ta...te asigur ca la o testare de nivel incepator nu treci ...,,BAY" ???:-) Poate BYE....




Reyya sigur nu ai nici o legatura cu psihologia.la restul nu ma obosesc sa raspund.nu se merita.cand or invata sa comunice ,vom vedea.baietii sunt pe net.nu ma intereseaza pareata despre Romania.si nici nu imi pasa de tara asta .daca ti-ar placea asa mult ai trai in ea.eu am alte idealuri.de aceea romanii sunt inapoi cu 100 de ani ca situatie sociala.eu imi urmez calea mea.restul sa faca ce vor ei. in sfarsit a venit masina.o zi placuta sa ai.
alexxandra
Postat pe 13 Aprilie 2010 17:29
SUV-ul acela alb ci niste semne rosii, dispuse in cruce?.. si din care au coborat doi zdrahoni cu o camasa alba, cu maneci luuungi care se inchid la spate?
era si timpul!
anakin
Postat pe 13 Aprilie 2010 17:40
greu se misca salvarile astea...
pik_nik
Postat pe 13 Aprilie 2010 17:40
Traficul, deh...
anakin
Postat pe 13 Aprilie 2010 17:46
io ma gandeam ca e masina hingherilor sau a celor de la gunoi offffffffff ! neuronul asta ...imi joaca feste
eu_vio
Postat pe 13 Aprilie 2010 17:47
alexxa,nimeni nu te-mpiedica sa-ti urmezi calea...drum bun si lin...dar cand mai treci pe aici unde se gandeste,se scrie si se citeste in limba romana,scrie-ne si noua corect ca suntem in urma cu vreo suta de ani si ne e greu sa citim "noncultura"....apropo,baietii si fetele de pe aici stiu sa comunice in limba romana mult mai bine decat tine....cu toata siuatia ta sociala...sau poate asta te-a afectat iremediabil?

pacat ca te numesti romanca,zau,esti o rusine ,vezi-ti de americanii aia si nu ne mai tulbura..
Roxxynela
Postat pe 13 Aprilie 2010 17:50
alexandra....una si cu una fac doua, numai daca sunt de aceeasi mama....

eu cred sincer - si-ti acord circumstante atenuante, mdeh, nu mai vezi nimic in fata ochilor cand esti pachet de nervi, sau cand nu vrei sa fii binevoitoare....repet...eu cred sincer ca ai cam incurcat borcanele..rau de tot....si am sa-ti explic pe indelete de ce cred asta....

titulatura de MEDIC se acorda NUMAI SI NUMAI celor care au facut facultatea de MEDICINA.....ca e generala sau de stomatologie....eu, personal, in diploma de facultate, sunt doctor-medic dentist - asa a fost titulatura in 2000, cand am luat licenta, pana atunci fiind de "medic stomatolog"....

de la facultatea de medicina generala iesi medic generalist si depinde de fiecare absolvent catre ce specializare se indreapta - chirurgie, medicina de familie, neurologie, obstetrica-ginecologie, pediatrie, PSIHIATRIE....dar OBLIGATORIU face facultatea de medicina...pentru a primi titulatura de MEDIC...

in cadrul facultatilor de medicina se fac cele doua "materii" - psihologia si psihiatria, in care se studiaza normalul si anormalul psihicului/creierului uman - si eu le-am avut cate un trimestru pe fiecare....persoana care face facultatea de medicina, si se indreapta spre psihiatrie, se numeste medic psihiatru...corect....pentru ca la acest nivel, multe boli apar din cadrul afectarii normalului....(unele boli sunt date de afectarea anatomica - vezi parkinson, alzheimer, alte boli sunt date de afectarea fiziologicului - vezi tulburarile compulsiv-obsesive)

comportamentul omului insa nu tine neaparat de anatomia si fiziologia lui, deci nu este absolut obligatoriu sa te chinui in facultatea de medicina pentru a invata cum sa studiezi modul in care omul apare in societate...de aceea aceasta specialitate - de medic psiholog - nu exista...cel putin nu inca in romania...aici psihologia se studiaza in facultati separate, cu titulatura separata, aparte de facultatile de medicina, sau chiar in cadrul facultatilor de medicina, dar ca facultate care nu are nici o legatura cu medicina - asa cum ai aratat tu...iar absolventii se cheama, simplu, PSIHOLOGI...

