10lucruri pe care medicul nu ti le spune niciodata

"« Nu aceasta e criza
Este clar. FMI ºi BM chiar ne cred speciali »

10 lucruri pe care medicul nu þi le spune niciodatã
vezi toate articolele de Lucian Davidescu
15 mai la 08:00

Între ºpãgarii care încep sã iasã, încet-încet, din sistem ºi doctorii care vin cu bani de acasã pentru medicamentele pacienþilor, se întinde o vastã zonã gri:

10 lucruri pe care medicul nu þi le spune niciodatã

1. Dacã-þi dau tot tratamentul de care ai nevoie gratuit, s-ar putea sã nu-mi mai rãmânã nimic pentru alþi pacienþi. Am plafon.

2. Când n-am un diagnostic clar pentru tine, îþi dau o variantã de rezervã, prudentã. Dacã e ceva mai grav, te vei întoarce.

3. Primim bani mai mulþi dacã te internãm în spital. Eºti te-ri-bil de bolnav, bine ai venit la noi!

4. Toate medicamentele sunt bune, dar cele mai bune sunt cele de pe urma cãrora câºtig ºi eu stimulente. În curând, stimulentele pe care mi le plãtesc companiile farmaceutice îmi vor depãºi salariul.

5. Cabinetul meu public este doar ghiºeul de informaþii al cabinetului meu privat. Alege înþelept!

6. S-ar putea sã ieºi din spital mai bolnav decât ai intrat. Sau sã nu mai ieºi deloc. Statistic, vindecãm mai mult decât îmbolnãvim aºa cã vei fi o eroare acceptabilã.

7. Cât timp nu omor oameni, nu se întreabã nimeni dacã sunt competent. Dar nimeni.

8. Cu cât eºti mai tânãr cu atât sunt ºanse cã vom colaboara mai multã vreme, deci eºti un clie… hmm… pacient bun. ªi invers.

9. Dacã te laºi de fumat, de bãut ºi de mâncat zahãr, s-ar putea sã nu mai ai nevoie de mine deloc. Deci, cât de mult sã insist?

10. Ai dreptul ºi e de bun simþ sã mai ceri ºi alte pãreri profesionale, dar dacã o faci mã supãr teribil."
alexxandra
Postat pe 16 Mai 2010 13:45

Recomandari

SubiectMesajeUltimul Mesaj
camin -spital3De la: luana28_bv 11 Ianuarie 2010 20:44
Workshop-uri 20111De la: Sic_Cogito 25 Ianuarie 2011 11:52
albire dentara25De la: ileana_damian 19 Februarie 2019 23:35
Tratament ADHD varsta 9 ani1De la: garbo_414243 7 August 2015 14:15
Confort la cele mai mici preturi1De la: inventator 29 Decembrie 2008 11:13
Setari Cookie-uri