desigur, in cazul in care acesti psihologi studiaza mai mult, si merg la specializari si fac masterate, primesc denumirea de DOCTORI...IN STIINTE PSIHOLOGICE(sau DOCTOR IN PSIHOLOGIE).....dar aici termenul de DOCTOR nu este acelsi lucru cu cel de MEDIC....

asa cum un diplomat-inginer, doctor in stiinte ingineresti - depinde de domeniul lui - NICIODATA, DAR NICIODATA NU VA FI MEDIC....el este doctor in sensul de doxa, toba de carte, specialist in ceea ce face....

DAR NICIODATA...NICIODATA...UN ABSOLVENT AL UNEI FACULTATI NON-MEDICALE NU VA PRIMI TITULATURA DE MEDIC....psihiatrul este absolvent de studii universitare, are dreptul la grade si la specializari, la masterate si publicari de articole, dar nu va primi NICIODATA titulatura de MEDIC....DOAR IN CAZUL IN CARE URMEAZA SI O FACULTATE DE MEDICINA....

deci titulatura impusa de tine e depasita - fie nu ai tradus tu cum trebuie, fie e o eroare....asa ca vezi, revizuieste....si nu mai lua de bun orice articol publicat in te miri ce ziare si reviste sau dat la misto pe net.....cauta nomenclatorul de meserii si te vei convinge....

sper ca te-am ajutat macar un pic....din micimea inteligentei mele...ma inclin, o seara frumoasa....



tutankhamon
Postat pe 13 Aprilie 2010 23:13
De la: reyya, la data 2010-04-13 15:01:19,,CAND SE FACE FACE FACULTATEA DE PSIHIATRIE SE FACE SI PSIHOLOGIE ,IAR LA TERMINAREA FACULTATII,IN URMA EXAMENELOR ,POTI DEVENI MEDIC PSIHIATRU DAR SI MEDIC IN PSIHOLOGIE,IN CONCLUZIE ACEASTA TITULATURA EXISTA "

Draga,cazi in penibil , nu mai insista doar pt ca vrei tu sa ai dreptate!.
Nu exista facultatea de Pshiatrie..exista Facultatea de medicina cu specializare incepand din anul 3 de facultate pe pshiatrie, licenta care-ti confera titulatura de medic psihiatru.
La Psihologie se face si psihiatrie , este adevarat dar doar in anul 4 , insa cel licentitat dupa cei 4 ani de facultate se numeste PSIHOLOG .


TUTH,i-am explicat si eu acelasi lucru , fara niciun rezultat, degeaba, am vorbit in pustiu...
reyya
Postat pe 13 Aprilie 2010 23:16
Psihiatria (din limba greac: psych (ψυχη) = spirit, suflet i iatros (ιατρος) = medic) este o ramur a medicinei care se ocup cu prevenirea, diagnosticarea, tratamentul i reabilitarea persoanelor cu boli mintale. Noiunea Psihiatrie a fost introdus n terminologia medical n 1808 de medicul german Johann Christian Reil din Halle (iniial Psychiaterie, devenit mai trziu Psychiatrie).

Psihiatria poate fi definit ca o disciplin de sintez prin care urmrirea i meninerea sntii mintale - scopul su principal - se obin lund n considerare diveri factori: psihologici, socio-culturali, politici, juridici, medico-farmacologici. Domeniul psihiatriei se extinde n multe alte specialiti medicale. Tulburrile psihice i bolile mintale influeneaz aproape toate aspectele vieii unui pacient, funciile fizice, comportamentul, afectivitatea, perceperea realitii, relaiile interumane, sexualitatea, munca i timpul liber. Asemenea tulburri sunt cauzate de interaciunea unor factori complexi, biologici, sociali i spirituali, care nu pot fi totdeauna pui n eviden cu siguran. Sarcina psihiatriei este s clarifice rolul acestor diveri factori i influena lor asupra manifestrilor din cursul bolilor mintale. Noiunea de boal mintal trebuie s intre n orbita biologiei i medicinei. Psihiatrul francez Henry Ey (1900-1977) definea psihiatria drept ramur a medicinei care are ca obiect patologia vieii de relaie la nivelul asigurrii autonomiei i adaptrii omului n condiiile propriei existene.
tutankhamon
Postat pe 13 Aprilie 2010 23:18
Psihologia (din limba greac: ψυχή psych = suflet, λόγος logos = tiin) este tiina care studiaz comportamentul uman, inclusiv funciunile psihice i procesele mentale ca inteligena, memoria, percepia, precum i experienele interioare i subiective cum sunt sentimentele, speranele i motivarea, procese fie contiente, fie incontiente.

n acest cadru general al activitii psihice distingem urmtoarele categorii:

Coninut psihic sau de contiin: elementul care, intr-un moment determinat, face obiectul unei funciuni psihice.
Funciuni psihice: modalitatea specific a activitilor contiente independent de coninutul lor.
Mecanisme psihice: modalitatea specific a activitilor incontiente.
Sfere sau straturi psihice: ansamblul de funciuni i mecanisme comune unei anumite funciuni psihice (de ex.: sfera afectiv, sfera cognitiv etc.).
Tipul psihologic: ansamblul caracteristicilor individuale intelectuale, afective i voluntare care pot fi schematizate ntr-un mod abstract (personalitatea).
Psihologii adopt diverse modaliti n studiul activitii psihice. De exemplu, psihologia experimental folosete metode tiiifice n descrierea i nelegerea cauzelor i relaiilor reciproce ale unor procese diferite cum sunt percepia, nvarea, memorizarea i comportamentul social. Psihologia umanistic face mai de grab investigaii calitative pentru a cerceta experienele subiective ale fiinelor umane.

De la nfiinarea primului laborator experimental de psihologie de ctre Wilhelm Wundt n 1879 la Universitatea din Lipsca (Leipzig), psihologia s-a separat treptat de filozofie, din care provenea, pentru a deveni o specialitate de sine stttoare cu o serie de direcii i subspecialiti, care dispun doar n parte de un limbaj comun.
tutankhamon
Postat pe 13 Aprilie 2010 23:19
De la: anisoaraf, la data 2010-04-13 14:46:45 medic psihiatru sau psiholog ?
medic psiholog avem noi la cabinet-a terminat si facultatea de medicina si cea de psihologie cu masterate si tot ce trebuie, daca faci doar facultatea de psihologie-esti doar psiholog, eu nu cunosc pe nimeni care dupa 3 ani la facultatea de psihologie a devenit medic


Anisoara , hai sa nu incurcam notiunile , Facultatea de Psihologie si stiintele educatiei dureaza/ dura cand am absolvit eu 4 ani , licenta in psihologie iti confera titulatura de PSIHOLOG , in timp ce Facultatea de Medicina(6 ani) , specializare pe Psihiatrie se (ramura aleasa si care incepe sa fie studiata din anul al 3 lea de facultate ),odata licentiat iti confera titulatura de MEDIC PSIHIATRU.
reyya
Postat pe 13 Aprilie 2010 23:21
reyyutza....mama....eu o inteleg pentru ca multi ani am confundat psihiatria cu psihologia.....
tutankhamon
Postat pe 13 Aprilie 2010 23:22

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Opinie medicala gratuita 4 De la: garbo072620 13 Septembrie 2015 21:46
Centru de ingrijire 2 De la: luana28_bv 15 Aprilie 2010 07:28
Reducere consultatii 1 De la: public 5 Martie 2009 17:54
electromiograma - ajutor va rog 6 De la: casiopeea 22 Februarie 2011 07:20
Cardiologie Brasov 2 De la: andreeabombonica 19 Martie 2012 17:06
Setari Cookie-uri